"זהו ניצחון מדהים. פעלנו ללחוץ על Airbnb עם קואליציה של ארגוני זכויות אדם, ומדהים לראות שהחברה הזו מחריגה נכסים מהתנחלויות ישראליות" – כך צהלה השבוע גרנטה קים, אחראית התקשורת בארגון "קול יהודי לשלום", אחרי הודעת חברת Airbnb על כוונתה להסיר מודעות של בעלי דירות בהתנחלויות שביקשו להשכיר את בתיהם לתיירים.
לקים אכן יש סיבה לשמוח: Airbnb נכנעה השבוע ללחץ שלה ושל כמה ארגונים נוספים, שפעלו בישראל ובחו"ל לשם החרמת שירותי הנופש בהתנחלויות. הארגונים הפרו־פלסטיניים פעלו תחת שם הגג "קואליציית הבתים הגזולים", במהלך שהחל לפני כמה שנים והושלם בכניעתה של Airbnb – רגע לפני שארגון "משמר זכויות האדם" פרסם דו"ח, בסיועו של פעיל השמאל דרור אטקס, על הפעילות של החברה בהתנחלויות.

אטקס, מארגון "כרם נבות", יצר את הרשימה השחורה של הדירות והבתים בהתנחלויות, והעביר אותה לידי ארגון "משמר זכויות האדם", במטרה שיוציא דו"ח בנושא. לדבריו הוא עבד – בהתנדבות, ללא תשלום – רק מול משמר זכויות האדם. "פנו אליי ושאלו אם אני מעוניין להשתתף במחקר, ועניתי בחיוב", אומר אטקס.
הארגונים החברים ב"קואליציית הבתים הגזולים" לא מעוניינים רק בהתנחלויות. השאיפות שלהם לגבי הסכסוך לא מצטמצמות רק ליהודה ושומרון, ורובם המוחלט פועלים לקידום התפיסה של מדינה אחת ולחרם עולמי על ישראל כולה. רבים מפעיליהם מזדהים הזדהות מוחלטת עם התפיסות הלאומניות הפלסטיניות ועם השאיפה לחזור ל"בתים הגזולים" בתל־אביב, חיפה ועכו.
במהלך החגיגות בעקבות החלטת Airbnb הוציא ארגון קול יהודי לשלום הודעה לתקשורת ובה ציטוטים מראשי הארגונים שהיו שותפים ללחץ על החברה: "קוד ורוד: נשים למען שלום", קול יהודי לשלום, "אמריקנים מוסלמים למען פלסטין", "הקמפיין האמריקני למען זכויות הפלסטינים", ו"רשת הקהילות הפלסטיניות בארה"ב". בהודעה לתקשורת צוטט חאתם אבודאיה מרשת הקהילות: "אנחנו מאמינים בירושלים חופשית. אנחנו מאמינים שזו עיר הבירה של האומה הפלסטינית, אבל אנחנו לא חושבים רק על ירושלים כבירת האומה שלנו – אנחנו חושבים גם על חיפה ויפו וכל הערים שנמצאות בתוך מה שקרוי היום ישראל, משום שזו גם פלסטין. זו מדינת פלסטין, והיא תהיה חופשייה מהנהר עד הירדן".
הדברים נלקחו מתוך נאומו של אבודאיה ב"יום אל-קודס" בשיקגו בשנת 2016, שבו הוא צעק את הסיסמה "מהנהר ועד הים, פלסטין תשוחרר", והקהל חזר בקריאות אחריו. אחר כך עבר לדבר על האונס והעינויים – לטענתו – של חברתו רסמיה עודה, מחבלת שהורשעה ברצח שני ישראלים בירושלים בשנות ה-70 וגורשה מארה"ב למרות קמפיין נגד גירושה. "המטרה שלנו היא להעמיד את ישראל למשפט", הסביר אבודאייה בעניין המאבק למען עודה.
ראש ארגון אמריקנים מוסלמים למען פלסטין, ד"ר חאתם באזיאן, הוא פלסטיני יליד העיר שכם שייסד גם את תנועת "סטודנטים למען צדק בפלסטין", אחת הקבוצות המילטנטיות בקמפוסים האקדמיים בארה"ב. הסטודנטית לארה אל־קאסם שמדינת ישראל ביקשה למנוע את כניסתה לארץ הייתה חברת הארגון הזה, אחד הארסיים ביותר נגד ישראל.

ד"ר באזיאן נתפס בעבר בהפצת מסרים אנטישמיים. הוא שיתף תמונה של אדם שהודבקו עליה פיאות, ולצידה נכתב: "ראו, אני הנבחר. אני יכול להרוג, לאנוס, להבריח איברים ולגזול אדמות פלסטיניות. אשכנאצי". בעצרות קרא באזיאן ליצור "אינתיפאדה כאן, בארה"ב". ב־2011 היה ממארגני מחאה ביום השואה הבינלאומי, שכותרתה "לעולם לא עוד – לאף אחד", בטענה שישראל קמה מתוך אותו אידיאל אירופי של "אומה טהורה". הוא האשים את הציונים בשיתוף פעולה עם הנאצים ובניסיון ללכת בדרכם ולהשמיד את הפלסטינים. תפיסתו האנטישמית הביאה את הליגה נגד השמצה להכניס את הארגונים שייסד לרשימה השחורה של הארגונים האנטישמיים בארה"ב.
פעילה אחרת במאבק מול Airbnb היא ראמה קודיימי, סורית־אמריקנית מהקמפיין האמריקני למען זכויות הפלסטינים. בשנת 2016 נאסרה כניסתה לישראל בגלל פועלה בתנועת החרם העולמית. אתר Canary Mission, העוקב אחרי פעילים אנטי־ישראלים, פרסם כמה ציוצים ואמירות של גברת קודיימי: "לעזאזל עם ישראל, עד נפילת המשטר הציוני"; "יום יבוא והמשטר הציוני ייפול, וזה יהיה יום מפואר". בנוסף לכך היא הפיצה תיאוריות קונספירציה נגד ישראל והציונות.
"קוד ורוד", כמו שאר הארגונים, מקדם חרם על מדינת ישראל, אך בחמש השנים האחרונות הפך למעשה לשדולה של איראן. פעילות הארגון, שתי היהודיות האמריקניות מדיאה בנג'מין ואריאל גולד, שתיהן אורחות רצויות באיראן. יש לכך סיבה. בנג'מין היא אחת הדוברות הבולטות ביותר למען איראן בארה"ב. בימים אלה היא מקדמת משלחת נוספת של אקטיביסטים לרפובליקה האסלאמית.
בנג'מין הייתה אורחת כבוד בטהרן, בכנס של המשטר האיראני שמקבץ מדי שנה פעילים אנטישמים ומפיצי תיאוריות קונספירציה על השליטה של היהודים והציונים בתקשורת העולמית, בממשל האמריקני, בהוליווד, והיד עוד נטויה. התפיסה שלהן פציפיסטית כביכול, והן מתנגדות למלחמה ולקשרים של ארה"ב עם סעודיה וישראל. אבל מתוך כך הפכה בנג'מין למעין דוברת של משטר האייתוללות, והיא מבקשת לטעון מעל לכל במה שבטהרן מושל משטר פרגמטי ושוחר שלום, בעוד ארה"ב וישראל הן ציר הרשע החותר למלחמה. כשהסנטור המנוח ג'ון מקיין נפגש עם קבוצת קוד ורוד באחת מהפגנותיהן, הוא הטיח באחת הפעילות קללה נמרצת: "חלאה תת־אדם", אמר ברגע של זעם.