בעוד ראש הממשלה שוהה בביקור רשמי בבודפשט בירת הונגריה, ונערך להמשיך גם מחר בשיחות עם בכירי הונגרים, גורם בכיר בפמלייתו התייחס אתמול לחזון טראמפ על הגירה מרצון של תושבי עזה. לדבריו, "יש מדינות שמדברות איתנו על זה באופן רציני, ואני לא מדבר על טפטופים".
המדינות המיועדות לקליטת המהגרים רוצות תמורה, הסביר הגורם, "אם כי לא בהכרח כסף". הוא רמז כי אפשר ומדובר בתמורה מדינית שאותה יעניקו האמריקנים.
ובאשר למצב בעזה בכללו, רמז הגורם כי לעת עתה הלחץ הצבאי יימשך, בעיקר כדי להביא לעסקה לשחרור החטופים, אבל גם כדי להבטיח שחמאס לא יישאר בעזה. הוא שלל לחלוטין אפשרות שישראל תסכים להפסקת המלחמה במסגרת עסקה כזו, ומתוך הנחה כביכול שאחר כך יהיה אפשר לחדש את הלחימה. "חמאס", כך אמר, "לא ייפול לתוך תחבולה כזאת. הם לא טיפשים, ומבינים את זה. הם ידרשו שתעבור החלטה במועצת הביטחון על סיום המלחמה, ואז לא נוכל לשנות החלטה שכזאת. אם ארצות הברית תציע לבטל אותה, הרוסים יטילו וטו".
אשר על כן, אמר הגורם, אין שחר לטענה שהמו"מ על החטופים נובע מעיקשות הממשלה הזאת. ובכלל, לדעתו, "השיח הציבורי בסוגיה הכאובה הזו מוטה ומאוד פוליטי". לגבי "היום שאחרי" לא שלל הגורם אפשרות שמדינות ערביות מתונות יקבלו את השליטה האזרחית בעזה אחרי סילוק חמאס, אך הביטחון יישאר תמיד בידי ישראל. בין השאר היא תתעקש על כך שציר פילדלפי לא ימשיך להיות ציר התחמשות, "ציר הקיום של חמאס", כפי שהיה עד כיבוש הציר בקיץ האחרון בידי צה"ל, על אפו וחמתו של ממשל ביידן.
בעניין ההפגנות ברצועה נגד שלטון חמאס נאמר בתדרוך הכתבים הנלווים לנתניהו בבודפשט כי חמאס לא היה מוציא להורג את ראשי המפגינים, אם הן לא היו מפריעות לו.