חוק היועמ"שים, המציע לשנות את אופן מינוי היועצים המשפטיים, הגיע הבוקר (יום ג') שוב לדיון בוועדת חוקה לפני אישורו לקריאה שנייה ושלישית, אך הפעם התברר כי ההתנגדויות לחוק אינן נחלת האופוזיציה בלבד, אלא גם בקואליציה עצמה. חבר הכנסת אמיר אוחנה, יוזם הצעת החוק הפרטית, אמר בדיון כי הוא מתנגד הן לווטו שיכול להטיל היועמ"ש לממשלה על מינוי יועצים במשרדי הממשלה, הן למתן העדפה לעובד מדינה והן לקצבת הכהונה לשבע שנים. כל אלו הם תוספות של שרת המשפטים איילת שקד בחוק הממשלתי הנידון בוועדה.
"ברכיבים הללו אני חושב שהצעת החוק הממשלתית היא פסולה ואני לא מתכוון לתמוך בה עד שהיא לא תתוקן, וכמה שיותר קרוב להצעה הפרטית", הודיע אוחנה. "אני אומר זאת בצער רב. כי הדבר האחרון שאני רוצה לראות זה את היועמ"שים על הגדרות, שמנסים להלך אימים על המחוקקים, על הציבור באמצעות נבחריו, סופקים כפיים 'הנה הצלחנו שוב לטרפד'". ח"כ אוחנה השיב לטענות שעלו במהלך הדיון מהחשש כי החוק נועד להעניק ג'ובים למקורבים ואמר: "אני מוכן להוסיף סעיף להצעת החוק הפרטית שלי שהיועץ המשפטי יהיה חייב להיות כשיר לכהן כשופט בבית משפט מחוזי".

בנוסף להתנגדותו של אוחנה, עלתה לראשונה גם התנגדותו של ח"כ רועי פולקמן לחוק במתכונתו הנוכחית. "השירות הציבורי בישראל צריך להיות מקצועי. נרטיב שומרי הסף הוא שגוי והמסר צריך להיות מקצוענות. אני מסכים שלא ימונה יועמ"ש ששר לא רוצה אותו, וצריך שעמדתו תבוא לידי ביטוי, אבל צריך למנות נציג אקדמיה אמיתי לוועדת האיתור וניתן יהיה לדעת שהוא לא מטעם, ולקבוע שנדרש רוב של ארבעה מתוך חמשת חברי הוועדה", הודיע פולקמן.
מול שתי ההתנגדויות המהותיות האלו החוק של השרה שקד לא יוכל לעבור עד שלא יתוקן בהתאם לדרישות בקואליציה, שמצד אחד מבקשים למתן אותו עוד קצת ומצד שני מבקשים להחמיר את דרישותיו. כשימי הממשלה ספורים, נראה כי החוק לא יעבור את משוכת האישור בקריאה שנייה ושלישית וייוותר כהצעת חוק בלבד. היועצים המשפטיים אכן יוכלו לרשום לעצמם ניצחון במאבק מול הממשלה כדי לעצור את החוק.
פרופ' מוטה קרמניצר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה אמר בפתח הדיון כי "החוק מעורר תמיהות קשות בעיקר כשיש הסכמה שהייעוץ המשפטי במשרדי הממשלה פועל כהלכה. בכל מערכת יהיו אנשים לא מוצלחים אבל זה לא יכול להיות המבחן. הרעיון הוא לחפש יועמ"שים 'יסמנים', הפועלים מטעם ואוי ואבוי למקבלי החלטות שמחפשים אנשים שיגידו כן אדוני השר, במקום כאלו שיגידו דעתם. אני מתקשה להבין הלך נפש של כנסת שרוצה לרופף את שלטון החוק".


באופוזיציה המשיכו גם הבוקר להציג התנגדות עיקשת לחוק וטענו לפגיעה בשלטון החוק ויצירת שורת 'יסמנים'. בעיניהם משרת היועמ"ש למשרדי הממשלה נועדה ככל הנראה לעכב את השר ולא לסייע לו בביצוע מדיניות. ח"כ אלעזר שטרן אמר כי "החוק הזה הוא ממש לא 'העם אמר דברו'. מאחורי המליאה חברי כנסת רבים שמצביעים בעד החוק אומרים שהם נגדו ושאינם מבינים מה רוצים מהם. הקואליציה הזאת הופכת אותם למכונות הצבעה. אני תולה את יהבי על מפלגת כולנו שתהיה נאמנה לעקרונותיה, תתנגד לחוק ותצביע נגדו".
יו"ר האופוזיציה ציפי לבני אמרה כי "היועמ״שים תפקידם לאפשר לשר לבצע מדיניות עד הגבול שבו השר פוגע בחוק או באינטרס ציבורי ברור ומובהק שגם אותו רוצים לשנות. יש כאן שילוב של אידיאולוגים שהם מיעוט בממשלה ורה"מ שנתן להם את ההגה. מבחינתו ככל שהציבור יפסיק להאמין בשומרי הסף כך הוא, כחשוד הפלילים, יוכל להמשיך לכהן".
ח"כ בצלאל סמוטריץ' יצא נגד דבריה של לבני ואף נגד מכתב היועמ"שים שפורסם נגד קידום הצעת החוק. "יש כללי תקשי"ר ברורים מאוד לעובדי מדינה ואתם עם המכתב שלכם חרגתם במיליון אחוז ממנו, בעיני זה עצוב מאוד שהתערבתם בנושא הזה. יש עמדת ממשלה ואתם צריכים לייצג אותה. לצאת בציבור נגד שרה האחראית עליכם ועמדת הממשלה זה חורג מכל עניין".
גם יועץ השרה שקד גיל ברינגר יצא באופן עקיף נגד עמדת היועמ"שים בנוגע לחוק, אחד מהם אף הפריע לדבריו במהלך הדיון וברינגר תקף אותו על כך שהוא מפריע לנציג השרה להביע את עמדתו. אותו ויכוח ייצג את כל מהות החוק לרגע בדיון. ד"ר אביעד בקשי מפורום קהלת סיכם את הדיון כשהביע גם הוא תמיכה בנוסח החוק של אוחנה על פני זה של שקד. "העדיפות הראשונה שלנו היא להצעת החוק של ח"כ אמיר אוחנה. הצעת החוק מבקשת להבטיח שבכל דיון יהיה לפחות עו"ד אחד שייצג את השר. צריך להוסיף שכאשר יש חילוקי דעות בין היועמ"ש לשר צריך להעביר את היועמ"ש מתפקידו וזה יפתור את בעיית שבע השנים".