בעוד גורל רצועת עזה עדיין לוט בערפל, ארגון "מבט לתקשורת הפלסטינית", (Palestinian Media Watch) מדווח כי הרשות הפלסטינית מקדמת יוזמה שנועדה – לדבריה – לפתור את בעיית הפליטים, אך בפועל מאיימת על קיומה של ישראל כמדינה יהודית. בכירי הרשות, ובראשם היו"ר אבו מאזן, חוזרים על קריאה לשיבת פליטי עזה לערים והכפרים שמהם גורשו משפחותיהם ב-1948 – קרי, לערי ישראל.
במסר ברור שנמסר בפברואר 2025 בטלוויזיה הרשמית של הרשות, אמר יו"ר הרש"פ אבו מאזן: "כיום חיים 2.3 מיליון פלסטינים ברצועת עזה, מתוכם 1.5 מיליון פליטים שנעקרו מאדמותיהם ב-1948… אם האמריקנים רוצים פתרון – המקום היחיד שאליו צריכים הפליטים לשוב הוא הערים והכפרים שמהם גורשו במהלך הנכבה".

גם יועצו הבכיר של אבו מאזן לענייני דת, מחמוד אל-הבאש, הבהיר את עמדת הרשות: "אם קיימת אפשרות שהפלסטינים יעזבו את עזה – אז אך ורק לערים והכפרים מהם גורשו ב-1948… 70 אחוזים מתושבי עזה הם פליטים מהשטחים שנכבשו". הוא אף הוסיף כי כל חלופה אחרת היא "בלתי ריאלית, בלתי מוסרית, בלתי חוקית, בלתי אנושית ולא ניתנת ליישום".
העמדה הזאת לא נותרה בגדר אמירה בלבד. דובר פתח, עבד אל-פתאח דולה – חבר תנועת הטרור תנזים שהורשע בעבר בחטיפתו ורציחתו של הנער אופיר רחום ז"ל – הצהיר כי "כל דיבור על הגירה פלסטינית צריך להתמקד בזכות השיבה… רבים מתושבי עזה הם פליטים שצריכים לשוב לאדמתם שנכבשה ב-1948 ו-1967".
גם מועצת המהפכה של פתח הצטרפה לקריאה בהצהרה רשמית שפורסמה בפברואר 2025: "נוכח תוכניות העקירה – יש ליישם את זכות השיבה, כפי שנאמר בהחלטת עצרת האו"ם 194 מ-1949. כל חזרה או תזוזת אוכלוסייה חייבת להיות אל הערים והכפרים שמהם נעקרו אבותינו".
אל הקולות הללו מצטרף גם פעיל זכויות האדם שאעואן ג'בארין, ראש מכון "אל-חק", שטוען כי "לפליטים יש זכות לשוב לבתיהם מהשטחים של 1948 – זו זכות חוקית, לגיטימית ויסודית".

בזמן שהרשות הפלסטינית מציבה את רעיון "זכות השיבה" כלגיטימי ומחייב, התקשורת הרשמית שלה ממשיכה לשמש פלטפורמה להסתה. בדרשה ששודרה בטלוויזיה הפלסטינית, נשמע איש הדת המצרי מאוניברסיטת אל-אזהר, שייח' יאסר מוסטפא יונס, אומר: "בעזרת אללה נזכה כולנו לשחרר את ירושלים ואת כל פלסטין מהכיבוש ומהישות הציונית, בעזרת אללה – והם ייעלמו".
הקריאות הללו מופיעות על רקע יוזמתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שהוצגה בפברואר 2025, במהלכה הציע להעביר את תושבי רצועת עזה למדינות אחרות – בהן מצרים וירדן – ולפתח שם אזורים שיספקו תעסוקה ודיור לפליטים. טראמפ הצהיר כי "רצועת עזה… לא צריכה לעבור תהליך של שיקום ואכלוס מחדש בידי אותם אנשים שחיו שם חיים עלובים". עם זאת, מדינות ערביות רבות הביעו התנגדות ליוזמה, וכך גם הרשות הפלסטינית.
לנוכח הקריאות הגלויות "להצפת" ישראל בפליטים מעזה בשם "זכות השיבה", נראה כי הרשות אינה מבקשת רק פתרון לעזה – אלא מהלך שישנה מן היסוד את המאזן הדמוגרפי בישראל ויביא לחיסולה במובנה הלאומי.