בהתבטאות מדאיגה של מזכיר המדינה של ארצות הברית, מרקו רוביו, הוא אישר כי הממשל האמריקני נכון להכיר בזכותה של איראן להחזיק בתוכנית גרעין אזרחית, כל עוד אינה כוללת העשרת אורניום עצמאית. הדברים נאמרו בראיון שהעניק לכתבת בארי וייס, בערוץ פרי פרס, כחלק משיחה מקיפה על השינויים במדיניות החוץ של ממשל טראמפ והשיחות המתנהלות עם איראן.
רוביו, שבעבר כינה את הסכם הגרעין מ-2015 "קטסטרופה", הדגיש כי הממשל הנוכחי שואף להסכם חדש, אך רק כזה שיבטיח את מניעת הפיכתה של איראן למדינה גרעינית. "אנחנו לא רוצים מלחמה. איננו רוצים לראות מלחמה", הדגיש רוביו. "טראמפ אמר בבירור – לאיראן לא תהיה פצצה גרעינית, והוא שומר לעצמו את כל הזכויות למנוע את זה".

באשר לעתיד אפשרי של תוכנית הגרעין באיראן, ציין רוביו: "אם איראן רוצה תוכנית גרעין אזרחית, הם יכולים להחזיק באחת – כמו מדינות רבות אחרות בעולם – כלומר, הם יכולים לייבא אורניום שכבר מועשר". בכך הבהיר כי הממשל מוכן להשלים עם שימוש של טהרן באנרגיה גרעינית לצרכים אזרחיים, כל עוד ההעשרה אינה מבוצעת על אדמתה.
במענה לשאלה מה תיחשב עסקה טובה עם איראן, אמר רוביו: "ההסכם הקודם היה רע ממספר סיבות. הוא נתן לאיראן הקלות מיידיות ומלאות של הסנקציות, בתמורה ליכולות העשרה שיכלו להפוך לפוטנציאל לנשק בעתיד, והם רק נדרשו לעמוד במגבלות לתקופה מוגבלת". הוא הוסיף: "נתנו להם ויתורים קבועים בתמורה לויתורים זמניים מצדם".

פלאש 90
לדבריו, "אם הם יתעקשו על העשרת אורניום בעצמם, אז הם יהיו המדינה היחידה בעולם שאין לה תוכנית נשק גרעיני – כך נטען – אבל היא כן מעשירה אורניום בעצמה. אני חושב שזה בעייתי".
ביחס לאיום הצבאי, שמר רוביו על עמימות מכוונת. כשנשאל האם לארה"ב יש יכולת להשמיד את תשתיות הגרעין האיראניות באמצעות תקיפה, השיב: "אני כנראה לא רוצה לדון בכל הלוגיסטיקה של זה. די לומר שלארצות הברית יש אופציות, אבל אנחנו לא רוצים להגיע לכך. אנחנו באמת לא רוצים להגיע לנקודה הזו".
לסיכום אמר רוביו: "איננו נמצאים בשלב של איומים. אנחנו ממוקדים בהגעה להסכם. לעיתים קרובות, למרבה הצער, שלום הוא קשה להשגה. אבל אנחנו מחויבים לתוצאה של שלום, שתהיה מקובלת על כולם".