"אל תמהרו להאשים את ליאוניד בתאונה"
אחרי שנטען שהחברה שבה הועסק נהג המשאית ליאוניד גלינסקי העסיקה נהגים תוך חריגה מהתקן, יוצאים בני משפחתו להגנתו וטוענים: "הוא התריע בפני מנהליו על כך שהמשאית לא תקינה"
ליאוניד החליף משמרת ונהרג - סיפורי ההרוגים
הפצועים פונו במסוקים: "אלוהים הציל אותנו"
אותר אביה של התינוקת האלמונית שנפצעה בתאונה
גורמי ההצלה טוענים לתפקוד לקוי של המשטרה
חקירת התאונה: חברת המשאיות לא הקפידה על הנהלים
"אני ויודעת שיש הרבה תלונות והאשמות כלפי לאוניד", מוסיפה מורוזוב, "אבל הוא היה בנאדם טוב שאהב את ישראל - אליה עלה לבדו".
למורוזוב יש לא מעט טענות כלפי חברת "האחים אליהו", בה היה מועסק דודה. בראיון ל-NRG מעריב היא מספרת כי לא אחת שמעה מליאוניד על התנאים הקשים בחברה. "הוא כל הזמן היה מספר לי שהתלונן בפני מנהליו על כך שהמשאיות אינן תקינות. הוא סיפר שהתריע בפניהם ואמר שחייבים לתקן אותן לפני שיקרה אסון. למרות שהוא עבד הרבה שעות הוא אהב את העבודה שלו".
רק לפני שבועיים נפגשנו השניים ודיברנו על בנו בן ה-27 של ליאוניד, שמתגורר עדיין ברוסיה שאליו הוא כל כך מתגעגע. "בשבת הקרובה הוא היה אמור לבקר אותי ואת בתי, אבל בסופו של דבר לא הספיק", מספרת האחיינית. ליאוניד תושב דימונה יובא למנוחות בבית העלמין בעיר נתיבות בשעה 15:00 אחר הצהריים.
פיטר גלינסקי, אחיינו של גלינסקי תוקף גם הוא את החברה שבה עבד דודו: "החברה העבידה אותו והוא לא קיבל גרוש. הוא עשה כל מה שאמרו לו התלונן על זה שהוא עובד קשה ועל כך שהמשאית מקולקלת אבל לא התייחסו אליו".
גלינסקי הוסיף: "אף אחד מהנהלת החברה לא הגיע כדי לנחם אותנו ואפילו לא הרימו טלפון. ליאוניד לא אשם בתאונה. כואב לי הלב על ההרוגים, אבל אם היו יודעים איזה בנאדם היה ליאוניד אף אחד לא היה מדבר עליו ומאשים אותו בתאונה הקטלנית הזו".
מהנהלת חברת "האחים אליהו" נמסר: "עד כה לא הצלחנו לאתר את קרובי המשפחה של ליאוניד. אנחנו לא מתעלמים ומטפלים בסידורי הקבורה של ליאוניד בנתיבות".

דבריה של מורוזוב מגיעים בעקבות פרסום ממצאי הבדיקה הראשונית של המשטרה, שהראתה כי המשאית שהיתה מעורבת בתאונת הרכבת הקטלנית ליד רבדים שייכת לחברה החשודה בהעסקת נהגים מעבר למותר.
בשלב ראשון מחפשים שוטרי הצוות, בפיקוד ראש מדור תאונות דרכים, סגן-ניצב מאיר אור, אחר הקופסה השחורה שהותקנה במשאית. הקופסה עשויה לשפוך אור על שאירע באותן דקות קריטיות, ולהסביר מדוע נתקעה המשאית על הפסים.
אמש נודע כי המשאית שגרמה לתאונה שייכת לחברת ''האחים
סגן ניצב אפרים ארליך, ראש היחידה המרכזית של משטרת התנועה אמר ל-NRG מעריב: ''נאספו ראיות לפיהן נהגים בחברה נסעו בכבישי הארץ במשך 30 עד 40 שעות ברצף''. לדברי ארליך, החקירה בפרשה הסתיימה ובשבועות הקרובים צפויים להיות מוגשים כתבי אישום נגד נהגים ומנהלים בחברה.
בהתנגשות רבת העוצמה בין הרכבת למשאית הבטון שעמדה על המסילה, נפגעו חלק מקרונות הרכבת, שעשתה את דרכה מחיפה לבאר שבע.
חלק מהקרונות ירדו מהפסים, מה שהביא למספר רב של נפגעים בתאונה. את עיקר הפגיעה ספגו הנוסעים שישבו בקרונות הקדמיים. המשאית שנפגעה הובילה פחם גרוס, ועסקה בעבודות כביש 6 שעובר בסמוך.
במקום שבו אירעה התאונה לא מוצב מחסום, אלא רק תמרורי אזהרה. באותה השעה לא היה במקום שומר, שבדרך-כלל ניצב שם.