ועדת החוקה של הכנסת התכנסה הבוקר (א') לדיון סוער תחת הכותרת "חשש לאכיפה בררנית בתחום ההדלפות, פגיעה בחופש העיתונות ובזכות ההיוועצות עם עורך דין על ידי גורמי החקירה ושירות הביטחון הכללי".
כבר בתחילת הדיון אמרה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כי "בניגוד לכותרת הדיון – אין אכיפה בררנית. מערכת אכיפת החוק פועלת באופן עקבי, מקצועי וענייני על פי אמות מידה ידועות וקבועות, המיושמות בכל מקרה ומקרה".
יו"ר הועדה ח"כ שמחה רוטמן כינה את דבריה "בדיחה" והוסיף כי "אני חושב שלא מכובד לפתוח את דבריך באמירה שאין במדינת ישראל אכיפה בררנית".
היועמ"שית מתחה ביקורת על חברי הכנסת: "הועברה אלינו רשימת שאלות טרם הדיון בה יש הנחות חסרות בסיס על מוטיבציות לא קיימות של מערכת אכיפת החוק – טוב היה אם השאלות האלה לא היו נכתבות מלכתחילה".
ח"כ רוטמן הגיב: "פשוט לא יאמן". ח"כ משה סעדה הוסיף: "טוב היה אם לא הייתם חוקרים, אז לא היו שאלות".
עוד אמרה היועמ"שית בדיון: "הדיון הוא הוא הזדמנות חשובה להציג בצורה מסודרת את העקרונות המנחים את מערכת אכיפת החוק באכיפת עבירות שעניינן מסירת מידע האסור בגילוי על ידי עובדי ציבור. אנחנו רואים בכך חשיבות רבה, בשל המעמד החוקתי של חופש הביטוי וחופש העיתונות ותפקידם החיוני בקיומה התקין של חברה דמוקרטית. בניגוד לכותרת הדיון – אין אכיפה בררנית. מערכת אכיפת החוק פועלת באופן עקבי, מקצועי וענייני על פי אמות מידה ידועות וקבועות, המיושמות בכל מקרה ומקרה".
לדברי בהרב-מיארה: "חופש הביטוי וחופש העיתונות הם עקרונות בעלי מעמד חוקתי, חיוניים לקיומה של חברה דמוקרטית. מערכת אכיפת החוק נוקטת זהירות רבה בשימוש בכלי אכיפה כאשר יש חשש כי פעולות אלה יגבילו את חופש הביטוי או את חופש העיתונות, ומתוך כך יפגעו בעבודת העיתונאי. מדיניות האכיפה ביחס לעבירות ביטוי היא מצומצמת וזהירה. כך בכלל וכך בפרט בעבירות על מסירת מידע האסור בגילוי בהן אנו עוסקים היום. מדיניות האכיפה ביחס לעבירות של מסירת מידע האסור בגילוי, מה שמכונה – הדלפות, מעוגנת בהנחיית יועצת מס' 4.1114 משנת 2020 שכותרתה "קווים מנחים למדיניות אכיפה בעבירות הנוגעות למסירת מידע האסור בגילוי".
בנוגע לזימון עיתונאים לחקירה, הוסיפה היועמ"שית כי "לא בכדי מספר הפעמים שעיתונאים נחקרו כחשודים בביצוע עבירות הוא זעום. חופש הפעילות של העיתונאים והגנה על מקורות הם עקרונות שמנחים אותנו בעבודתנו. כשם שעמדתנו היא שאין לקדם חקיקה או החלטות מנהליות הפוגעות בחופש הביטוי משום שהן מבקשות לצמצם פעילות של גופי תקשורת, כך גם אנו לא נותנים לפגוע בעיתונאים באמצעות אכיפה פלילית בעניינים המצויים בליבת עבודת העיתונאית".
בסיום דבריה של היועמ"שית הודיע ח"כ רוטמן כי "לצערנו לא קיבלנו תשובות והיועמ"שית צריכה לעזוב את הדיון". חברי הכנסת תקפו את עזיבתה. ח"כ טלי גוטליב אמרה "היא גם ככה לא מבינה כלום בפלילים. שתשאיר כאן את מי שמוליכים אותה" ח"כ סעדה פנה ליועמ"שית ואמר "גלי, זו בריחה שלך – ומהחקירה את לא תברחי".
בהמשך הדיון אמר סגן יועמ"ש שב"כ כי: "ארגון כהנא חי וכך זה ארגוני טרור ויש לעקוב אחריהם".
לאחר דברים אלו, הקריא ח"כ משה סעדה ממסמך החקירה בו נאמר שיש צורך לאסוף מידע על שר.
סגן יועמ"ש השב"כ בתגובה: "לא נאסף".
ח"כ טלי גוטליב: "זה שקר הוא משקר, הם ניסו אולי לא הצליחו".
סגן יועמ"ש שב"כ בתגובה לדברי גוטליב: "לא נאסף מידע לא על שר ולא על ח"כ. היה חשש לחדירת גורמים כהניסטים לגורמי האכיפה בישראל ועל זה נפתחה חקירה. בוועדת המשנה למודיעין נוכל לפרט יותר".
ח"כ שמחה רוטמן: "אם הייתה הנחייה כזאת – זה אומר שהפעלתם את מנגנוני חיפוש המידע על דרג מדיני. יכול להיות שלא מימשתם את ההנחיה. אבל ההנחיה הייתה".