עורך העיתון ג'רוזלם פוסט, צביקה קליין, שוחרר אמנם בסוף השבוע ממעצר בית וכל התנאים המגבילים שהוטלו עליו הוסרו, אך על אף זאת גם כעת ממשיכה המשטרה להחזיק במכשיר הטלפון הסלולרי שלו.
כזכור, קליין זומן למתן עדות פתוחה במסגרת חקירת פרשת קטאר-גייט, אך במהלך מתן העדות נמסר לו שהוא הפך לחשוד, וההליך הפך לחקירה באזהרה. במסגרת זאת נלקח מקליין מכשיר הטלפון הסלולרי שלו, ואף שהוא כבר שוחרר גם ממעצר הבית, וכל התנאים המגבילים שהיו עליו הוסרו, המשטרה ממאנת להשיב לו את המכשיר.
גורמים באגף החקירות והמודיעין של המשטרה טענו בתגובה לשאלה כיצד ממשיכה המשטרה להחזיק במכשיר, כי קליין מסר את המכשיר מרצונו ואף נתן לחוקרים את הסיסמה על מנת שיוכלו לחפש בו. עם זאת, מדגישים אותם גורמים, חיפוש שכזה לא נעשה עדיין. לדברי אותם גורמים, החיפוש במכשיר מתעכב בהמתנה לצו שיפוטי.
קליין הדגיש מנגד, כי בשום שלב לא ניתנה הסכמה לחיפוש במכשיר ללא צו, וכי גם המכשיר עצמו לא נמסר בהסכמה אלא תחת ההנחה שצו לתפיסת המכשיר יוצג במועד קרוב ככל הניתן. אלא שלדבריו צו כזה טרם הוצג והמשטרה אף לא טוענת שיש ברשותה צו תפיסה למכשיר. לדבריו, היה על המשטרה להשיב לו את המכשיר מיד, ולכל הפחות בסמוך לאחר ששוחרר ממעצר הבית והתנאים המגבילים הוסרו, אך היא נמנעת מלעשות זאת ללא בסיס חוקי.
נציין כי על פי פסיקת בית המשפט העליון, הסכמה מדעת לעריכת חיפוש במכשיר טלפון סלולרי יכולה אמנם להכשיר חיפוש בו, אולם היא חייבת להיות כזו שניתנת לאחר שהובהר לחשוד שהוא לא חייב לתת אותה.
מפרקליטות המדינה נמסר כי התיק נמצא בחקירת משטרה ועל כן את השאלות יש להפנות אליה. במשטרה בחרו שלא למסור תגובה רשמית.
כזכור, ביום חמישי האחרון, לאחר שמעצר הבית של קליין החל לעורר ביקורת ציבורית, כמו גם זימונם לעדות של עיתונאים נוספים, פרסמו היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה הודעה משותפת במסגרתה ניסו להדוף את הטענות לפגיעה בחופש העיתונות. "מערכת אכיפת החוק רואה חשיבות עליונה בהבטחת חופש העיתונות", ציינו השניים. "לכן מדיניות האכיפה, שאין כל שינוי בה, היא לצמצם ככל הניתן מצבים של גביית עדויות מעיתונאים. בכל מקרה גביית עדויות נעשית בזהירות רבה לשם שמירה על חופש העיתונות. חקירת החשדות בעניין קידום האינטרסים של קטאר על ידי יועצי ראש הממשלה מחייבת גביית עדות פתוחה מעיתונאים. בלא גביית עדויות מעיתונאים לא ניתן יהיה לברר את העובדות הרלוונטיות. העיתונאים שזומנו וצפויים למסור עדות בפרשה אינם חשודים ולא נשאלים על מקורותיהם".

בהתייחס למעצרו של קליין ציינו היועצת ופרקליט המדינה כי "העיתונאי שנחקר באזהרה במסגרת הפרשה זומן במקור למתן עדות פתוחה ולא כחשוד. במסגרת עדותו התגבש חשד משמעותי שהעיתונאי היה יחד עם יועצי ראש הממשלה חלק מהמנגנון של קבלת טובות ההנאה מקטאר בעד קידום האינטרסים שלה. במצב דברים זה הוחלט לעבור לחקירה באזהרה שהתמקדה בנושא קבלת טובות ההנאה מקטאר. אין בכך כדי לפגוע במדיניות האמורה בעניין עיתונאים".