אמש (ג') שעון ישראל נערך שימוע לקראת האישור של מייק האקבי בסנאט, לקראת מינויו כשגריר ארה"ב בישראל. האקבי היה מושל ארקסנו ואף התמודד בעבר לנשיאות. כעת הוא עומד לקבל תפקיד משמעותי בציר יחסי ארה"ב-ישראל, ולא כולם אוהבים את העובדה הזו.
הוועדה טרם קבעה תאריך להצבעה. אם תאשר את מינויו של האקבי, הסנאט המלא ייפגש אז כדי להצביע על אישורו. אמנם האקבי צפוי ברובו לקבל אישור על ידי הוועדה הנשלטת בידי הרפובליקנים, אך בינתיים כמה קבוצות יהודיות מהצד הדמוקררטי יצאו נגד מינויו ושלחו מכתב לסנאט המביע חשש מדעותיו הנחרצות ואמונתו הדתית של האקבי. מנגד, האיחוד האורתודוקסי (OU) היה בין אלה שתמכו במושל לשעבר. נתן דיאמנט, המנהל בפועל של OU Advocacy, כתב לחברי הוועדה כי "המושל האקבי מביא עמו הבנה עמוקה של האתגרים הביטחוניים העומדים בפני ישראל ומחויבות בלתי מעורערת לברית ארה"ב-ישראל".
ואכן, למרות שהוא נקטע מספר פעמים על ידי מפגינים אנטי-ישראליים, מושל ארקנסו לשעבר מייק האקבי נראה כאילו יצא משימוע האישור בוועדת יחסי החוץ של הסנאט, במהלכו הרפובליקנים חיבקו אותו והדמוקרטים אתגרו אותו על כמה מעמדותיו השנויים במחלוקת, ללא טלטלה משמעותית. "אני לא כאן כדי לבטא או להגן על דעותיי או מדיניותי, אלא כדי להציג את עצמי כמי שיכבד וייצג את הנשיא, אשר בחירתו ברוב מוחץ על ידי העם תיתן לי, כך אני מקווה, את הכבוד לשרת כשגריר למדינת ישראל", אמר האקבי בהצהרת הפתיחה שלו ביום שלישי.
כתומך נחרץ של ישראל שאמר בעקביות כי לפלסטינים אין זכות למדינה ושנתן את אישורו להתיישבות יהודית נרחבת ולריבונות ישראלית על יהודה ושומרון, אמר האקבי לוועדה שלא תהיה זו "זכותו" ליישם את דעותיו. "אבצע את סדרי העדיפויות של הנשיא, לא שלי", אמר בתשובה לשאלה מהסנאטור ג'ף מרקלי (דמוקרטי).

לאחר שמרקלי התייחס לסיפוח "הגדה המערבית", האקבי מיהר לתקן את הסמנטיקה של הסנאטור: "בעבר תמכתי בכך, כן אדוני," ודייק את שם האזור – "יהודה ושומרון".
הסנאטור ג'ון בוזמן (רפובליקני), אמר ל-JNS מחוץ לחדר הדיונים של הוועדה כי האקבי צריך להתמודד עם כל שאלה נוקבת באופן ישיר במהלך תהליך האישור. "אני חושב שהוא פשוט צריך להיות כן ולדבר על כל הדאגות שעולות", אמר בוזמן. "יש לו רקורד חזק מאוד בתמיכה בישראל. הוא היה מושל נהדר בארקנסו. הוא מאוד מכובד במדינתנו, ואני חושב שהוא יהיה נציג יוצא מן הכלל של ארה"ב כשגריר בישראל".
המועמד לנשיאות לשעבר פרש את טיעוניו בנוגע ליחסי ארה"ב-ישראל, תוך שהוא מתגאה בכך שלדבריו יש לו זיקה בת 50 שנה לישראל. "אין מדינה ברחבי הגלובוס שמשקפת יותר את המאבק שלנו ואת רמת הדמוקרטיה שלנו כמו מדינת ישראל", אמר האקבי.
"אנחנו בסופו של דבר עם הספר. אנחנו מאמינים בתנ"ך", הוסיף האקבי, אחד מהנוצרים האוונגליסטים הבולטים ביותר בארה"ב. "הקשר הזה אינו גיאופוליטי בלבד. הוא גם רוחני".

הסנאטור ריק סקוט (רפובליקני) שאל את האקבי במהלך השימוע מדוע ההגנה של ארה"ב על ישראל היא כה קריטית. האקבי דיבר על האיום הכללי מטהראן. "כפי שנאמר על ידי ממשלת איראן, ישראל היא המנה הראשונה ואנחנו המנה העיקרית", אמר. "זה לא רק עניין של ישראל. זה עניין שלנו, ואם לא נתייצב לצדם, הם יעמדו לבד. ואם הם יפלו לבד, אנחנו הבאים בתור".
האקבי אתגר את התפיסה שלפיה על ארה"ב להמשיך ולדחוף לפתרון שתי המדינות. הוא ציין את סירוב הרשות הפלסטינית להתחייב לחיות בשלום לצד ישראל ואת מדיניות תמריצי הפיגועים שלה. "ניתנת תמורה לאלה שרוצחים יהודים, פארקים ורחובות נקראים על שמם של אלה שעושים זאת, פנסיות ניתנות למשפחות של אלה שנהרגים תוך כדי הריגת יהודים", אמר האקבי.
כשנשאלה מה דעתה על עדותו של האקבי, אמרה הסנאטורית ג'קי רוזן (דמוקרטית) ל-JNS כי "שנינו מסכימים שישראל צריכה להיות בטוחה ומאובטחת", והוסיפה: "אני כן חושבת שזה חשוב שזה יישאר נושא דו-מפלגתי חזק, זה למען הביטחון והבטיחות לא רק של ישראל והיהודים ברחבי העולם, אלא גם עבור הביטחון הלאומי שלנו ושל האזור".
רוזן אמרה ל-JNS כי היא שוחחה עם האקבי באופן פרטי בשבועות האחרונים ו-"אולי נצטרך לנהל עוד כמה דיונים על חלק ממדיניותו ומה שהוא חושב קדימה". כשנשאלה אילו קווי מדיניות נותרו בגדר דאגה מבחינתה ענתה – "הרעיון שלו שהוא לא תומך בפתרון שתי המדינות".