ראש צוות המשא ומתן של קטאר הביע תסכול מהמו"מ על הסכם החזרת חטופים והפסקת אש בעזה בראיון לסוכנות AFP, חודש לאחר שישראל חידשה את תקיפותיה כשסבב נוסף של שיחות הסתיים ללא הסכם. "אנחנו בהחלט מתוסכלים מהאיטיות, לפעמים, של תהליך המשא ומתן. מדובר בעניין דחוף. חיי אדם מוטלים כאן על הכף כשהמבצע הצבאי הזה נמשך יום אחר יום", אמר מוחמד אל-חלאיפי ביום שישי.
קטאר, יחד עם ארצות הברית ומצרים, תיווכה במו"מ להפסקת האש בין ישראל לחמאס שנכנסה לתוקף ב-19 בינואר והביאה לעצירה ניכרת של המלחמה. השלב הראשון של הפסקת האש הסתיים בתחילת מרץ, לאחר שהצדדים לא הצליחו להסכים על הצעדים הבאים.
חמאס התעקש שהמשא ומתן לשלב השני של ההסכם יוביל לסיום קבוע של הלחימה, בהתאם למסגרת שהוסכמה בינואר. ישראל, שביקשה להאריך את השלב הפותח, חידשה את התקיפות האוויריות והקרקעיות ברחבי רצועת עזה ב-18 במרץ, לאחר שעצרה קודם לכן את כניסת הסיוע.
ביום חמישי בלילה, חמאס רמז כי לא יקבל את ההצעה החדשה של ישראל להפסקת אש בת 45 ימים. ישראל ביקשה את שחרורם של עשרה בני ערובה חיים המוחזקים בידי הארגון, כך מסר חמאס.
"רק רעש"
"עבדנו ברציפות בימים האחרונים כדי לנסות לקרב בין הצדדים ולהחיות את ההסכם ששני הצדדים כבר אישרו", אמר השר הממונה של קטאר. "ונמשיך להיות מחויבים לכך, על אף הקשיים", הוסיף.
במהלך תהליך התיווך הממושך, קטאר הייתה מטרה לביקורת ישירה מצד ישראל ומצד ראש הממשלה בנימין נתניהו. לפחות שניים מעוזריו של נתניהו חשודים שקיבלו תשלומים מהממשל הקטארי כדי לקדם את האינטרסים של דוחה בישראל, דבר שהוביל לפתיחת חקירה פלילית בישראל. קטאר דחתה את ההאשמות וכינתה אותן "מסע השמצה".
מוקדם יותר במרץ, חקירה של השב"כ ייחסה למימון מקטאר אחריות להתחזקות הצבאית של חמאס לפני מתקפת 7 באוקטובר. קטאר הכחישה את ההאשמה וטענה שמדובר בטענה "שקרית". "אנחנו מקבלים את סוגי הביקורת וההערות השליליות האלה מאז תחילת מעורבותנו", אמר אל-חלאיפי. "ביקורת חסרת הקשר, כמו אלו שאנו ממשיכים לשמוע מנתניהו עצמו, הן לרוב רק רעש", הוסיף.
אל-חלאיפי דחה את דבריו האחרונים של נתניהו בערוץ הנוצרי האוונגליסטי האמריקאי Daystar, שם טען כי קטאר קידמה "אנטי-אמריקניות ואנטי-ציונות" בקמפוסים אמריקניים. "הטענות שלו על השותפויות החינוכיות של קטאר הופרכו שוב ושוב. כל מה שאנחנו עושים הוא שקוף", הוסיף הבכיר הקטארי.