השר עמיחי שיקלי, ששמו נקשר בפרשייה הביטחונית החדשה כמי שקיבל לכאורה מידע בניגוד לחוק מאיש שב"כ, פרסם הודעה חריפה במיוחד בעקבות פרסום החשדות הבוקר: "א' הוא גיבור ישראל. חושף שחיתויות שהיה נכון לקחת סיכון מול צמד פקידים שנכנסו לוורטיגו מסוכן ביותר".
"א' חשף כי בעיצומה של מלחמה", כתב שיקלי, "ראש שירות הביטחון הכללי עסוק בריגול אובססיבי אחרי שר מכהן; הוא חשף כי החלקים שהתפרסמו לציבור מתחקיר השב"כ אודות נסיבות פתיחת המלחמה מציגים תמונה שקרית ומסולפת – בר ביקש לספר לנו שהדרג המדיני אחראי להתעצמות חמאס, אבל שכח לספר שהוא עצמו שם את שיקום עזה וחיזוק כלכלתה כיעד מרכזי. אף אחד מהמידעים שפרסם א' לא עונה להגדרה חומר סודי או כזה שיש בו אבק סיכון לביטחון המדינה – להיפך, אי חשיפת החומרים הללו לדרג המדיני ולציבור היא-היא הפגיעה בביטחון המדינה".
לדברי השר, "בר כבר הודח למעשה על ידי הממשלה מתפקידו פה אחד, אלא שבמקום לפנות את מקומו – האיש חטף את הארגון על יכולותיו הדרקוניות ביותר והפך אותם לכלי אישי לנקמה ולרדיפה פוליטית, ולא בפעם הראשונה. לא היה למדינת ישראל ראש שב"כ מופקר, יהיר וכושל ממנו בכל תולדותיה. בר וכמוהו מיארה פועלים מתוך תודעת לואי ה-14: 'המדינה זה אני'. בר לא רואה את עצמו ככפוף לממשלה, ופירוש הדבר שהוא אינו רואה את עצמו כפוף לחוקי המדינה המגדירים בצורה חדה וברורה את כפיפותו לממשלה ולעומד בראשה".
"על מצב עניינים כזה", הוסיף שיקלי, "שבו ראש שירות יבחר להתעלם מכפיפותו לחוקי המדינה, כתב השופט זמיר: 'בדרך זו עלולה השליטה על השירות ליפול באחד הימים בידי אדם או קבוצת אנשים חסרי מעצורים, ומכאן כפסע בינו ובין שלטון העריצות של מדינת משטרה…'. אני אלחם בכל הכוח על חפותו של א', משרת נאמן של עם ישראל ושל הדמוקרטיה הישראלית, ונגד השטאזי הפוליטי של הצמד בר ומיארה".

הבוקר (ג') התיר שופט בית משפט השלום בראשון לציון, מנחם מזרחי, לפרסם את פרטי הפרשיה הביטחונית החדשה שדבר קיומה נודע אתמול על אף צו איסור הפרסום שהוטל עליה. במסגרתה, נעצר איש שב"כ החשוד בהדלפת מידע מהארגון לעיתונאים עמית סגל ושירית אביטן כהן וכן לשר עמיחי שיקלי. עם זאת, שמו ופרטיו של החשוד המרכזי עודם אסורים בפרסום. הבקשה להתרת פרסום הפרטים הוגשה בידי המחלקה לחקירות שוטרים שהופקדה על החקירה, בטענה שדליפת הפרטים החלקית בעוד הצו בתוקף גרמה להפצת מידע שקרי ומטעה.
ממח"ש נמסר לאחר הסרת הצו כי "חרף קיומו של צו איסור פרסום על כלל פרטי הפרשה, לצערנו הופר הצו ברגל גסה כך שפרטים מתוך החקירה המצויה בעיצומה פורסמו בניגוד לדין. נוכח הפצת מידע חלקי ושגוי, הוחלט להסיר את איסור הפרסום במטרה לבלום את המשך הפצת המידע המוטעה".
בהודעה נאמר עוד כי ביום 9.4.25 נעצר חשוד, איש שירות הביטחון הכללי בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות. "על פי החשד, החשוד ניצל את תפקידו הביטחוני ואת הגישה שניתנה לו למערכות השב"כ, ומסר מידע מסווג במספר הזדמנויות לגורמים בלתי מורשים. בשל חומרת העבירות המיוחסות לו, נעצר החשוד ואף הוצא נגדו צו למניעת מפגש עם עורך דין, אשר כבר הוסר".
"החקירה, שמנוהלת ע"י צוות חשיפה במח"ש ושירות הביטחון הכללי, מתמקדת בנטילת מידע ממערכות השב"כ והעברתו לגורמים לא מורשים. יודגש כי במסגרת החקירה לא נגבו עדויות מעיתונאים", הוסיפו במח"ש.
פרקליטיו של איש השב"כ, עורכי הדין אורי קורב וסיון רוסו, הגישו ערר בשמו על ההחלטה להאריך את מעצרו, ואמרו כי "האמצעים שננקטו כלפי העורר אינם מידתיים כלל וכלל ולמעשה הם חורגים מכל פרופורציה. העורר, חשוד בכך שהעביר מידע לעיתונאים ולשר בממשלת ישראל. המידע אינו 'בטחוני' ואין בו כדי לסכן את ביטחון המדינה או הציבור. מטרתו של העורר הייתה להביא לידיעת הציבור נושאים בעלי עניין וחשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה – נושאים שהוצגו לציבור באופן מסולף ביותר על ידי גורמים בעלי עניין, שיש בידם לשלוט על הוצאת המידע האצור בידי שב"כ".
"לא זו אף זו, העורר הקפיד שלא להעביר מידע העלול לפגוע בביטחון המדינה והעביר בכוונת מכוון רק חומרים שאין בהם כדי להוות סכנה כלשהי לביטחון המדינה והציבור. ואכן, הפרסומים עברו את הצנזורה, ומכל מקום אין בהם בדל מידע העשוי לסכן את ביטחון המדינה והציבור. מתי אי פעם נעצר אדם שנחשד שהדליף מידע לעיתונאי או לשר בממשלה – שאין בו כל סיכון לביטחון המדינה? ואם באמור לא די, הדבר נעשה תוך מניעת מפגש עם עורך דין. העורר אינו מסוכן ואין כל חשש שישבש את החקירה", הוסיפו הפרקליטים.