"הצטרפתי למשפחת מי עדן לפני כמעט 30 שנה. מאז עזבתי וחזרתי,
אך החברה אף פעם לא יצאה לי מהלב,
וכל המוצרים האלו הם מקור אדיר לגאווה"
1משכורת ראשונה
כילד רמת־גני בן 15, עבדתי בימי חמישי במאפיית ויז'ניץ בבני־ברק תמורת 12 שקל לשעה. מ־17:00 עד 2:00 הייתי קולע חלות. המכונה הייתה מפילה את הבצק לשולחן שלי, ומשם הן עברו להתפחה ולתנור. כשסיימנו הצטרפתי לנהגי החלוקה. לימים, התפקיד הראשון שלי במי עדן היה מנהל הפצה.

2חור בהשכלה
אני מאוד אוהב לבשל ולאפות. לפחות המשפחה שלי חושבת שהאוכל שאני מבשל מדהים. אם היה לי זמן, הייתי שמח לקחת את זה שלב קדימה ולעשות קורסי בישול מקצועיים של המטבח הצרפתי והאיטלקי. כשזה יקרה שני מרכיבים יככבו אצלי במנות – בשר ושוקולד.
3משבר
בעבר ניהלתי חברת מים מינרליים גדולה בבלגיה. העובדים דיברו צרפתית, פלמית, וחלקם גם אנגלית. התמודדתי עם תרבות שונה וריבוי שפות. למדתי שלנהל זה מקצוע ומי שיודע לנהל בישראל ידע לנהל בכל מקום. כשאתה אוהב ומכבד את העובדים שלך הם יעשו עבורך הכול, גם אם הם דוברים שפה זרה.
4מנטור
במאי 1993 התקבלתי לחברת מי עדן כמנהל הפצה במחלקת תל־אביב צפון. המנהל שלי היה יריב שפירא, שהיה מנכ"ל ש.מ.ר ולימים מנכ"ל קבוצת מי עדן. הוא דאג שאבצע תפקידים רבים בחברה, ואפילו שלח אותי ללימודים אקדמיים. הוא תמיד עזר, תמך ונתן את הייעוץ הנכון בזמן הנכון.
5טיפ לעובד
לפני שאתם מגיעים לריאיון עבודה תלמדו לאן אתם באים ומי מראיין אתכם. תשתמשו בכל אמצעי המדיה הרלוונטיים: פייסבוק, לינקדין, אינסטגרם וכתבות בגוגל. חשוב לנסות כבר מהרגע הראשון, מעבר לזה שאתה יודע לספר על עצמך ועל מה שעשית, גם לראות איך אתה מתאים למשרה ואיזה ערכים נוספים אתה תדע להביא.
*
מי עדן ישראל היא חברה בינלאומית תחת תאגיד המים "פרימו", הפועלת גם בארה"ב וב־18 מדינות באירופה.הקבוצה מונה כ־600 עובדים, ומחזיקה נתח שוק של כ־40%.