בהצהרה לתקשורת, שר הביטחון ישראל כ"ץ הציג את "מדיניות ישראל בעזה, אותה מוביל הפיקוד הצה"לי בגיבוי הדרג המדיני:
- עשיית כל מאמץ להביא לשחרור כלל החטופים במסגרת מתווה ויטקוף, ובניית גשר להכרעת החמאס בהמשך.
- עצירת הסיוע ההומניטרי שפוגע בשליטת חמאס באוכלוסייה, ויצירת תשתית לחלוקה באמצעות חברות אזרחיות בהמשך.
- פגיעה בלתי פוסקת במחבלי חמאס ובתשתיות הטרור.
- פינוי האוכלוסייה מאזורי הלחימה וריכוך השטח בעוצמה אדירה מהאוויר, מהיבשה ומהים, בליווי כלים כבדים לטיפול במטענים והרס מבנים מאיימים – להגנה על הכוחות המתמרנים. שלום חיילינו הוא בעינינו המשימה הראשונה במעלה.
- ניקוי השטח מתשתיות טרור מעל ומתחת לקרקע, וצירוף השטח, כולל עמדות שולטות, לאזורי הביטחון של ישראל לשם הגנה על היישובים.
"בניגוד לעבר", אמר כ"ץ, "צה"ל לא מפנה שטחים שטוהרו ונתפסו. צה"ל יישאר באזורי הביטחון כחיץ בין האויב ליישובים בכל מציאות זמנית או קבועה בעזה – כמו בלבנון ובסוריה. עד היום התפנו מאות אלפי תושבים וצורפו עשרות אחוזים מהשטח למרחבי הביטחון".
"במקביל", הוסיף שר הביטחון, "מקודמת התוכנית למעבר מרצון לתושבי עזה. הלחץ על החמאס לביצוע העסקה כבד והמתח בינו לבין האוכלוסייה המקומית גובר. לראשונה גם הציבו המצרים כתנאי לעסקה כוללת ולסיום המלחמה את פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה".
לדברי כ"ץ, "בפגישה ושיח עם אלוף הפיקוד, מפקדי האוגדות, המח"טים והמג"דים המובילים את המערכה בעזה בראש כוחות הסדיר והמילואים, עולה נחישות גבוהה וביטחון מוחלט בנחיצות יעדי המלחמה וביכולת לממש אותן – לשחרר את כל החטופים ולא להשאיר אויב מהסוג הזה סמוך לגבולנו".
"אם חמאס יתמיד בסרבנותו", סיכם כ"ץ, "הפעילות תתרחב ותעבור לשלבים הבאים. צה"ל חזק ונחוש. יש לאזרחי ישראל על מי לסמוך".
ממטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר בתגובה לדברי שר הביטחון כי "הרבה מילים והבטחות ריקות לא יצליחו להסתיר את האמת המרה – תכנית כ״ץ היא אשליה. הבטיחו שהחטופים לפני הכל. בפועל, ישראל בוחרת בתפיסת שטחים לפני חטופים. הבטיחו שייפתחו 'שערי הגיהנום'. בפועל, נערכים בשקט לחידוש הסיוע ההומניטרי".
"הגיע הזמן להפסיק עם הבטחות השווא והסיסמאות", הוסיפו במטה. "אי אפשר להמשיך במלחמה ובמקביל לשחרר את כל החטופים והחטופות. ישנו פיתרון אחד מתבקש וישים והוא שחרורם של כלל החטופים בפעימה אחת במסגרת הסכם, גם במחיר סיומה של המלחמה".
בתגובה לדברי המטה, כ"ץ אמר: "כפי שציינתי, מדיניות ישראל ברורה ולא עומד להיכנס שום סיוע הומניטרי לעזה ומניעת הסיוע ההומניטרי לעזה הוא אחד מכלי הלחץ המרכזיים שמונע מהחמאס שימוש באמצעי הזה מול האוכלוסייה, בנוסף לשאר הצעדים בהם ישראל נוקטת – וחבל שיש מי שמנסה להטעות. אף אחד לא עומד במציאות הנוכחית להכניס שום סיוע הומניטרי לעזה ולא נערכים להכניס שום סיוע מסוג זה. הדגשתי כי ביחס לעתיד יש לבנות את מנגנון השימוש בחברות האזרחיות ככלי שלא יאפשר לחמאס גישה לנושא גם בעתיד".