על רקע האולטימטום שהציבה אתמול מפלגת הבית היהודי לראש הממשלה באשר לתיק הביטחון, מקיים ראש הממשלה סבב התייעצויות עם ראשי המפלגות בניסיון לייצב את המערכת הפוליטית ולהשאיר את הממשלה על בסיס קואליציה צרה בלבד. נתניהו, כך אומרים בליכוד, לא מעוניין כעת בהקדמת הבחירות, ולכן מעדיף קואליציה צרה עם כנסת משותקת שאינה מעבירה חוקים גדולים, על פני מועד בחירות שנקבע על ידי ליברמן.
במהלך היום פנה שר האוצר משה כחלון לנתניהו וביקש ממנו ללכת לבחירות לטובת המשק כולו. "במצב הנוכחי הדבר הנכון ביותר עבור אזרחי ישראל וכלכלת ישראל הוא ללכת לבחירות מוקדם ככל הניתן", אמר והוסיף כי "היציבות הנדרשת בעת הזאת לא ניתנת להשגה במצב הנוכחי ולכן המעשה האחראי ביותר הוא הקמת ממשלה חדשה, חזקה ויציבה". עוד הוסיף כחלון כי הוא מוכן להוביל את המהלך בתיאום עם שאר גורמי הקואליציה.

כחלון, שמתכנן כבר חודשים ארוכים את הבחירות בקרוב, לא מעוניין בשמירה על קואליציה צרה בכל מחיר ובוודאי לא בהעברת תיק מרכזי כל כך לבית היהודי. מבחינתו מועד הבחירות הוא בחודש מרץ הקרוב ואין כל סיבה להאריך את כהונת הממשלה בשלב זה, כיוון שהוא עשוי לאבד מנדטים ככל שהזמן עובר, על רקע העלייה במחירי הדיור, הגרעון שזינק ועוד. לאחר מכן, בפגישה עם יו"ר ש"ס דרעי, הבהיר האחרון כי הוא תומך בעמדת כחלון והציע לנתניהו להקדים את הבחירות.
למרות ניסיונו של נתניהו לא ללכת לבחירות, נראה שאין מנוס מהקדמתן. שרים בליכוד העריכו הבוקר כי נתניהו נוטה שלא להעביר לבנט את תפקיד שר הביטחון בשלב זה. עוד הם טוענים כי "אם בנט יתפטר כי לא קיבל תיק, עליו תיפול האשמה של פירוק ממשלת הימין ולא על איווט שפרש לפניו".
עם זאת, נראה שבבית היהודי פחות מתרגשים מההזהרות של שרי הליכוד. במהלכה של ישיבת הסיעה שנערכה אתמול, שמע השר בנט את עמדתם של חברי הכנסת והמפלגה באשר להחלטתו לדרוש את תיק הביטחון כתנאי לשמירה על שלמות הקואליציה. בנט, שעל פי תיקוני החוקה של המפלגה שהעביר רק לאחרונה, לא נדרש לאישור חברי הכנסת כדי לפרוש מהממשלה, ביקש בכל זאת לקבל גב למהלך. החשש העיקרי הוא שנתניהו לא ייענה לדרישה ועל המפלגה כולה תוטל האחריות לפירוק הממשלה. כאשר קיבל אתמול אור ירוק מכולם ותמיכה – יצא שר החינוך לדרך.
אם בכל זאת נתניהו ובנט יגיעו היום להסכמות, חקיקה ימנית תגיע לכנסת ותסתמך על קולותיהם של חברי ישראל ביתנו מספסלי האופוזיציה, בהנחה כי לא יוכלו להתנגד לחוקים דוגמת עונש מוות למחבלים, חוק היועמש"ים, התרבות והאמנות ועוד. את חוקי האופוזיציה מתכוונים בכנסת לדחות עד להודעה חדשה ודברים שנויים במחלוקת ייאלצו להמתין עד לכינון ממשלה חדשה. אולם לא ברור מה יעלה בגורלו של חוק הגיוס, כאשר לכנסת נותרו שבועיים בלבד כדי לחוקק על פי לוח הזמנים של בג"ץ.
ליברמן עדיין עומד על כך שלא ישונה שום פסיק בחוק ורק כך יתמוך בו, גם מהאופוזיציה. הוא על כך אתמול במסיבת העיתונאים. אך החרדים לא יתנו לחוק להיות מאושר במתכונת הנוכחית, בקואליציה רעועה שסופה להתפרק תוך שבועות והם יידרשו למצוא את עצמם מול קהל הבוחרים שלהם עם תשובות מספיקות בנושא הליבה של הציבור החרדי.
וכאשר כל משב רוח יכול לפרק את הקואליציה והליכוד במצב פגיע, הפליא היום השר צחי הנגבי עם התבטאות קשה על תושבי הדרום בראיון לגל"צ. "החמאס הגיב בצורה מדודה, תקף רק את העוטף. יש הבדל בין תל אביב לבין עוטף עזה כי זו הבירה הכלכלית של ישראל", הודה הנגבי בעמדותיו בלי למצמץ ומיד הותקף על ידי חברי כנסת ושרים בליכוד. אפילו מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הוא שולל לחלוטין את האמירה שיש הבחנה בין העוטף לבין תל אביב.