בדיון שהתקיים בחודש שעבר בבג"ץ ביקר בחריפות המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, השופט חנן מלצר, את צורת התנהלות המנהל האזרחי במסגרת מכרזים שערך למתן שרותי יעוץ משפטי למנהל בתחום קרקעות המדינה באזור יהודה ושומרון. השופט מלצר ציין בפני המנהל האזרחי כי גם הוא כפוף לכללי המנהל התקין וכי התנהלותו בעניין המכרזים "לא נראית טוב", כלשונו. בפסק הדין שניתן הוחלט כי לא תוארך כהונת אחד מהזוכים במכרזים.
תחילת הסיפור במהלך חודש יולי 2017, אז פרסם המנהל האזרחי שני מכרזים: האחד, מתן שירות יעוץ משפטי להליך הסקר שעורך המנהל האזרחי למקרקעין באיו"ש לקבוע האם מדובר באדמות מדינה. השני, מתן יעוץ משפטי לצוות התוחם את 'אדמות המדינה' באיו"ש המכונה "צוות קו כחול". מי שזכו במכרזים הם עו"ד סיוון ביבר ועו"ד אסף שטרן.

עו"ד ביבר שירת כקצין בדרגת רב סרן בפרקליטות הצבאית ובכלל זה אצל יועמ"ש איו"ש, שערך את המכרז, וזאת עד לראשית שנת 2017. גם עו"ד שטרן אינו זר למערכת הצבאית, ביבר שימש במשך שנים רבות וארוכות ועד למועד הסמוך לבחירתו במכרזים כמייצג של המנהל האזרחי בערכאות השונות.
הזוכה השלישי, עו"ד אריה ארבוס, הגיש עתירה נגד תוצאות המכרז מאחר שהזוכים בו לא עברו תקופת צינון. בסעיף 30 לפקודת המטכ"ל, תחת הכותרת "תקופת הצינון הנדרשת לפני העסקה ראשונה של יועץ", נקבע כי לא תאושר העסקת יועץ חיצוני ששירת "בשירות קבע מבוהק"- קצין בדרגת רס"ן ומעלה, בטרם חלפו שנתיים מיום סיום שירותו בצה"ל. בנוסף, בסעיף 31 לפקודת מטכ"ל, נקבע כי יועץ אשר שימש בתפקידו למשך התקופה המקסימלית בהתאם להוראות משרד הביטחון, נדרשת תקופת צינון בת שנתיים עד להעסקתו בשנית.
בעתירה טענו באי כוחו של ארבוס, עו"ד יצחק בם ועו"ד גבריאל ג'מל כי "הסטייה מכללי המנהל התקין נעשתה עת בחרה ועדת המכרזים של המנהל האזרחי לאיו"ש כזוכים במכרזים ב'יוצאי המערכת' – בשיטת 'הדלת המסתובבת', כאשר הליך הבחירה נעשה בניגוד לכללי המנהל התקין ובניגוד לפקודת המטכ"ל הקובעת למשיבים (שני הזוכים- נ"ב) תקופות צינון לעבודה כיועצים חיצוניים ביחידה בה שירתו או שלה נתנו שירות". המנהל האזרחי טען מנגד, כי לא התבצעה סטייה מכללי המנהל התקין, שכן הוא כפוף אך ורק ל"עקרונות המשפט הציבורי והמנהלי הישראלי" ולא לכלליו.

עמדה זו היא חלק מעמדה עליה חוזר המנהל האזרחי במקרים רבים, ולפיה המנהל האזרחי לא כפוף לחקיקת המנהל התקין הישראלית אלא לעקרונותיו בלבד, זאת כיצד שהוא רואה לקולטם. החידוש בעמדת המנהל האזרחי בעתירה זו, שהמנהל טען כי הוא גם אינו כפוף לכללי המנהל התקינים שקבועים בפקודות מטכ"ל.
מדובר בעתירה בעלת חשיבות בשל התפקיד המשמעותי של יועץ משפטי לצוות קו כחול ולתחום הסקר. צוות קו כחול במנהל האזרחי, פועל משנת 1999. "הקו הכחול" הוא כינוי כללי לשטחים המוכרים בשם "אדמות מדינה". תפקידו העיקרי של הצוות הוא לבחון דִיוּקן של מפות ההכרזות על אדמות מדינה, כלומר, לחזור ולאשר את גבולות ההכרזות האלה. זהו גם הצוות אשר מאפשר הכשרת מאחזים באופן רטרואקטיבי לאחר שנבנו. ליועץ המשפטי של הצוות קול מרכזי בגיבוש עמדת הצוות באשר להכשרת מאחזים.
במהלך הדיון גערו השופטים בפרקליט מחלקת הבג"צים שיצגו את המנהל. כך למשל אמר השופט מלצר לבא כוח המדינה בדיון: "לא תמיד צריך להגן, הייתה התנהלות בעייתית, זה לא אומר שהם צריכים לזכות, אבל לא שייך אם פקודת מטכ"ל חלה או לא, יש עקרונות מנהל תקינים ואם לא חלה פקודת המטכ"ל וזה נראה לא טוב".
במהלך הדיון התברר כי אשתו של סיון ביבר קיבלה תפקיד בוועדת הערר על צוות קו כחול. השופטים קבעו כי כהונתו בצוות קו כחול תיפסק בתום שנה מההתקשרות ולא תמומש האופציה להארכת החוזה בינו ובין המנהל. בנוסף פסקו השופטים כי על ועדת המכרזים להחליט האם ראוי שביבר ימשיך בתפקידו עד סוף השנה או שעליו להפסיק את ההתקשרות עמו.