היום (ב') בוצעה ביקורת באולם אירועים לואר, רחוב השדרה המרכזית 15, מודיעין. בביקורת נכחו מפקחת שירות המזון, מפקחת מחוזית לשכת בריאות רמלה, בשיתוף המחלקה הווטרינרית הרשותית ומחלקת רישוי עסקים עיריית מודיעין.
במהלך הביקורת נמצאו ליקויים תברואתיים וניהוליים חמורים: מוצרים פגי תוקף, הקפאה והפשרה של מזון מן החי בניגוד לחוק וכן מזון שאופן אחזקתו בוצע בניגוד להנחיות ובאופן שעלול לסכן את בריאות הציבור. בהוראת הרופא הווטרינרי הרשותי הושמדו כ-124 ק"ג מוצרי מזון מן החי.
הטיפול במזון מן החי, אחסונו ושיווקו ללא התנאים הנדרשים בחקיקה וללא עקיבות, עלולים להזיק לבריאות הציבור.
ממשרד הבריאות והרשות המקומית נמסר כי הם ימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה כנגד העסק.
להלן הנחיות לקניה נכונה של בשר, עופות ודגים:
- רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש, במוצרים ארוזים מראש, ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
- ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצבייה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
- רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
- רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
- רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים.
- רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים. לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך).
- רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
- בשר, עופות ודגים טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים להיות בקירור (0 – 4 מעלות צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא.
- הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
- ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית. לא רצוי לקנות מוצר זה.
- רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.
- ארזו בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) בשקית נקייה ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם. אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
- הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
- רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
- הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.