ממשלת ירדן הכריזה היום (רביעי) על איסור מוחלט של כל פעילות הקשורה לתנועת האחים המוסלמים במדינה, כולל סגירת משרדיה והטלת סנקציות משפטיות על כל אדם או גוף שיפעל בשמה או יקדם את רעיונותיה. ההחלטה התקבלה בעקבות חשיפת תשתית חבלנית הקשורה לחברי התנועה, שכללה איסוף נשק, הכנת חומרי נפץ ואחסון טילים באזורים מיושבים.
שר הפנים הירדני, מאזן אל-פראיה, אמר במסיבת עיתונאים כי "הוחלט לאסור את כל פעילות מה שמכונה תנועת האחים המוסלמים, ולהתייחס אליה כאל עמותה בלתי חוקית". לדבריו, גם ההשתייכות לתנועה, קידום רעיונותיה או פרסום בשמה – אסורים על פי חוק.
עוד ציין אל-פראיה כי תהליך הפירוק המשפטי של התנועה, שהחל כבר בהחלטת בית המשפט העליון ב-2020, יואץ, תוך הפקעת נכסיה הניידים והבלתי ניידים. השר הדגיש כי הוחלט גם לסגור כל משרד המשמש את התנועה – גם אם פועל בשיתוף עם גופים נוספים – ולמנוע תקשורת, פרסום או פעילות פוליטית כלשהי מטעם התנועה או זרועותיה.
לפי הרשויות, החשיפה הביטחונית האחרונה העלתה כי חברי התנועה עסקו בפעילות חתרנית ובלתי חוקית, בהן ניסיונות ייצור טילים ומל"טים, הסתרת חומרי נפץ ותחמושת, וכן גיוס והכשרה של פעילים בירדן ומחוצה לה. אחד מבני בכירי התנועה נעצר בחשד למעורבות במעבדה לייצור מטענים, שמטרתם הייתה תקיפת אתרים רגישים בירדן.
המשטר הירדני, כך לפי השר, רואה בפעילות התנועה "איום ישיר על ביטחון המדינה וחיי אזרחיה", וקרא לכלל הכוחות הפוליטיים לפעול במסגרת החוק. "המדינה מאפשרת חופש ביטוי ופעילות פוליטית במסגרת החוק בלבד. לא נקבל כל פעילות שתחתור תחת היציבות הלאומית", אמר אל-פראיה.
בתגובה, הודיעה תנועת חמאס כי העצורים הירדנים פעלו "מתוך מצפון לאומי לטובת פלסטין", ודרשה את שחרורם. ההצהרה עוררה זעם ציבורי בירדן, שם נתפסה כהתערבות בוטה בענייני הפנים. מקורות ביטחוניים בירדן מסרו לכלי תקשורת כי יש שיתוף פעולה עם שתי מדינות ערביות נוספות בחקירה של מקורות המימון וההכשרה של החשודים.
במקביל, הודיע "חזית הפעולה האסלאמית", הזרוע הפוליטית של האחים המוסלמים, על השעיית חברי מפלגה ששמם הופיע ברשימת החשודים. עם זאת, פרשנים בממלכה סבורים כי מדובר בצעד סמל בלבד, ודורשים את איסור המפלגה באופן מלא.