בצל סיום סבב השיחות השני בין נציג הבית הלבן סטיב ויטקוף ושר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י ברומא, אמר אמש (מוצאי שבת) ראש הממשלה נתניהו בהצהרה המצולמת שפרסם כי הוא "מחויב למנוע מאיראן נשק גרעיני. אני לא מוותר על זה, אני לא מרפה מזה, ואני לא נסוג מזה. לא במילימטר".
הדברים מגיעים גם על רקע הפרסום ב"ניו יורק טיימס" ביום חמישי כי ישראל תכננה לתקוף אתרי גרעין איראניים כבר בחודש הבא, אך הנשיא טראמפ דחה את התמיכה בתכניות התקיפה לטובת הנתיב הדיפלומטי, וקיום משא ומתן עם איראן.
הפרסום בכלי התקשורת האמריקני אודות תכניות תקיפה ישראליות שאמורות היו, לפי הפרסום, לכלול גם פעולת קומנדו קרקעית ולוח הזמנים האפשרי לפעולה כזו, התקבל בדאגה בירושלים. גורמים ציינו כי בתקופת ביידן היו אמנם מקרי הדלפה של תכניות לחימה ישראליות באופן מפורט ובעייתי יותר, אולם ההדלפה הזו, לדבריהם, היא עדות נוספת למאבק הפנימי בממשל טראמפ בכל הנוגע למעורבות צבאית אמריקנית באזור, וליחס לישראל – בין התומכים בקו בדלני, וזה הפרו-ישראלי יותר. התפיסה בירושלים היא כי הנשיא טראמפ עצמו תומך בישראל ולא יעשה דבר שעלול לפגוע בה, והוא שמקבל את ההחלטות. אולם התהליך בדרך להחלטה הרצויה מבחינת ישראל בנוגע לאיראן – הפך בשבועות האחרונים מורכב יותר.
ה"ניו-יורק טיימס" פירט כי טראמפ קיבל את החלטתו לאחר חודשים של ויכוחים פנימיים בשאלה האם לבחור בדיפלומטיה, או לתמוך בישראל בשאיפה לשבש את יכולתה של איראן לבנות פצצה, בתקופה שבה היא חלשה מבחינה צבאית וכלכלית. נציין כי כבר בפברואר, כאשר נשאל טראמפ בידי עיתונאי ישראלי האם אין זו העת לתקוף את איראן עכשיו – שכן כעת היא חלשה מתמיד, הוא השיב שבעיניו היא דווקא חזקה כיוון שביידן חיזק אותה.
בתום סבב הדיונים אתמול ברומא, אמור המשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן להימשך השבוע בפגישות "בדרג טכני", ובשבת הבאה עתידים שוב להיפגש ויטקוף ועראקצ'י בעומאן.
הנשיא טראמפ, שפרש בקדנציה הקודמת שלו מהסכם הגרעין שגיבש קודמו, ברק אובמה, הקציב במכתב ששלח בחודש שעבר למנהיג איראן עלי חמינאי, אולטימטום של 60 יום להתקדמות במשא ומתן.