ביום שישי שורפים את החמץ, מלבד מה שנצרך לשבת (להסבר המלא על זמני בדיקת חמץ ושרפתו). את החמץ שנותר לסעודות השבת יש לאחסן במקום שמור כדי שלא יתפזר – ולא בתוך ארון החמץ שנמכר לגוי.
הכנות נוספות לשבת
יש לאחסן את כל כלי החמץ בארונות, ולהכין הכול כשר לפסח כאילו התחיל החג.
מומלץ להכין את הביצה, הזרוע, החרוסת ומי המלח לפני השבת.
לא לשכוח להדליק נר נשמה של 48 שעות לפני שבת.
לדעת הרב עובדיה ניתן לבער את כל החמץ לפני השבת. לחם משנה בשבת אפשר לקיים במצה מבושלת בתוך מרק של בשר או עוף: לאחר שנתבשל התבשיל יוריד אותו מהאש, ובזמן שהוא חם אפשר לתת בסיר כמה מצות שירצה, כך שהמצה סופגת היטב את טעם התבשיל. לאחר שהתבשיל יתקרר, אפשר להוציא את המצה בשלמותה, לבצוע אותה בשבת ולברך עליה המוציא וברכת המזון. ניתן גם לטגן מצות שלמות בשמן ולקיים בהם את סעודות השבת ולברך המוציא וברכת המזון.
ליל שבת
סעודת ערב שבת – יש להגיש את הארוחה בכלים חד פעמיים ולערוך על ניילון חד פעמי. מומלץ להשתמש רק בפיתות בשבת כדי שלא יהיו פירורים. בוצעים על שתי פיתות. יש להיזהר שהחמץ לא יתקרב לכלים הכשרים לפסח. בסוף הסעודה, יש לאסוף את החתיכות הגדולות שנותרו למקום השמור, את כל השאר יש לקפל עם הניילון ולהשליך באשפה בחוץ. לאשכנזים מותר לאכול קטניות בסעודה זו.
מעיקר הדין מותר לאכול מצה בליל שבת, אולם הרבה מעדות ישראל נהגו שלא לאכול מצה כבר מראש חודש ניסן.

שבת בבוקר
סעודת בוקר שבת – יש להקדים את התפילה, כדי שיהיה אפשר לסיים את אכילת החמץ וגם את אכילת הקטניות (למנהג אשכנז וחלק מעדות ספרד) עד סוף זמן אכילת חמץ.
מומלץ לבצוע על הפיתות בנפרד לפני שמגישים את האוכל, להשתדל לאכול כביצה (רבע פיתה) או לפחות כזית ואז לפנות הכול, לערוך מחדש ולהמשיך בסעודה כשרה לפסח ללא לחם. למי שיש חצר או מרפסת, כדאי לאכול שם את הלחם ולהמשיך בתוך הבית בסעודה הכשרה לפסח.
סוף זמן אכילת חמץ: 10:00.
בשבת אי אפשר לשרוף את החמץ, וצריך לאבד אותו – או על ידי פירורו והשלכתו לאסלה או על ידי שפיכת אקונומיקה עליו וזריקתו לפח.
סוף זמן שרפת חמץ: 11:20.
לאחר שמבערים את שאריות החמץ, יש לבטל אותו בנוסח המלא: "כָּל חֲמִירָא וַחֲמִיעָא דְּאִכָּא בִרְשׁוּתִי דַּחֲזִתֵּהּ וּדְלָא חֲזִתֵּהּ דַּחֲמִתֵּהּ וּדְלָא חֲמִתֵּהּ דְּבִעַרְתֵּהּ וּדְלָא בִעַרְתֵּהּ לִבָּטֵל וְלֶהֱוֵי הֶפְקֵר כְּעַפְרָא דְאַרְעָא".
ובעברית: "כל חמץ ושאור שיש ברשותי, שראיתיו ושלא ראיתיו, שביערתיו ושלא ביערתיו, יבטל ויהא הפקר כעפר הארץ".
אסור לאכול מצה בשעות היום.
סעודה שלישית
הספרדים יכולים לאכול מצה עשירה עד שעה עשירית (בסביבות 15:50), ולמנהג האשכנזים יקיימו אותה בבשר ודגים ומיני פירות.
יש הנוהגים לקום מוקדם בבוקר שבת ולחלק את הסעודה לשניים: מסיימים סעודה ראשונה, מברכים ומפנים ולאחר חצי שעה עורכים שנית ובוצעים שוב על הפיתות לסעודה שלישית. כל זאת כמובן לפני סוף זמן אכילת החמץ.
הרב אשר סבג הוא רב קהילת הר המוריה וחבר הנהלת ארגון רבני צהר