מנהיגים לבנונים נמצאים במגעים אינטנסיביים עם וושינגטון ופריז במטרה למנוע מישראל להפציץ את ביירות, כך אמר היום (שני) גורם לבנוני לאחר תקיפות כבדות שביצעה ישראל במדינה במהלך סוף השבוע.
ישראל פתחה בשבת בתקיפות אוויריות על דרום לבנון, שבהן נהרגו שמונה בני אדם, בתגובה לירי רקטות שפגעו בשטחה – לראשונה מאז שנכנסה לתוקף הפסקת האש ב-27 בנובמבר. שר הביטחון הישראלי ישראל כ"ץ אמר כי בעקבות ירי הרקטות לעבר מטולה, "דין מטולה כדין ביירות".
הגורם, שדיבר עם AFP בעילום שם, אמר כי נשיא לבנון ג’וזף עאון וראש הממשלה נוואף סלאם "קיימו מגעים דיפלומטיים עם צרפת ועם ארצות הברית… וכן עם האו"ם במטרה להביא להרגעת המתיחות בעקבות איומי ישראל לתקוף את ביירות". ארה"ב, צרפת והאו"ם שותפים במנגנון הפיקוח על הפסקת האש.

במהלך חודשיים של מלחמה כוללת שהובילו להפסקת האש, תקיפות אוויריות ישראליות הכו במעוז חיזבאללה בדרום ביירות, ולעיתים פגעו גם במרכז העיר. סלאם "הדגיש את הצורך בשליטה ביטחונית ומניעת הישנות ירי הרקטות" לעבר ישראל, הוסיף הגורם.
אף צד לא לקח אחריות על ירי הרקטות, שלפי מקור צבאי שוגרו מאזור מצפון לנהר הליטני, בין הכפרים כפר טבנית וערנון, סמוך לאזור שנכלל בהסכם הפסקת האש. ההסכם קובע כי רק צבא לבנון וכוחות שמירת השלום של האו"ם יכולים לפעול מדרום לנהר הליטני, כאשר חיזבאללה נדרש לפרק את תשתיותיו באזור ולסגת צפונה.

ישראל דילגה על שני התאריכים שבהם נקבע כי היא תשיג את כל כוחותיה מעבר לקו הכחול שתחם האו"ם – הגבול בפועל – וממשיכה להחזיק בחמישה מוצבים שהיא מגדירה כ"אסטרטגיים".
חיזבאללה הכחיש מעורבות בירי הרקטות. הצבא הלבנוני מסר מאוחר יותר כי פירק שלוש משגרי רקטות מאולתרים באזור, כ-30 קילומטרים מהגבול עם ישראל. מקור צבאי אמר ל-AFP כי הצבא עצר שני אזרחים סורים אשר "עבדו כשומרים בחווה סמוכה לאתר שיגור הרקטות". הסורים מסרו שראו רכב עם כמה גברים שהציבו את המשגרים, ירו את הרקטות ואז עזבו את המקום.
המלחמה החלישה באופן משמעותי את חיזבאללה, שנותר מטרה לתקיפות אוויריות ישראליות למרות הפסקת האש.