נשיא בתי משפט השלום במחוז מרכז, השופט מנחם מזרחי, דחה אחר הצהריים (שלישי) את בקשת המשטרה להאריך בעשרים יום נוספים את מעצר הבית של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, שנעצרו במסגרת חקירת פרשת קטאר-גייט. בתום הדיון הצהירה המשטרה שבכוונתה להגיש ערר על שחרורם לבית המשפט המחוזי, ובעקבות כך הורה השופט מזרחי על עיכוב השחרור ממעצר בית ב-48 שעות.
"לאחר ששקלתי את טיעוני המבקשת, טיעוני החשודים, עיינתי בדוחות הסודיים שסומנו במ/1 עד במ/3 ובחומרים המוכרים לי משני קלסרי החקירות, באתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת המבקשת", קבע השופט מזרחי.
בהמשך לכך ציין השופט כי החשש משיבוש החקירה על ידי החשודים הוא חשש ערטילאי ולא קונקרטי, "ראשית, מוסכם על הכל ונציג המבקשת אישר זאת מספר פעמים במהלך הדיון, שאיש מן החשודים לא נקט במעשה שיבוש ממשי, מאז שחרורו. שנית, מוסכם על הכל שמי מבין החשודים לא הפר את תנאי השחרור, ומשמעות הדבר כי ניתן לסמוך על שניהם. שלישית, נציג המבקשת הניח את עיקר הבקשה על פעולות החקירה המתבקשות… לטעמי, אין מדובר בפעולות חקירה, הצדיקות את הותרת החשודים במעצר בית".
"אכן, כל פעולה חקירתית, טומנת בחובה חשש מסויים לשיבוש, אולם, הותרת חשודים במעצר בית מוחלט, באופן השולל את חירותם, לא תעשה כנגד חשש מסויים, אלא שיש לקדם את לב ליבו של החשש לשיבוש, כפי שהיה מצופה מן המבקשת, כלומר לבצע את הפעולות שמצויות בגרעין החשש, ואלו לטעמי בוצעו", הוסיף מזרחי.
"רביעית, שני חשודים אחרים (ששמותיהם לא צוינו – ש"פ)… משוחררים כמעט ללא תנאי, ובפרט שאינם מצויים במעצר בית מוחלט, לא הוגבלה חירותם, כאשר כל פעולות החקירה המתבקשות בהחלט שנוגעות גם אליהם… מהמכלול עולה שהיחידה החוקרת מבצעת פעולות חקירה, היא רשאית לעשות כן, שתיקח את זמנה בידה, אך אין כל עילה ממשית להשאיר את שני החשודים במעצר בית, להבדיל מן התנאים האחרים שהם איסור יצירת קשר, עיכוב יציאה מן הארץ, וכיוצא בזה. חמישית, אזכיר כי שני החשודים מצויים פרק זמן נכבד ביותר במעצר בית מוחלט והיה על היחידה החוקרת להחיש את צעדיה, לברור את פעולות החקירה החשובות ביותר, ולבצען תחילה. על כן אני דוחה את הבקשה להארכת תוקף מעצר הבית. שאר התנאים והערבויות יעמדו על כנם", סיכם השופט מזרחי, אך כאמור עיכב את ביצוע ההחלטה ב-48 שעות.