האם רשויות האכיפה מתאמצות מספיק כדי למנוע חסימות כבישים בהפגנות? לפני שבועיים הגישה פרקליטות ירושלים כתבי אישום לבית המשפט השלום בעיר, נגד חרדים אשר התפרעו וחסמו כבישים. אך לאחר זמן מה, חזרה בה מכתב האישום והגישה כתב אישום מקל שהועבר לבית המשפט לתעבורה.
בתקופה האחרונה מתרבות ההפגנות בהן המשתתפים חוסמים כבישים ראשיים ומפריעים לסדר הציבורי בכך שיוצרים פקקי ענק. הנהגים מפנים אצבע מאשימה כלפי המשטרה על כך שאינה מונעת מספיק את הפרות הסדר. כתבי האישום המקלים מצביעים על חלקה של פרקליטות המדינה בנוגע לאכיפה הרפה של חסימות הכבישים.
עשרות רבות של חרדים התקהלו בכיכר רסידו בעיר בית שמש והפגינו על מעצרו של סרבן גיוס מהעדה החרדית. במהלך ההפגנה הם התפרעו וחסמו כבישים, בין היתר ברחוב נהר הירדן, חסימה אשר יצרה פקקי תנועה גדולים באזור. משטרת בית שמש הגיעה למקום והודיעה למפגינים כי מדובר בהפגנה בלתי חוקית, בזמן שחלק מהמפגינים רקדו על הכביש וחסמו אותו וחלקם שכבו עליו והתעלמו מאזהרות השוטרים.
המשטרה העבירה את תיעוד האירועים לפרקליטות ירושלים במטרה כי זו תעמיד את הפורעים לדין ותגיש נגדם כתבי אישום. ואכן, פרקליטות ירושלים הגישה כתב אישום משמעותי נגד ארבעה מתפרעים עיקריים: אברהם גיטלזון, ברוך בענדט בלוי, שי שלמה שר שלום ועמרם הלר. סעיפי אישום בגין "המשך התפרעות לאחר הוראת התפזרות" וכן "חסימת דרך ציבורית". "במעשיהם השתתפו הנאשמים בהתקהלות אסורה שהתחילו לבצע בה את מטרתה בהפרת השלום שיש בה כדי להטיל אימה על הציבור, וזאת לאחר שניתנה הוראת פיזור וכן חסמו את המעבר בדרך ציבורית", נכתב בכתב האישום.
ואולם, כעבור זמן ממועד הגשת כתבי האישום, חזרה בה פרקליטות ירושלים והגישה כתבי אישום מקלים כאשר סעיפי האישום המקוריים נמחקו, כמו גם הפסקה המתארת את מעשיהם החמורים. במקומם הואשמו בסעיף קל של "עשיית מעשה שלא כדין המגביל את השימוש בדרך", ובעקבות כך, הוצא התיק מטיפולו של בית המשפט השלום בירושלים והועבר לטיפולו של בית הדין לתעבורה.
עו"ד אביחי חג'בי אשר מייצג את אחד המפגינים מסר בתגובה: "פרקליטות המדינה ממשיכה לנהוג באפליה כלפי הציבור החרדי ונאחזת בכל קרטוב של ראיה על מנת להעמיד לדין את המפגינים השייכים לציבור החרדי. הגיע הזמן שפרקליטות המדינה תפנים כי גם לציבור החרדי הזכות להפגין. בסופו של יום אני בטוח שבית המשפט לתעבורה יבטל את כתב האישום".

תגובת פרקליטות ירושלים: "ההתמודדות עם הפגנות המתדרדרות להתפרעויות ולחסימות צירים הנה אתגר אכיפתי מורכב. מחד מחויבים כלל גורמי האכיפה לשמירה על הסדר הציבורי ומניעת עבריינות, אולם בד בבד יש לשים לב שלא לפגוע באופן בלתי מידתי בזכות המחאה וההפגנה. לשם כך נעשה שימוש ב'ארגז כלים' הכולל מדרגי טיפול שונים. לרבות הגשת כתבי אישום בעבירות בדרגות חומרה שונות. במקרים הקלים יותר נעשה שימוש בין היתר בדוחות תנועה".