 |
פרסום ראשון: הרמטכ"ל המיועד, האלוף דן חלוץ, אישר השבוע תוכנית מהפכנית בשם מי"ל (מזון ישיר לחייל) שתשנה את פניו של הצבא כפי שאנחנו מכירים אותו: בקרוב מאוד ייפרד הצבא מכל הטבחים המשרתים בו, והם יוחלפו על ידי חברות קייטרינג אזרחיות. על פי התוכנית, החברות יספקו אוכל בדרגת מלון חמישה כוכבים לכל חיילי צה"ל.
ראשיתה של התוכנית בניסוי שהוביל בשנה שעברה ראש אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה בצה"ל (אט"ל), האלוף אודי אדם. הרעיון שעמד מאחורי הניסוי הוא שחברה אזרחית תספק את המזון לחיילים, על מנת לשפר את איכות האוכל - ולאור הקיצוץ החד בתקציב הביטחון, גם לחסוך בעלויות. בתום עבודת מטה מורכבת, שבחנה לטווח ארוך את התוכנית החדשנית ותוצאותיה, המליץ האלוף אדם לאשר תוכנית גורפת
בכלל זרועות צה"ל. ראשי הזרועות השונים הצטרםפו להמלצת אט"ל, ובכך למעשה הקיץ הקץ על תפקיד הטבח המסורתי.
באט"ל מדגישים כי תוכנית מי"ל תחסוך כסף רב שיכלול את כל עלויות התקנים של הטבחים, שינוע המזון, אחסנתו ועוד. על פי המלצת אט"ל, יחזיק צה"ל באופן קבוע רק מזון לשעת חירום. בתוך כך חשוב לציין, כי צה"ל מהווה 10% מכלל ענף המזון בישראל.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
"נשקיע בחדרי האוכל"
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קצין בכיר באט"ל התייחס להחלטת סגן הרמטכ"ל. "המטרה היא שהחייל יקבל אוכל כמו בבית מלון חמישה כוכבים, שיכלול מזון בשרי, חלבי מכל מיני סוגים, אוכל דיאטטי ואוכל צמחוני על סוגיו" אמר. "מקצוע הטבח יירד מצה"ל; אולי יישארו מחממי אוכל. בהתאם לחיסכון נוכל להשקיע בחדרי אוכל איכותיים ואסטתיים. עולם המזון עובר מהמטבח אל חדר האוכל".
בקרוב יקיים משרד הביטחון מכרז לבחירת החברות שיספקו לצבא את שירותי הקייטרינג, וייטלו בו חלק גם חברות מחו"ל. המטרה היא להתחיל את מהפכת המזון כבר בשנה הקרובה, ולשלב אותה בהדרגה בכל חלקי הצבא. מה שהיה נראה בעבר כמו חלום, קרוב היום למציאות הרבה יותר מאי פעם.
באט"ל ציינו כי למרות הקיצוץ של כ-20% בתקציב האגף בשלוש השנים האחרונות, הצליחו ראשיו להוביל שינוי קיצוני בתחום ההתייעלויות והחיסכון. תרמו לכך רבות איחוד בסיסים והתייעלויות בשירות. |  |  |  |  | |
|