בתקופה האחרונה העביר חיזבאללה 400 מפקדים מדרג הביניים של הארגון, ואת משפחותיהם, למדינות באמריקה הלטינית ובאפריקה – כך לפי דיווחים שמקורם בעיתונאי הלבנוני עלי חמאדה, שהתבסס על מידע מדיפלומט מדרום אמריקה.
על פי הדיווח שפורסם באתר "Janoubia", המהלך התרחש ברקע פירוק חלקי של המערך הצבאי של חיזבאללה בדרום לבנון ומסירת רוב אמצעי הלחימה ומחסני הנשק שמדרום לנהר הליטאני לידי צבא לבנון, בהתאם להסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון שנכנס לתוקפו ב-27 בנובמבר האחרון.
חמאדה, שפרסם את הדברים גם בווידאו ברשת "X" (לשעבר טוויטר), מסר כי משפחות המפקדים – שאינם משתייכים לדרג הבכיר של חיזבאללה – עזבו את לבנון והחלו להתמקם בהדרגה במדינות שונות באמריקה הלטינית, בהן ונצואלה, קולומביה, ברזיל ואקוודור. לדבריו, חלק מהמשפחות בחרו להשתקע דווקא באפריקה.

עוד דווח כי ייתכן והבחירה לשלוח את דרג הביניים דווקא לאמריקה הלטינית ולא לאיראן או לעיראק, כפי שעשוי היה להיות המקרה בדרג הבכיר, נובעת ממידת הרגישות המבצעית של אותם מפקדים, וכן מחשש שיוותרו חשופים לפעילות של המודיעין הישראלי או גופי ביון בינלאומיים אם יישארו בלבנון.
חמאדה הוסיף כי "מאחורי המהלך מסתתרת הבנה שזרועו הצבאית של חיזבאללה תלך ותפורק בעתיד הקרוב", וההעברה ההדרגתית נועדה להרחיק את פעילי הארגון מחשש לפעולות חיסול. לדבריו, "עצם ההתמקמות של המפקדים ובני משפחותיהם מחוץ ללבנון בצורה שיטתית עלולה להתפרש כהצהרה – או לפחות כרמז – לכך שאין להם כוונה להמשיך בפעילות צבאית או ביטחונית במזרח התיכון".
הנוכחות של חיזבאללה באמריקה הלטינית אינה חדשה: על פי דיווחים בארה"ב ובדרום אמריקה, לארגון יש פעילות נרחבת של הלבנת כספים, הברחות, גיוס תרומות וקשירת קשרים עם קרטלי סמים, לרבות קרטל מדיין. אחד השמות הבולטים שזוהו כמעורבים בכך הוא שוקרי מחמוד חארב, וכן חוסיין אחמד כרכי – ששמו עלה גם בהקשר לפיגועים בבואנוס איירס בשנות התשעים.