"מרכז העיר ורחוב עזה במצור", כך פותחת קבוצת התושבים הייעודית 'ירושלמים נגד אנרכיה' המזמינה את התושבים שנמאס להם, להפגין נגד המפגינים, "העירייה, המשטרה ומערכות השלטון לא עושות דבר לעצור את הפגיעה בתושבי ירושלים. אנחנו, התושבים, נטפל בבעיה". שתי קבוצות התמלאו עד אפס מקום בתוך יומיים וחצי בלבד. כעת גם קבוצה שלישית גדושה בחברים. זאת בנוסף לכמה קבוצות ייעודיות שנפתחו בחודשים האחרונים באותו נושא בדיוק.
אם יש משהו שמאחד את תושבי העיר המגוונת הזאת, זה המיאוס במפגינים שממלאים את עיר הבירה בחמש השנים האחרונות בעיקר בלכלוך, רעש וחסימות כבישים. האידיאולוגיה או נושא ההפגנה משתנה תדיר, אבל סממני המפגינים זהים תמיד. בשבוע האחרון העיר נחלקת לשתי קבוצות מתנגדים – זו שמתנגדת לקיום ההפגנות במרכז העיר, וזו שמתנגדת להפרת כללי ההפגנות. כך או כך, נראה שכולם מתנגדים להתפרעויות המתועדות של מפגינים ששברו בשבוע וחצי האחרונים את כל כללי המשחק.
תושב רחביה מראה את הדרך החוצה לאנרכיסטים שפרצו לשטח פרטי pic.twitter.com/mPqnviRY9Q
— חני וייזר Хана Вейзер (@HanaWeizer) March 26, 2025
"לתושבים של העיר הזאת נשבר כבר. הוקמה קבוצה חדשה שמתעסקת רק בעניין ההתנגדות להפגנות בעיר ובתוך יומיים הצטרפו יותר מ-1600 איש", אומרת נגה, תושבת רחביה, "ביום שלישי שעבר המפגינים עשו את החסימה עם המכוניות, ופתאום כאילו נפל לנו האסימון: אנשים נורא כועסים, אנחנו כתושבי השכונה חווים את זה יום-יום, אבל בשבוע שעבר הם הצליחו להכעיס את כל תושבי העיר. הבנו שאנחנו לא לבד באירוע הזה. שכשהעירייה מגבה את המפגינים זה לא רק על חשבון תושבי רחביה אלא על חשבון כל תושבי ירושלים, והיא בוגדת בתפקיד שלה. הפצנו קבוצה ותוך כמה דקות היא התמלאה ונאלצנו לפתוח עוד אחת. זה ענה על צורך. ההבנה שלא ייתכן שיהיו 15 מפגינים שעושים רעש אימים בכל שעות היממה ויהפכו את החיים שלנו לגיהנום. נכון לעכשיו בכל רגע נתון יש משמרות ברחוב – בכל פעם מגיעים בהסעות 15-17 איש מהערבה התיכונה ומחיפה, ועושים רעש מפלצתי עם מערכת הגברה של מסיבות. העסקים פה קורסים כי אין תחבורה ציבורית שמגיעה למקום והרחובות חסומים. אנשים לא רוצים להתקרב בגלל האווירה המאוד אלימה מצד המפגינים".
מלבד זאת, בקבוצות מדברים על קשישים וחולים שמרותקים למיטתם והמפגינים כבר שבוע וחצי צועקים מתחת לחלון שלהם, ונאלצים לשלם על כך בבריאותם. התושבים מתעדים כמה עשרות מפגינים שרחובות שלמים סגורים למענם. "אין אף גורם שמטפל בדבר הזה ומונע את הפגיעה הזדונית והאכזרית הזאת באנשים חסרי ישע. המפגינים הם אנשים לא מוסריים. לא נותנים לנו את הזכות הכי בסיסית ומינימלית של חיים בכבוד: הזכות שלנו לתנועה, הזכות להתפרנס בכבוד, הזכות לבריאות – יש לנו בשכונה ילדים עם פוסט טראומה. יש לנו שכנים עם נזק כספי-כלכלי אמיתי ונזק נפשי משמעותי. לא ייתכן שיהיו כאן עשרה מפגינים ויחסמו רחוב שלם, וב-10-11 בלילה כשאין כאן מפגין אחד, הרחובות עדיין יישארו חסומים, ככה זה יותר משבוע וחצי רצוף וגם בשבת".
מעיריית ירושלים נמסר: "עיריית ירושלים קשובה לטענות התושבים, אשר מתלוננים כבר שנים רבות ובוודאי ביתר שאת בתקופה האחרונה, על המטרדים הקיימים במרחב הציבורי, בקרבת בתיהם, כתוצאה מההפגנות והמחאות באזור בית ראש הממשלה. הדיון הקרוב בעירייה יתקיים בשיתוף הדרגים המקצועיים הבכירים הנוגעים לדבר. באשר לעצם קיום ההפגנות באיזור, הרי שלעירייה אין שום מעמד בנושא. האישור לקיום הפגנה או סירוב לקיימה הינו בסמכות משטרת ישראל בלבד".