ברק: הדמוקרטיה אינה תירוץ
נשיא ביהמ''ש העליון מתח ביקורת על מתנגדי ההתנתקות, שמוחים על פגיעה בחופש הביטוי והתנועה
ערוץ ההתנתקות - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
הרכב השופטים, בראשות הנשיא אהרון ברק, דן בצהריים בעתירה שהגישו חברות האוטובוסים ומתנגדי ההתנתקות נגד המשטרה, שמנעה אתמול את נסיעתם לצעדת ההתחברות של מועצת יש"ע.
הפרקליטות טענה בדיון כי למרות שבכרוזים שהפיצה מועצת יש"ע הודגש כי לא ייעשה שימוש באלימות, מטרת הצעדה היא לנסות ולקעקע את ההתנתקות, על ידי יצירת מסה קריטית של מפגינים שיעברו את כוחות הביטחון תוך כוונה לשהות בגוש קטיף ולעכב או למנוע את הפינוי. מאחר ומדובר בשטח שהוכרז כשטח צבאי סגור, הדגישה המדינה כי שהייה באזור היא עבירה פלילית.
בשעה זו שוהים כ-30 אלף ממתנגדי ההתנתקות בכפר-מימון. עורך דינם של העותרים, יהודה לשם, טען שהמשטרה מונעת מהם לצאת מהאזור ולחזור לביתם. בתגובה לטענה אמר הנשיא ברק: "אני מודיע עכשיו, בלי לשאול את המדינה, שכל מי שרוצה לעזוב יכול לקום, להסתובב וללכת".
עו"ד לשם טען שפעולת המשטרה נעשתה באופן בלתי חוקתי ומנוגד לזכויות האדם, חופש הביטוי, ההפגנה והתנועה, והזהיר מפני פגיעה בדמוקרטיה. בתגובה ענה לו הנשיא ברק: "דמוקרטיה היא אכן מקום שבו אתה יכול לזעוק בכיכר העיר, אך דמוקרטיה איננה מקום, שכשכיכר העיר מלאה אתה יכול לזעוק 'אש'".

שיירת מתנגדי ההתנתקות צועדים מנתיבות. צילום: אי-פי-איי אי-פי-איי
הורו לעו''ד לתקן העתירה
השופטים הודו כי הסיטואציה בה המשטרה עוצרת אוטובוסים בשטחי המדינה ומונעת מהם לנוע היא סיטואציה בעייתית: "הבעיה היא לא פשוטה. לכאן ולכאן הבעיה סבוכה", אמר הנשיא ברק, שציין כי הוא שוקל להרחיב את הרכב השופטים בשל מורכבות הנושא.
בסופו של הדיון הקצר חשו השופטים שהעתירה מפוזרת מידי ולא ממוקדת, והורו לעו"ד לשם להכין עתירה מתוקנת עד
מחר בבוקר, שבה יתמקד בפגיעה שנגרמה לנוסעים ולחברות האוטובוסים אותם הוא מייצג.
השופטים הודיעו כי אם מועצת יש"ע תרצה להצטרף ולהציג את הצד שלה היא תוכל לעשות זאת. נציג המדינה, עו"ד יובל רוייטמן הודיע כי אכן כל מי שנמצא כרגע בכפר-מימון ומבקש לשוב לביתו יוכל לעשות זאת, והמשטרה תאפשר הגעה של אוטובוסים לאזור, בתנאי שהם ריקים.
עדכון אחרון : 19/7/2005 14:10