בכיר בחמאס קרא היום (שני) לתומכים ברחבי העולם לקחת נשק ולהילחם בתוכניתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להעביר יותר משני מיליון עזתים למדינות שכנות כמו מצרים וירדן.
"מול התוכנית הזדונית הזו – שמשלבת טבח והרעבה – כל מי שיכול לשאת נשק, בכל מקום בעולם, חייב לפעול", אמר סאמי אבו זוהרי בהצהרה. "אל תמנעו מפצצה, מכדור, מסכין או מאבן. תנו לכולם לשבור את השתיקה".
מוקדם יותר היום, פרסמנו כי צה"ל הורה הבוקר על פינוי נרחב של רוב אזור רפיח, מה שמעיד כי ייתכן שצפויה בקרוב מתקפה קרקעית נוספת בעיר הדרומית ביותר ברצועת עזה. ההוראות לפינוי נראו כמכסות כמעט את כל העיר ואת האזורים הסמוכים. הצבא הורה לפלסטינים להתפנות לאזור אל-מוואסי, מרחב של מחנות אוהלים לאורך החוף. ההוראות הגיעו במהלך עיד אל-פיטר, החג המוסלמי המסמן את סיום חודש הרמדאן.
קריאתו של אבו זוהרי מגיעה יום לאחר שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, הציע לאפשר למנהיגי חמאס לעזוב את עזה, אך דרש שהארגון יתפרק מנשקו בשלבים הסופיים של המלחמה בעזה. חמאס הביע נכונות לוותר על ניהול עזה, אך הזהיר כי נשקו הוא "קו אדום".

נתניהו אמר שישראל פועלת לקראת תוכנית שהציע טראמפ להעברת תושבי עזה למדינות אחרות. נתניהו ציין כי לאחר המלחמה, ישראל תבטיח את הביטחון הכולל בעזה ו"תאפשר את יישום תוכנית טראמפ" – שבמקור קראה להעברת כל 2.4 מיליון האנשים החיים בשטח הרצועה וכינה זאת "תוכנית הגירה מרצון".
ימים ספורים לאחר כניסתו לתפקיד בינואר, טראמפ הציע להעביר את אוכלוסיית עזה מהשטח המוכה מלחמה, והציע שמצרים או ירדן יקלטו אותם. שתי המדינות, יחד עם בעלות ברית ערביות אחרות, ממשלות ברחבי העולם והפלסטינים עצמם, דחו בתוקף את הרעיון.
"אף אחד לא מגרש פלסטינים", אמר טראמפ בבית הלבן באמצע מרץ, הצהרות שקיבלו בברכה מצרים, ירדן והארגון לשחרור פלסטין (אש"ף). מדינות ערב הציעו מאז תוכנית חלופית לשיקום רצועת עזה ללא העברת תושביה, שתתקיים תחת ניהולה העתידי של הרשות הפלסטינית.

שר הביטחון של ישראל, ישראל כץ, אמר בפברואר כי תוקם סוכנות מיוחדת ל"עזיבה מרצון" של תושבי עזה. הצהרת משרד הביטחון ציינה כי התוכנית הראשונית כוללת "סיוע נרחב שיאפשר לכל תושב עזה הרוצה להגר מרצון למדינה שלישית לקבל חבילת סיוע מקיפה, הכוללת, בין היתר, סידורי יציאה מיוחדים דרך הים, האוויר והיבשה".
ישראל חידשה את ההפצצות האינטנסיביות על עזה ב-18 במרץ ולאחר מכן פתחה במתקפה קרקעית חדשה, וסיימה הפסקת אש שנמשכה כמעט חודשיים במלחמה עם חמאס. מאז חידוש הלחימה, משרד הבריאות בעזה שבשליטת חמאס מדווח כי לפחות 1,001 אנשים נהרגו.