ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא היום בצהריים (א') מבודפשט, היישר לביקור פתע קצר בוושינגטון. הנשיא טראמפ הזמין את נתניהו להיפגש עימו בבירת ארה"ב בעת שיחת טלפון משותפת של ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, נתניהו וטראמפ בשבוע שעבר.
לשכת ראש הממשלה המתינה אמש לאישור בית המשפט כי הדיון במשפטו של נתניהו שאמור היה להתקיים ביום שני, יידחה – לפני לפרסמה הודעה הרשמית על הנסיעה. נתניהו צפוי להמריא חזרה ארצה מחר בערב, לאחר פגישתו עם טראמפ.
Video: צילום: רועי אברהם/ לע״מ, סאונד: ניר שרף/ לע״מ
לפני עלייתו למטוס בהונגריה, ציין נתניהו כי הוא מסיים ביקור חשוב. "הונגריה היא ידידה גדולה מאוד של ישראל: מגינה עלינו באיחוד האירופי, מגינה עלינו באו״ם, ולא פחות מזה – בבית הדין הבין-לאומי המושחת בהאג שמכוון נגד כולנו – נגד חיילי צה״ל, מפקדי צה״ל ומדינת ישראל. הוא מנסה לשלול מאיתנו את הזכות להגנה עצמית. הונגריה היא המדינה הראשונה שפרשה (במהלך הביקור הזה) מבית הדין הבין-לאומי. זה סימן לבאות. זה סיוע גדול מאוד למדינת ישראל", אמר נתניהו.
נתניהו ציין כי במהלך פגישתו המתוכננת עם טראמפ, שתהיה השנייה מאז נכנס הנשיא לתפקידו בינואר, ידונו השניים על שחרור החטופים, "על השלמת הניצחון בעזה, וכמובן על משטר המכסים שהופעל גם על ישראל. אני מקווה שאני אוכל לעזור בעניין הזה". בשבוע שעבר, הטיל טראמפ מכסים גבוהים על יבוא סחורות לארצות הברית מ-60 מדינות ובהן מכס בגובה 17 אחוזים על ישראל. בישראל קיוו כי יוכלו למנוע את העלאת המכס על המגינה, באמצעות הורדה של המכס על יבוא מארה"ב – לאפס, אולם ההעלאה בכל זאת הוכרזה.

"אני יכול להגיד לכם שאני המנהיג הבין-לאומי הראשון, המנהיג הזר הראשון, שייפגש עם הנשיא טראמפ בנושא שהוא כל כך חשוב לכלכלת ישראל. יש תור גדול מאוד של מנהיגים שרוצים לעשות זאת ביחס לכלכלות שלהם. אני חושב שזה משקף את הקשר האישי המיוחד והקשר המיוחד בין ארצות-הברית וישראל, שהוא כל כך חיוני בזמן הזה", אמר נתניהו.
אמש, פירטה לשכת ראש הממשלה כי גם יחסי ישראל-טורקיה והאיום האיראני, ייכללו בשיחה הצפויה. בכל הנוגע לטורקיה, בירושלים מבקשים לוודא שבוושינגטון רואים עין בעין את האיום שבניסיונות ההיאחזות הטורקית הצבאית בסוריה. בנוגע לאיראן, לה עדיין נשארו כמה שבועות עד לסיום האולטימטום שהציב הנשיא טראמפ. העמדה הישראלית, כפי שביטא שגריר ישראל בוושינגטון יחיאל לייטר בריאיון למקור ראשון, היא כי ישראל אינה מתנגדת למשא ומתן – אך עומדת על הדרישה כי לאיראן לא תהיה גם תשתית ייצור שיכולה לשמש לנשק גרעיני.
"אני מבקש למסור את החיזוק האישי שלי למשפחות החטופים שעברו שוב את תעמולת הלוחמה הפסיכולוגית. אנחנו חושבים על יקיריהם, אנחנו פועלים גם ברגעים האלה להביא לשחרורם, ולא נרפה מזה. בעזרת ה׳ נעשה ונצליח״, הוסיף נתניהו לפני עלייתו למטוס.
