יותר מ־120 צוותי כבאות והצלה, יחד עם צוותים מרשות הטבע והגנים ויערני קק"ל, פעלו במשך שעות ארוכות מיום רביעי ועד יום חמישי במאמץ לכבות את האש שאיימה על יישובים באזור השפלה ובית־שמש.
השרפה כילתה כעשרת אלפים דונמים של יער "בשש שעות בלבד", כך לדברי נציב הרשות לכבאות והצלה, רב־טפסר אייל כספי. "עוצמת האש הייתה אדירה. רק נחישות בלתי מתפשרת אפשרה לנו לבלום את האש במצב מורכב כל כך. על היישובים להבין שניקוי 'מטען האש' סביב הבתים הוא קריטי, רק כך נוכל לעבור את הקיץ בשלום".
ד"ר עמיר גבעתי, ראש השירות המטאורולוגי בישראל ומומחה אקלים, מסכים שהאחריות למניעת שרפות מוטלת גם על האזרחים: "השנה אנחנו צריכים להקפיד שבעתיים בנושא אש ובטיחות בגלל תנאי היובש הקשים. לא להשאיר דברים דולקים, משום שכל גץ קטן יוכל להתפתח לדליקה גדולה".
גבעתי מסביר שהשרפה התקדמה במהירות גדולה בגלל יובש הצמחייה בסיום עונת החורף, שהייתה שחונה יחסית.
"שלשום היה היום הכי חם ב־2025", אומר גבעתי. "שברנו שיאים לא רק לשנה זו, אלא של עשרים השנים האחרונות, באזורים דרומיים יותר. אנחנו עומדים לקראת תקופה מסוכנת מאוד מבחינת אקלים. נכונו לנו עוד אירועי שרב עד סוף חודש יוני, ולכל שרפה שתפרוץ יש פוטנציאל להפוך לשרפה ענקית".
במאמצי בלימת האש השתתפו מטוסי כבאות, אך הם הפסיקו את פעילותם עם רדת החשכה. מטוסי "שמשון" של חיל האוויר מילאו את מקומם בלילה שבין רביעי לחמישי.
בשל השתוללות האש נחסמו לתנועה לפרקים כביש 6 וכביש 1 מירושלים לתל־אביב, וכן כבישים באזור בית־שמש.
במהלך המבצע להשתלטות על האש הוקם חדר פיקוד מיוחד, ושם תודרכו ראש הממשלה בנימין נתניהו, השרה לאיכות הסביבה עידית סילמן ומפכ"ל המשטרה דני לוי, שהגיעו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות. בין השאר נשקלה בנוכחותם האפשרות להזעיק סיוע של מטוסי כיבוי ממדינות שכנות.
ברשות הטבע והגנים ציינו כי כ־2,000 דונמים מתחום הגן הלאומי הרי יהודה עלו באש.
בקק"ל קראו לציבור המטיילים להימנע מהגעה ליערות אשתאול, צרעה, דרך בורמה והקדושים במשך סוף השבוע.