 |
לקראת חג השבועות, חג עוגות הגבינה והפשטידות, אנו מביאים לכם מידע על רגישות לחלב פרה ומוצריו ועל יתרונות הסויה. המידע נמסר על ידי קרן סלוצקי, דיאטנית קלינית והתזונאית הראשית של משק צוריאל, המתמחה בתחום מוצרי הסויה כתחליפים לחלב. * כ-70 אחוז מהאוכלוסייה רגישים במידה זו או אחרת לחלב ולמוצריו. הרגישות יכולה לנבוע משתי סיבות: רגישות ללקטוז, הסוכר הטבעי של החלב, כתוצאה מחוסר באנזים "לקטאז" שאחראי על פירוקו, או רגישות לחלבוני חלב פרה, שגורמת להתפתחות תגובות אלרגיות. * כ-3 אחוזים מהתינוקות סובלים מאלרגיה זו, ול-80 אחוז מהם היא חולפת עד גיל 3. * הסימפטומים המלווים את הרגישות לחלב כוללים: כאבי בטן, שלשולים וגזים וכן תופעות חריפות יותר כמו דימומים במעיים ובעיות נשימה. עם הגיל הגוף מייצר פחות אנזימי לקטאז והקושי בעיכול חלבוני חלב עולה. * לסובלים מרגישות לחלב מוצע להשתמש במוצרי הסויה, העשירים בחלבון צמחי, אינם מכילים לקטוז ולא כולסטרול. חלבון הסויה הוא חלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. חלבוני סויה מתעכלים בגוף ביעילות ובקלות, ללא תופעות הלוואי האופייניות לחלב: צרבת, ליחה, נפיחות וכבדות. * מוצרי הסויה עשירים בסידן ומומלצים לסובלים מבריחת סידן. ספיגת הסידן שלהם בגוף יעילה יותר מאשר ספיגתו ממוצרי חלב. מידע נוסף על נזקי חלב הפרה ומוצריו ועל יתרונות הסויה ניתן למצוא בספרו של ד"ר אריה אבני, "עזוב ת'עטינים שלי! ", שראה אור לפני כארבע שנים. על פי ד"ר אבני, מקורן של מחלות כרוניות רבות ובהן סרטן הוא בהרגלי האכילה שלנו, כשחלב פרה ומוצריו הם בין הגורמים הקשורים לכך.
|
 |
 |
 |
 |
|
|