לפני כ 15 שנה נוסף נכנס לשימוש סוג חדש של משטחי עבודה (מוכר בשוק בשם 'גרנית – פורצלן') ולו שני מאפיינים יחודיים; חומר הגלם שלו כולל בנוסף לאבן, אחוז מסויים של חרסית (CLAY), שהוא חומר הגלם של כלי חימר (חרס), משטח זה עמיד בחום (ניתן להניח עליו ישירות סירים רותחים) קשיח במיוחד ועמיד בפני סדקים.
לאור המאפיינים הנ"ל התעורר ספק האם מפאת הדמיון לייצור כלי חרס הן בחומר הגלם והן בתהליך הייצור הכולל שריפה בכבשן – יש להחשיבו מבחינת דיני הכשרות ככלי חרס אשר לא ניתנים להכשרה בהגעלה (מכיון שהמים הרותחים לא גורמים לפליטת כל טעמי האיסור)
על מנת לברר את הספק ולקבוע עמדה הלכתית מדוייקת ביקר צוות רבני צומת במפעל 'אבן קיסר' בכרמיאל ושמע ממהנדסי המפעל סקירות מפורטות על תהליכי הייצור ועל ההיבטים המדעיים והטכנולוגיים הנוגעים לבירור השאלה ההלכתית.
הבירור העלה, ששריפת חומרי הגלם בחום בטמפ' גבוהה משמעותית מהמקובל בשריפת כלי חרס – משנה את ההרכב הכימי של המוצר וכך נוצר למעשה, חומר 'חדש', שתכונותיו שונות מכלי החרס הוא קשיח ולא שביר, אין בו נקבוביות והוא אינו סופח נוזלים כלל.

לאחר דיון הלכתי שקיים צוות רבני המכון והיוועצות ברב יעקב אריאל הוכרע שאכן 'פנים חדשות באו לכאן' ומדובר בחומר סינתטי חדש ולא בסוג של כלי חרס ועל כן גם הוא ניתן להכשרה באמצעות מים רותחים כשאר סוגי המשטחים.
גם כאן, מכון צומת לא מסתפק בקביעה העקרונית, אלא בודק באופן פרטני את הדגמים השונים לבקשת היצרנים, ומאשר את המשטחים שעמדו בבדיקות. משטחים מאושרים גם מסוגי גרניט פורצלן ניתנים להכשרה ברותחים וניתן להניח על גבם את כלים ומאכלים כשרים לפסח ללא כל חשש.
גם כיורים המיוצרים מחומר זה נבדקים ומאושרים על פי אותו תהליך. באתר מכון צומת ניתן לראות טבלה מפורטת של מותגים ודגמים מאושרים שניתן להכשירם לפסח לכתחילה.