ישיבת שנייה בתוך שבוע של הקבינט המדיני-ביטחוני תתקיים הערב (חמישי) באופן יוצא דופן. הנושא המשמעותי שיידון בה, נוגע לסטטיות שמאפיינת במהלך השבועות האחרונים את הלחץ על ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה. בקרב שרי הקבינט – הן אלו הסבורים כי יש לחתור לשחרור חטופים תחילה והן אלו שסבורים כי בשלה כבר העת להתקדם לכיוון מהלך מלחמתי עצים יותר לחיסול חמאס, שוררת תמימות דעים כי בשבועות האחרונים, בוזבז זמן קריטי. שכן, הלחץ על חמאס לא הלך והחריף במידה שנקבעה, ובפועל, לא נעשתה התקדמות לכאן או לכאן.
ארגון הטרור אמנם התגמש בשבועות האחרונים במענים שנתן למתווכות, בכל הנוגע למספר החטופים שישוחררו בעסקה. מההצהרה בתחילה כי ישחרר רק חטוף אחד, נע ארגון הטרור לכיוון היענות לשחרור חמישה ושמונה חטופים. אולם, חמאס התבצר ולא נע מדרישתו לסיום רשמי של המלחמה והסגת כוחות ישראלית, כזו, שכפי שחשף ראש הממשלה בהצהרתו במוצאי שבת – צפויה לכלול דרישה כי תעוגן בערבויות בינלאומיות. העיקשות הזו של ארגון הטרור, סבורים חלק מחברי הקבינט, נעוצה בכך שהלחץ על חמאס – שהחל בסגירה לחלוטין של המעברים להעברת סחורות ובמהלך צבאי מקביל בצפון הרצועה ובדרומה, לא הלך והתעצם כנדרש.
לאחר ישיבת הקבינט ביום שלישי, תיארו הכותרות בכלי התקשורת עימות מילולי שהתקיים בה בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ', לבין הרמטכ"ל אייל זמיר – בנוגע לסוגיית האחריות על חלוקת הסחורות שיוכנסו לתוך רצועת עזה. כאשר סמוטריץ' דורש כי זו תהיה תחת אחריות צבאית. שרים שנכחו בישיבה אומרים כי אמנם קולו של סמוטריץ' נשמע באופן רם יותר, אולם שרים נוספים – מתחו ביקורת מול הרמטכ"ל שהייתה נרחבת יותר מסוגיית הכנסת הסחורות, ועסקה בכך שהמהלך הצבאי לא מעמיק.
מול הוויכוח הזה שהתגלע בין חלק מהשרים לרמטכ"ל, קולו של ראש הממשלה, כך מתארים מי שנכחו בחדר, לא נשמע באופן משמעותי. רק לקראת סופו של הדיון, הורה נתניהו לרמטכ"ל זמיר להכין תוכנית שתתכתב עם הדרישות שהעלו השרים. תוכנית שאמורה ככל הנראה להיות מוצגת כבר בישיבה שתתקיים הערב.