מאז אירוע הרצח הנורא בפיטסבורג נראה שהשיח בתקשורת הישראלית הוא הטחת האשמות של השמאל בימין ולהפך. לא מעט ניסו לטעון כי הרוצח המתועב הושפע מהנשיא דונלד טראמפ, וכי העובדה שממשל ארה"ב הנוכחי מצוי בקשרי ידידות קרובים עם ממשלת נתניהו אזי גם לאחרונים יש אחריות לרצח המזעזע.
כך למשל טען ב'הארץ' הפרופ' ישי רוזן צבי כלפי שר החינוך נפתלי בנט, שנסע לבקר את משפחות הנרצחים בארה"ב. בלי להתבלבל טען הפרופ' המלמד באוניברסיטה העברית ובמכון הרטמן כי "עולמו" של שר החינוך הישראלי "קרוב יותר לזה של הרוצח מזה של הנרצחים". ח"כ מיכל רוזין קראה לראש הממשלה "לגנות את האנטישמיות" ולהפסיק לשתוק נגד "הניאו נאציזם שיוצא היישר מהבית הלבן, ולהגן על יהודי ארה"ב לפני האסון הבא". חמי שלו, פרשן 'הארץ' הוסיף באותה רוח כי ערכי הממשלה "קרובים יותר לרוצח מאשר ליהודים אותם רצח".
זו נקודה מאוד מעניינת שדווקא ב'הארץ' נכתב פעמיים כי נציגי הממשלה קרובים יותר לרוצח הנתעב מאשר לנרצחים. כי דווקא נציג של עיתון 'הארץ' מצא לנכון להשתתף לפני מספר חודשים בכנס שמחזק את התפיסה אודות הדומיננטיות של היהודים בארה"ב, בכלכלה ובממשל האמריקני.
גדעון לוי, מבכירי הכותבים בעיתון, נוהג להשתתף בכנסים שעוסקים בשליטה ובדומיננטיות של הלובי היהודי. לוי מופיע בשנים האחרונות בכנסים שמארגנים המגזין Washington Report on Middle East Affairs וארגון IRmep (מכון המחקר למדיניות במזרח התיכון). מדובר בכנסים עם דוברים אנטי ישראליים מובהקים, רבים מהם פעילים בולטים בתנועת החרם על ישראל כמו עלי אבונימה, עורך אתר "אלקטורניק אינתיפאדה", מיקו פלד שחזר לא מזמן מסבב הרצאות באירן, הוויאדה עארף, מייסדת הארגון ISM והפרופ' האנטי ציוני אילן פפה ואחרים.

אך הכנסים הללו לא רק מאופיינים בתמיכה החד משמעית במטרות הפלסטיניות, אלא גם מה שנראה כמו אנטישמיות גסה נגד יהודים. הלובי היהודי מתואר בהם כמנגנון עוצמתי ששולט ומכתיב את מדיניות ארה"ב, כאשר המרצים והדוברים הם אנטישמים מובהקים. ארגון IRmep עצמו מפיץ תיאוריית קונספירציה שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, היה חלק מקנוניה ישראלית של המוסד לגניבת ציוד טכנולוגי שנועד לפתח פצצה גרעינית.
חלק מהדוברים שנאמו בכנסים אלו בשנים האחרונות נמנים על מפיצי תיאוריות קונספירציה והאשמות קשות כלפי הציונות, מדינת ישראל ויהודי ארה"ב. כך למשל, אחד מאורחי הכבוד בכנס מסוג זה היה פיליפ גיראלדי ששימש בעברו כקצין מודיעין ב-CIA. את מאמריו של גיראלדי אפשר למצוא באתרים אנטישמים מובהקים המאשימים את היהודים בכל הרעות החולות בעולם. גיראלדי טוען שישראל גוררת את ארה"ב למאבקים נגד מדינות ערב, כאשר יהודי המדינה משפיעים ושולטים בממשל האמריקני ובתקשורת האמריקנית. מאמר שכתב בשנה שעברה וחשף את התזה שלו גרם לפיטוריו מעיתון בו עבד. כותרתו הייתה "יהודי אמריקה מניעים את מלחמותיה של אמריקה", מאמר אנטישמי שמאשים את יהודי ארה"ב בהשתלטות על מוקדי כוח בממשל, תקשורת ובקולנוע וגרירת ארה"ב למלחמות מיותרות למען ישראל. כשפוטר מהעיתון בו הועסק, פרסם גיראלדי מאמר נוסף בו טען כי "לחשיפת הכוח היהודי באמריקה יש השלכות". טורים נוספים שפרסם נשאו כותרות כמו "להבין את הכוח היהודי", "מכונת הכסף הישראלית" ועוד.
גיראלדי הוא לא היחיד שמחזיק בתיאוריות קונספירציה נגד יהודים וזכה לנאום על הבמה ביחד עם גדעון לוי בכנסים שמקדם ארגון IRmep. אליסון וויר, שעומדת מאחורי ארגון "לו אמריקה ידעה" ומאשימה את יהודי ארה"ב בשליטה בממשלי הבית הלבן וחרחור מלחמות במזרח התיכון גם היא נאמה בכנסי אותו ארגון. וויר העבירה הרצאה אודות "השליטה" של איפא"ק בתקשורת האמריקנית. העיתונאי הבריטי איאן וויליאמס שהשתתף יחדיו עם גדעון לוי באותו כנס במאי האחרון נשא נאום אודות "הלובי הישראלי והאו"ם". בנאומו טען וויליאמס כי כל מתמודד אמריקני לנשיאות ארה"ב צריך "לעבור" דרך הלובי הישראלי.
צריך לומר, שחלק מהתפיסות הללו באו לידי ביטוי בפרסומי הרשת של הרוצח מפיטסבורג, רוברט באוורס, שאף האשים את ישראל ברצח הנשיא קנדי.

אחד הגורמים מאחורי הכנסים הללו הוא אדם בשם גראנט פ' סמית', מנכ"ל IRmep. סמית' כתב ספרים רבים אודות הלובי הציוני בארה"ב. אחד מהם נושא את הכותרת: "ישראל הגדולה: כיצד הלובי הישראלי מניע את אמריקה". אחת התיאוריות שמפתח סמית' בספריו ונאומיו היא שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, היה חלק מקנוניה ישראלית שגנבה ציוד טכנולוגי וחומרים שמפתחים פצצה גרעינית מהאמריקנים. עם זאת, בראיונותיו בתחנות רדיו קטנות בארה"ב, טוען סמית' שהתקשורת הממסדית בארה"ב לא מעוניינת לעסוק בהשפעת הלובי הציוני וגם לא בעברות של נתניהו כסוכן כפול. באתר של IRmep אפשר למצוא הרצאות אודות ההשפעה החזקה של הלובי הציוני וכיצד דמויות מפתח יהודיות תופסות תפקידי מפתח בממשל האמריקני. מי שהציג את גדעון לוי בכנס האחרון שעסק בלובי היהודי, הוא אותו גראנט פ' סמית', מנכ"ל IRmep.
תגובת גדעון לוי: "אני לא מכיר את IRmep, הוזמנתי על ידי הביטאוןWashington Report on Middle East Affairs כך שאין לי מושג על מה מדובר. אני הולך ואומר את דבריי ולא את דבריהם של אחרים ודבריי ודאי שאינם אנטישמיים. אני לא מודע לזה, הייתי שם שלוש פעמים וזה פורום מאוד מכובד במועדון העיתונות העולמי של וושינגטון ואני רואה חשיבות רבה להופיע שם. אם יש שם בשוליים גורמים אנטישמיים מאוד יכול להיות – אני לא מודע לזה".
כשכל הכנס מוקדש לכוחו של הלובי היהודי, אפשר די בקלות להידרדר למחוזות אנטישמיים.
"כן אבל גם בקלות אפשר לייחס הרבה דברים כאנטישמיים והם לא אנטישמיים. אני לא מגן על זה, האנשים שאתה מזכיר אני לא מכיר אותם. הוזמנתי על ידי גוף, כתב עת, Washington Report on Middle East Affairs, הוא עוסק במזרח התיכון ומעולם לא ראיתי שורה אחת של אנטישמיות במגזין הזה. אם יש עוד גופים אינני יודע".