המטבח הצה"לי ממשיך לשנות את
פניו: החיילים יוכלו להכין ארוחות
כרצונם ולשבת מחוץ לחדר האוכל
דפדף בחדשות
אמיר בוחבוט 29/11/2004 12:50
לא רק במקדונלד'ס: אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה החל באחרונה להכניס למטבח הצבאי את שיטת ה"טייק אווי" (TAKE AWAY), במסגרתה יכולים החיילים להכין את המנות המועדפות עליהם ולאכול מחוץ לחדר האוכל.
לחיילים המגיעים לאכול מחכים בר של סלטים לחמניות או פיתות ושני מוצרי בשר.
החייל מכין לעצמו את המנה ולאחר מכן יוצא לאכול בחוץ.
קצין בכיר הסביר ל-NRG מעריב מה עומד מאחורי הרעיון: "יש בזה צד של התייעלות. הישראלי אוהב לאכול בעין. הוא לא בהכרח אוכל את כל מה שהוא מניח בצלחת ולהחזיר את מה שהוא לא אוכל לא ניתן אז יש פה מידה בזבוז. בשיטה הזו אוכל החייל בדיוק את מה שהוא לקח ולא זורק לפח. בסוף התהליך הלקוח שלנו זה החייל לא המג"ד ולא המח"ט. חייל רעב הוא לא חייל שמתפקד כראוי".
הנקניקייה מובילה
סקר שנערך בקרב חיילי צה"ל מעלה כי החיילים מאסו בבשרים המעובדים, שמגיעים מוכנים מהמפעל ומחוממים במטבח, והם מעדיפים בשר מטוגן, בשר על אש או בשר מבושל ולא מחומם. לאחר שהתברר כי החזרה לבשר גולמי לא תהיה יקרה יותר מבשר מעובד, הוחלט לבצע זאת בהדרגתיות.
"בבדיקה גילינו שהנקניקייה היא מאוד אהודה", סיפר הקצין הבכיר שהוסיף: "לפני שנתיים לא אהבו אותה והיום לא מוותרים עליה לפעמים אנחנו לא עומדים בביקוש. אם זה לא מספיק אז הוחלט במרכז מזון לקנות בצק מוכן של סופגניות ולטגן אותן ביחידות, בניגוד לשנים קודמות שהיו קונים סופגניות מוכנות שהיו מגיעות קרות".
הקצין הבכיר הדגיש כי למרות השינויים אין שום כוונה לבטל את השיטה הישנה של ישיבה מסורתית בחדר האוכל.