ראשי > חדשות > פוליטי מדיני > כתבה
בארכיון האתר
"לחסוך ממשפחתי את טראומת הפינוי"
לצד החרפת המאבק נגד ההתנתקות, יש תושבים שכבר סיכמו על עזיבה שקטה את רצועת עזה. 38 משפחות יעברו בעוד כחודשיים ליישוב לבת הדר
לכתבה הקודמת דפדף בחדשות לכתבה הבאה
אלי בוהדנה
2/2/2005 3:49
המאבק נגד תוכנית ההתנתקות, כך נראה, רק הולך ומחריף. אבל לצד ההצהרות הלוחמניות, יש גם מי שבוחר כבר עכשיו בדרך ההפוכה. 38 משפחות מאלי סיני ומניסנית שבצפון רצועת עזה חתמו על הסכם התפנות מרצון ויעברו ככל הנראה בעוד כחודשיים ליישוב הקהילתי בת הדר, דרומית לאשקלון. הסכם זה מצטרף להסכם אחר שעליו חתמו 22 משפחות אחרות, מפאת שדה, על מעבר ההתנחלות כולה למבקיעים - יישוב הנמצא דרומית לאשקלון.
  
אחד המתנחלים שחתמו על ההסכם, שמעון טובול מאלי סיני, מסביר: "עשיתי את זה בלב כבד, לאחר הרבה לילות ללא שינה, אך לא נותרה לי ברירה. אין לי כוונה, כמו אחרים ביישוב שלי, לעמוד על הגדרות ולהיאבק בפינוי. התקבלה החלטה ואני מתכוון לחסוך מעצמי וממשפחתי את הטראומה
הזו של הפינוי עד כמה שרק אפשר‭."‬
   
במסגרת ההסכם שנחתם בראשי תיבות עם מינהלת ההתנתקות יעברו 38 המשפחות מצפון חבל עזה ליישוב בת הדר - תמורת חצי דונם מגרש לבניית בתיהם. המתיישבים שיתפנו אמורים להתגורר באתר קראוונים עד שייבנו בתי הקבע.
"מוכן לגור בקרוואן"
זה מספר חודשים שנציגי אותן משפחות מנהלים מגעים קדחתניים עם נציגי מינהלת ההתנתקות כדי לבדוק אפשרות לעבור כקבוצה ליישוב חלופי, או ליישוב קיים באזור אשקלון. במהלך אחד המפגשים בין קבוצת המתיישבים לראש מינהלת ההתנתקות, יונתן בשיא, במסעדת יד מרדכי, אף התפרצו למקום תושבים מניסנית ואלי סיני, המתנגדים להתנתקות, וקראו קריאות גנאי בנוסח "בוגדים" לעבר חבריהם.
  
אותה הפגנה סוערת הביאה לשיאה את המתיחות בין תושבים בניסנית ובאלי סיני. אולם למרות זאת, המשיכו המשפחות לנהל מגעים עם נציגי מינהלת ההתנתקות עד שהגיעו לסיכום עקרוני עמם. "הלכנו לכמה פגישות ופגשנו ברצון כן לסייע לנו לעבור למקום חלופי. עדיין לא נסגרו כל הסעיפים אך אני מאמין שעם רצון טוב מצד המינהלת הדברים ייסגרו כבר בשבוע הקרוב‭,"‬ אמר טובול.  

מיכל ושמעון טובול הם מוותיקי היישוב אלי סיני, שם נולדו ארבעת ילדיהם. "עם שני הילדים הבוגרים שלנו אין בעיה‭,"‬ מספר שמעון, "אבל לקטנים, רז ואריאל, קשה מאוד עם הסיפור הזה. הם לא רוצים לעזוב את אלי סיני, אבל אנחנו מסבירים להם שאין ברירה‭."‬ טובול הוסיף כי אין לו בעיה לעבור להתגורר חודשים ארוכים בקרוואן עד שיבנה את ביתו החדש. "גם כשעברתי לאלי סיני גרתי בקרוואן‭,"‬ סיפר.
"מאחלים למשפחות דרך צלחה"
מנגד, חבר אחר בקבוצה, שהעדיף להישאר בעילום שם, מאוד מוטרד מההסכם: "יש עוד הרבה שאלות שנותרו פתוחות ולא קיבלנו עליהן תשובות, לא מהמינהלת ולא משום גורם אחר. עדיין לא חתמתי על ההסכם אלא בראשי תיבות בלבד וכבר אינני מצליח להירדם בלילה. אני לא מאמין שאני אמור בקרוב לעזוב את הבית שלי ואת החברים שאני אוהב. הכאב הוא עצום ולצערי המדינה זורקת אותנו לכלבים‭,"‬ אמר.
  
יו"ר מזכירות היישוב אלי סיני, שריתה מרוז, אמרה בתגובה: "מדובר במעט מאד משפחות שכבר נפגשו עם מנהלת ההתנתקות לפני כמה חודשים. הרוב המוחלט ביישוב נשאר בביתו. אנו מאחלים למשפחות הללו דרך צלחה‭."‬
   
בתוך כך פנתה לאחרונה קבוצה אחרת של מתנחלים מאלי סיני אל מנהלת ההתנתקות וביקשה ממנה להעתיק את מקום היישוב אל שטחי שמורת ניצנים, שמהווה את רצועת החולות האחרונה כמעט במישור החוף. ברשות הטבע והגנים מיהרו למחות נגד המהלך ואתמול הצטרף גם השר לאיכות הסביבה שלום שמחון לקריאה נגדו: "יש להעניק למתיישבי גוש קטיף את כל הסיוע נדרש, בכלל זאת לאפשר יישובם מחדש באזורים כפריים. אולם אין לפתור בעיה אחת, חשובה ככל שתהיה, ביצירת פגיעה אנושה בטבע ובסביבה‭,"‬ כתב שמחון בפנייה לראש הממשלה. 
   
בהכנת הידיעה השתתפו אורי יבלונקה, משה כהן, אסף זלינגר ואילאיל שחר
גלעד חוזר הביתה
חוזרים לליל הרצח
טוקבק של סליחה
נבחרת העשור
אסף רמון
מותו של טופז
עד כאן!
חברה
בעולם
פוליטיקאים
בחירות 2009
תמונות
פוליטי מדיני
חדשות בארץ
  מדד הגולשים
נעצר חשוד בפרשת...
                  18.84%
היעלים הבורחים...
                  11.58%
רצח מרגריטה...
                  8.28%
עוד...

פוליטי מדיני
שטרית: השבוע נצביע על המאגר הביומטרי  
שטרסברג-כהן בוועדה לבחירת יועמ"ש לכנסת  
ברק ומיטשל דנים בהקפאת ההתנחלויות  
עוד...