היום (יום ה') צפוי להשתחרר ממאסר המחבל אחמד מנאסרה בן ה-23 לאחר תשע שנים וחצי מאסר בכלא הישראלי. מנאסרה מעולם לא הביע חרטה על מעשיו, וכבר בחקירתו הראשונית הודה שיצא לרצוח יהודים.
ב-12 באוקטובר 2015 בתקופת 'אינתיפאדת הסכינים', מוחמד מנאסרה, בהיותו בן 13 בלבד, יצא יחד עם בן דודו חסן משכונת בית חנינא בירושלים אל שכונת פסגת זאב הסמוכה כשבידו סכין מעוטרת עם להב של כ-15 ס"מ מחדר השינה של הוריו. גם בן דודו הצטייד מסכין, ושניהם יצאו במטרה מוצהרת לרצוח יהודים. בדרכם תקפו ופצעו קשה יהודי בן 20, בשתי דקירות בחזה. הצעיר הצליח להימלט למרות שפציעתו כאשר אחמד דולק אחריו בסכין שלופה. מאוחר יותר חסן פצע באורח אנוש את נאור בן עזרא, נער בן 13 שרכב על אופניים, לאחר שדקר אותו ארבע פעמים. כאשר רצו בסכינים שלופים לעבר קצין ושוטר מג"ב, חסן בן ה-15 נורה ונהרג, ואחמד מנאסרה נוטרל על ידי רכב שהתנגש בו, נלכד, והועבר לבית החולים. בחקירתו של מנאסרה, הודה שכשחזר מבית הספר באותו היום, שוחח עם בן דודו על ישראל שמפרה את הסטטוס קוו בהר הבית, ושניהם החליטו להפוך לשהידים ולרצוח יהודים כחלק מהמלחמה הדתית.
אחמד מנאסרה הפך לסמל, זמן קצר לאחר הפיגוע הפלסטינים ניסו לעשות תעמולת כזב מתיעוד לכידתו של הנער המחבל. עוד באותו היום, התפרסמו באינטרנט סרטונים המתארים "ילד ערבי שמוטל מדמם וסופג קללות" מהעוברים ושבים שהיו עדים לפיגוע. בעל הסרטון אף מסב את תשומת הלב לעובדה שאמבולנס ישראלי חולף על פניו של מנאסרה מבלי להגיש לו עזרה ראשונה. לא צוינה העובדה שהאמבולנס נסע אל הנער אותו דקר, שנפצע באורח אנוש ומצבו היה גרוע יותר. ביום שלמחרת האירוע, פרסם משרד ההסברה הפלסטיני סרטון ביוטיוב ובו תיאר את לכידתו של מנאסרה כ"רדיפה של שוטרי סיור ישראליים אחרי תלמיד בית ספר בן 13". זאת, מבלי להסביר את המניע לרדיפה אחריו.
בנאום שנשא יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס, הוא טען כי אחמאס מנאסרה הוצא להורג בדם קר, והציג את תמונתו של מנאסרה לאחר נטרולו. בתגובה, ערך ראש הממשלה נתניהו מסיבת עיתונאים, האשים את עבאס בשקר והסתה והציג את תמונתו של מנאסרה חי ומאושפז בבית החולים. כאשר סרטון חקירתו של מנסרה דלף לרשת ויו"ר הרשות הפלסטינית העבירו אל בית הדין הבינלאומי בהאג.
ב-2016 בית המשפט הרשיע את מנסרה בשני ניסיונות רצח ובהחזקת סכין ונגזרו עליו 12 שנות מאסר ופיצויים. לאחר ערעור לעליון, וטענה לגיל צעיר ומצב נפשי לא יציב, הופחת עונשו לתשע וחצי שנות מאסר. בשנת 2020 אובחן כחולה בסכיזופרניה, ובשנת 2022 החלו תנועות שמאל בקמפיין לשחררו עקב הפגיעה הנפשית לכאורה שנגרמה לו כתוצאה מכליאתו, לאחר שאושפז על ידי שב"ס בבית חולים לבריאות הנפש ורופאים טענו כי עלה חשד שניסה לפגוע בעצמו. אל דרישת זו הצטרף גם האו"ם, ואף כתב בחשבון הרשמי של מטה האו"ם בז'נבה: "מומחים עצמאים לזכויות אדם מפצירים בממשלת ישראל לשחרר מיד את אחמד מנאסרה, פלסטיני בן 20 שמוחזק בבתי כלא בישראל מאז שהיה בן 14 וסובל מבעיות נפשיות קשות". עוד נכתב "כליאתו של אחמד עד עתה שללה ממנו את ילדותו, את סביבתו המשפחתית, את ההגנה ואת כל הזכויות שהיו אמורות להיות מוענקות לו כילד. מעצרו הממושך, למרות בריאותו הנפשית המתדרדרת, מהווה כתם על כולנו, כחלק מקהילת זכויות האדם הבינלאומית".
ארגון "לך ירושלים" מזהיר כי שחרורו של מנאסרה ללא כל חרטה מצידו משדר מסר מסוכן הן כלפי החברה ישראלית והן כלפי גורמי טרור במזרח ירושלים. "שחרור מחבלים שפגעו בנערים יהודים בירושלים בזמן שגברים, נשים וילדים ישראלים מוחזקים כבני ערובה בידי חמאס – הוא חרפה מוזרית ופגיעה בריבונות. ממשלת ישראל חייבת להציב גבול ברור: לא משחררים טרוריסטים כל עוד החטופים לא חזרו הביתה. ארגון 'לך ירושלים' קורא לממשלה לשקול מחדש את שחרורו ולפעול להחזרת ההרתעה".