תקיפות אוויריות שנחשדות כאמריקניות הכו את האזור סביב עיר הנמל חודיידה שלחוף הים האדום בתימן בלילה האחרון, בין שלישי לרביעי, והרגו לפחות שמונה בני אדם, כך אמרו המורדים החות'ים הנתמכים על ידי איראן.
התקיפות פגעו באזור אל-חוואק של חודיידה, אמרו המורדים, ופצעו 16 בני אדם. האזור הוא מקום שדה התעופה של העיר, שבו השתמשו המורדים בעבר כדי לתקוף ספינות בים האדום.
מאז תחילת התקיפות האינטנסיביות של חיל האוויר האמריקאי נגד המורדים, בשל התקפותיהם על ספינות במים של המזרח התיכון, נהרגו לפחות 81 בני אדם, לפי נתוני נפגעים שפורסמו על ידי החות'ים.

צילומים ששודרו על ידי ערוץ החדשות בלוויין של המורדים, אל-מסירה, הראו סצנות כאוטיות של אנשים נושאים פצועים לאמבולנסים ממתינים, ומחלצים שמחפשים נפגעים נוספים בעזרת אור הטלפונים הניידים שלהם. היעד נראה בצילומים כבית בשכונת מגורים, כנראה חלק ממבצע נרחב לחיסול מנהיגי המורדים, ביוזמת ממשל טראמפ.
תקיפות אחרות כוונו למחוז הרי עמרן שבתימן, צפונית לבירה צנעא שנמצאת בשליטת המורדים. שם, החות'ים תיארו תקיפות אמריקאיות שפגעו בציוד תקשורת. תקיפות אמריקאיות קודמות פגעו גם בציוד תקשורת בעמרן, סמוך לג'בל אסווד, או "ההר השחור".
מאוחר יותר, תקיפות כוונו כנראה לג'בל נוקום, ליד צנעא. אחרות פגעו במחוזות ד'מאר ואיב, ופצעו שלושה בני אדם.

הפיקוד המרכזי של הצבא האמריקני, האחראי על מבצעי הצבא האמריקני, לא אישר מיד את התקיפות. זהו המשך של דפוס קיים מצד הפיקוד, שיש לו כעת אישור מהבית הלבן לבצע תקיפות לפי שיקול דעתו ברצף התקיפות שהחל ב-15 במרץ.
הצבא האמריקאי גם אינו מספק מידע כלשהו על היעדים שנפגעו. הבית הלבן אמר שעד כה בוצעו למעלה מ-200 תקיפות.
שר ההגנה פיט הגסת', שדיבר ביום שני בחדר הסגלגל במהלך ביקורו של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, הזהיר שאמריקה "לא תוותר" במבצע שלה נגד החות'ים. "יש לנו הרבה יותר אפשרויות ולחץ להפעלתו," אמר הגסת'. "ואנחנו יודעים, כי אנחנו רואים את הדיווחים, עד כמה המבצע הזה היה הרסני עבורם. ואנחנו לא נוותר."

סקירה שערכה סוכנות AP מצאה כי המבצע האמריקאי החדש נגד החות'ים תחת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נראה נרחב יותר מזה שנערך תחת הנשיא הקודם ג'ו ביידן, כאשר וושינגטון עוברת מהתמקדות באתרי שיגור בלבד לתקיפת אנשי מפתח והפצצת ערים.
הקמפיין החדש של תקיפות אוויריות החל לאחר שהמורדים איימו להתחיל שוב לתקוף ספינות שיזוהו כישראליות בשל חסימת הסיוע ההומניטרי לעזה. המורדים הגדירו באופן רופף מהי ספינה ישראלית, כך שספינות רבות עלולות להיחשב יעד.
החות'ים תקפו יותר מ-100 ספינות סוחרים בטילים ובמל"טים, והטביעו שתיים מהן תוך הריגת ארבעה מלחים בין נובמבר 2023 לינואר השנה. הם גם שיגרו תקיפות נגד ספינות מלחמה אמריקאיות — אך ללא הצלחה.
הקמפיין האמריקאי אינו מראה סימני האטה, כאשר ממשל טראמפ קשר את התקיפות נגד החות'ים גם למאמץ להפעיל לחץ על איראן בשל תוכנית הגרעין שלה שמתקדמת במהירות.