שופטי בית המשפט העליון, יצחק עמית, נועם סולברג ודפנה ברק ארז, דנים הבוקר (שלישי) בשמונה עתירות שונות שהוגשו נגד החלטת הממשלה לסיים את כהונת ראש השב"כ רונן בר. עם כניסת השופטים לאולם פתחה קבוצה של הורים שכולים שהגיעה לדיון כצופים בקריאות לעבר השופטים: "אין לכם סמכות".
השופט עמית היושב בראש ההרכב פתח בתגובה ואמר, "אנחנו מבקשים לקיים דיון כהלכתו". עמית הוסיף וביקש מהצדדים להסכים לקיים את הדיון כאילו הוצא בו צו על תנאי. "אני מניח שאני לא מפתיע אתכם בהצעה הזו", העיר השופט. חברת הכנסת טלי גוטליב שהגיעה לדיון התפרצה לדברי השופט עמית, שניסה להשתיק אותה בהצלחה חלקית בלבד.
בתגובה להצעת השופטים ציין עו"ד ציון אמיר המייצג בדיון את הממשלה וראש הממשלה כי הוא מקבל את ההצעה, אך דרש שהיא לא תמנע את הצגת טענות הסף שיש לממשלה נגד העתירות. לנוכח קבלת ההצעה שונה סדר הדוברים בדיון ועו"ד אמיר הוא שפתח את סדר הדוברים כשציין כי "העתירות האלה דנות בהפעלת סמכות הליבה של הממשלה לדאוג לביטחון הלאומי של מדינת ישראל כוללת את הסמכות למנות את ראשי גופי הביטחון וגם לסיים את כהונתם". עו"ד אמיר ציין כי הפעלת הסמכות נעשתה לנוכח חוסר האמון המובהק שלא מאפשר לממשלה ולעומד בראשה להמשיך לעבוד עם ראש השב"כ.
השופט סולברג העיר כי "לגבי הסמכות כמעט אין עוררין, העתירות נוגעות לאופן שבו מומשה הסמכות הזו".

עו"ד אמיר השיב, "חשוב לומר דברים על היקף הסמכות ועל מתחם ההתערבות בסמכות הזו. הסמכות הזו בעניינים הללו היא רחבה מני ים ועמוקה מכל האוקיינוסים. הניסיון לגרור את בית המשפט להתערב בסמכות טבועה ומובהקת של ממשלה נבחרת שמקבלת החלטה פה אחד ושנשענת על רוב מוצק בתוך הפרלמנט. זה מה שעומד היום בפניכם ולמקום הזה אתם נגררים. מדובר בעותרים שכולם צבועים בצבע אחד. אי אפשר להיצמד לדיקדוקי עניות, באיזה אופן נערך השימוע והאם ניתנה לו הזדמנות לתת את עמדתו שעוד אסביר על כך, ובאיזה אופן הוצגה התשתית העובדתית. אנחנו נתייחס לכל הסוגיות הללו".
השופטת ברק ארז העירה, "עולה מדברי אדוני שמוסכם עליו, וזה חייב להיות מוסכם, שבמדינת ישראל גם כשיש סמכות רחבה מני ים זה לא פוטר מעמידה בכללי המשפט המינהלי. זאת אומרת למשל שאם צריך להיות שימוע השימוע צריך להיות כדין. אדוני לא חולק על כך".
עו"ד אמיר הגיב, "הכללים משתרעים על כל רשות מינהלית אבל זו סיטואציה יחודית של סמכות רחבה ונושא משרה יחודי. פה יש דחיפות. אני לא אומר שלא נעשה שימוע אבל מישהו חושב שזה צריך להתנהל כאילו לא מתנהלת ממש ברגעים אלה מלחמה רב זירתית ולדון בטופסולוגיה וכללים ועוד שבוע ועוד חודש?".

עו"ד אמיר חזר לסוגיית העותרים, "רשימת העותרים צבועה בצבעים פוליטיים מובהקים. זו עתירה פוליטית נטו, אנחנו שומעים את העותרים בכל מקום, זכותם להשמיע את עמדתם אבל העמדה הזו צבועה בצבע פוליטי. ואנינשואל את עצמי איך קרה שאנחנו ניצבים כאן בדיון פוליטי שמשמעותו היא לקחת את סמכויות הממשלה ולהעתיק אותן לאולם הזה? כל הררי המילים באות לטשטש עובדה פשוטה: רונן בר אמר על עצמו אני אחראי, אני אשם, והוא הודיע שהוא יתםטר".
בשלב זה התפרץ האב שכול, איציק בונצל, לדברים וזעק, "תפסיקו להתפזר, הוא לקח אחריות, בית משפט צריך להגיד לו אנחנו לא דנים בכך".
כעבור כמה שניות הודיע השופט עמית כי בעקבות ההתפרצויות הדיון יצא להפסקה, שלאחריה החליטו השופטים באופן תקדימי כי המשך הדיון יתנהל ללא נוכחות קהל. השופטים הורו למשמר בתי המשפט לפנות את כל יושבי האולם, הכולל משפחות שכולות שהגיעו למקום למחות על עצם קיום הדיון.