פסח מעלה אצל כולנו שאלות רבות – איך מנקים את המטבח, ובפרט את המכשירים החשמליים; איך מכשירים את משטחי העבודה לאכילה בפסח; עד מתי מותר לאכול חמץ; מה עושים בערב פסח, כשאסור לאכול חמץ ונהוג שלא לאכול מצה, ועוד.
השנה נוספת מורכבות מיוחדת: ליל הסדר חל במוצאי שבת, מה שיוצר שבת הגדול שבחלקה מותר לאכול חמץ ובחלקה אסור, ומקדים את שרפת החמץ ביום אחד.
אתר מקור ראשון בשיתוף צהר עונה על כל השאלות במדריך המלא להלכות פסח.
כך תכשירו את המטבח לפסח
ניקוי מיקרוגל ומדיח כלים, מקרר ופלטה של שבת, קומקום ומעבד מזון, וכמובן הכשרת משטחי העבודה והכיורים במטבח – מדריך תמציתי ומסודר תוכלו למצוא כאן.

תענית בכורות
השנה, כיוון שליל הסדר במוצאי שבת ואי אפשר לצום בערב פסח, מקדימים את תענית בכורות ליום חמישי, י"ב בניסן. לדיני התענית, ואיך נהגו להיפטר ממנה – לחצו כאן.
זמני ביעור חמץ
בדיקת חמץ תהיה בלילה שבין חמישי לשישי (אור לי"ג בניסן, 10 באפריל). מברכים "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על ביעור חמץ", ומחפשים את החמץ כמו בכל שנה. ביעור חמץ יהיה ביום שישי. להסבר המלא – לחצו כאן.
שבת הגדול שהיא ערב פסח
בשבת בבוקר – יש להקדים את התפילה, כדי שיהיה אפשר לסיים את אכילת החמץ וגם את אכילת הקטניות (למנהג אשכנז וחלק מעדות ספרד) עד סוף זמן אכילת חמץ. מומלץ לבצוע על הפיתות בנפרד לפני שמגישים את האוכל, להשתדל לאכול כביצה (רבע פיתה) או לפחות כזית ואז לפנות הכול, לערוך מחדש ולהמשיך בסעודה כשרה לפסח ללא לחם. למי שיש חצר או מרפסת, כדאי לאכול שם את הלחם ולהמשיך בתוך הבית בסעודה הכשרה לפסח.
להסבר המלא, ולשאר הלכות שבת הגדול – לחצו כאן.

ליל הסדר
קערת ליל הסדר – בליל הסדר נוהגים לשים קערה במרכז השולחן. רשימת הדברים שנמצאים בה והסדר המקובל.
מדריך מלא לליל הסדר – מה עורך ההגדה צריך לזכור, מה עושים בכל שלב, איך שומרים על הילדים ערים, מתי שותים ארבע כוסות, ושאר ההלכות והמנהגים, מ"קדש" ועוד "נרצה" – נמצא כאן.
חג הפסח הוא מועד שמחה שבמרכזו התכנסות משפחתית, ובו מצוות ומנהגים יותר מכל חג אחר. ישנה חשיבות רבה לשיתוף חולה מורכב או אדם עם דמנציה בליל הסדר המשפחתי, תוך התחשבות ביכולותיו. השתתפות בליל הסדר עשויה להיטיב עם החולה או אדם עם דמנציה, בשמיעת השירים והמנגינות המוכרות, לעורר בו זיכרונות נעימים מעברו ולשמור על שייכות וקשר משפחתי. למדריך רבני צהר לשילוב קרוב שסובל מדמנציה בליל הסדר.

ברכת האילנות
את ברכת האילנות נוהגים לברך בחודש ניסן. מי שעוד לא הספיק – דיני הברכה והנוסח.