ישראל מצפה שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יבטל לאלתר את צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. כך נמסר מסביבת ראש הממשלה, בתגובה להחלטה של ערכאת הערעורים של בית הדין, להורות לערכאת קדם-המשפט על דיון מחודש בטענות ישראל כי לבית הדין אין סמכות לטפל בסוגיה.
"ההחלטה ממחישה את העוול שנעשה לראש הממשלה נתניהו ולשר הביטחון לשעבר, כאשר בית הדין הוציא צווים מגוחכים בלי שהייתה לו סמכות לכך", נמסר מסביבת רה"מ.
הדברים מגיעים בעקבות החלטת לשכת הערעורים של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג להפוך היום (ה') את החלטת ערכאת קדם המשפט בנוגע לסמכות השיפוט של בית המשפט על ישראל – שאינה חברה באמנת רומא, ומחזירה את הנושא לערכאת קדם-המשפט לדיון חוזר.
ההחלטה הוגשה בתגובה לערעור שהגישה ישראל על צווי המעצר, בטענה כי לבית המשפט אין סמכות שיפוט על ישראל. "לשכת קדם-המשפט דחתה את ערעור ישראל על סמכותו של בית המשפט מוקדם מדי. לפיכך, לשכת הערעורים הגיעה למסקנה כי ההחלטה הנטענת מורכבת או מבוססת על פסיקה על סמכותו של בית המשפט, וכתוצאה מכך היא ראתה לקבל את הערעור", נכתב בהודעת בית המשפט.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, אמר בתגובה להחלטה כי "בית הדין בהאג מתנהל ככלי פוליטי שמשרת את אויבי ישראל, והאו"ם שותק בשיתוף פעולה מביש. ההחלטה לדון מחדש בסמכות חושפת את חוסר הלגיטימיות של צווי המעצר הפוליטיים. כשמוסדות בינלאומיים מענישים דמוקרטיות ומתעלמים מטרור – הם פוגעים לא רק בישראל, אלא בכל הערכים שעליהם מבוסס העולם החופשי. ישראל תמשיך להגן על עצמה ובשיתוף פעולה עם שותפיה – ולא תשתוק מול הצביעות".
לפני כשלושה שבועות, ביקר ראש הממשלה נתניהו בהונגריה, לאחר שזו הצהירה כי אין בכוונתה לכבד את צו המעצר שהוצא נגדו, וכי מדובר בפוליטיזציה של בית הדין. ארצות הברית נקטה גם היא במהלכים משמעותיים כנגד בית הדין. בפברואר, חתם הנשיא טראמפ חתם על צו המאשר סנקציות, ובהן הקפאת נכסים ואיסור כניסה של נציגים רשמיים של בית הדין הפלילי הבינלאומי ושל אחרים התומכים בעבודת בית הדין, אל ארצות הברית.