"מצעד התחברות" נוסף ב-2 באוגוסט
ראשי המתנחלים הודיעו כי ביום שלישי יצאו מתנגדי ההתנתקות לצעדה נוספת לכיוון גוש קטיף. המטרה: לסכל ההכנות לפינוי. גם הפעם מבטיחים ראשי יש"ע כי "המאבק יהיה ללא אלימות"
ערוץ ההתנתקות - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, אמר היום כי מתנגדי ההתנתקות ימשיכו בניסיונות החדירה וההסתננות לגוש. ואולם לדבריו, בניגוד לצעדת המחאה הקודמת, בה המאמץ העיקרי היה הסתננות ליישובי גוש קטיף, מטרתה העיקרית של הצעדה השנייה היא לסכל את ההכנות לפינוי ולהביא למשאל עם, ולא להגיע ליישובים הנצורים.
ראשי המתנחלים הדגישו עוד כי המאבק יימשך בתוך מסגרת החוקית-חברתית וללא שימוש באלימות. "כפר מימון הפך לסמל של מאבק לא אלים ודמוקרטי", ציינו במסיבת העיתונאים.
לדברי ראשי מועצת יש"ע, הצעדה תצא משדרות כחלק מהניסיון לתת פנים חדשות ונוספות למאבק. ראשי המתנחלים טוענים כי ביצעו הפקת לקחים מהפעילות בכפר מימון בשבוע שעבר, בסיומה לא המשיכו לכיוון הגוש.
כבר לפני כמה ימים הודיעו במועצת יש"ע על היערכות לצעדת התחברות חדשה. ראשי המתנחלים הדגישו כי הם מקדישים את השבוע הקרוב לגיוס פעילים, מנוחה ואגירת כוחות לקראת המשך הניסיונות לעצירת ההתנתקות.
ראשי יש"ע מתכננים לחלק את אלפי הפעילים לשלוש קבוצות מרכזיות, שיצעדו לגוש קטיף משלושה כיוונים שונים. במועצת יש"ע הפיקו מעריכים כי הצבא והמשטרה לא יוכלו להתמודד עם כמה אירועים בו זמנית, מבחינת הקצאת כוחות.
בשבוע שעבר הפגינו עשרות אלפים ממתנגדי ההתנתקות בכפר מימון, שם נעצרו בדרכם לגוש קטיף. במשך שלושה ימים שהו פעילי הימין ביישוב, כשמסביבם אלפי שוטרים וחיילים שחסמו בגופם את התקדמות המפגינים לעבר גוש קטיף.
אחרי שהמשטרה לא הסכימה לאפשר את צעדת הימין לגוש, החליטו ראשי מועצת יש"ע על פיזור
ההפגנה. יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, הודיע על סיום "צעדת ההתחברות" והוסיף שבכפר-מימון יישאר גרעין קטן של פעילי ימין, שיהפכו את המקום ל"בסיס אם" ממנו יצאו לפעולות מחאה. "נהפוך את כפר-מימון ל'עיר ההתחברות'",
לצד הסיכומים, החלו במועצת יש"ע לסמן את המטרות הבאות במאבק נגד ההתנתקות. ליברמן טען שבמהלך השבועות הקרובים יבצעו הפעילים ניסיונות קבועים להיכנס לגוש קטיף מכפר-מימון.
במקביל להכרזותיהם של ראשי מועצת יש"ע, קיימו היום ראשי כל היישובים בגוש קטיף מסיבת עיתונאים, בעקבות הפרסומים אמש על כך שישנה הסכמה בינם לבין הצבא על פינוי מרצון עוד לפני המועד שנקבע לפינוי.
בגוש קטיף אמנם חלוקות הדעות בנוגע לסוגיית הפינוי מרצון, אולם על סוגייה אחת אין ויכוח אצל התושבים. "למינהלת והמדינה אין פתרונות בשבילנו ליום שאחרי", אמרו ראשי המזכירויות היום. במהלך הפגישה הם הפנו קריאה לממשלה: "לא רוצים פרסומות, רוצים פתרונות".
במהלך מסיבת העיתונאים יצאו התושבים בהתקפה חריפה נגד התנהלות הממשלה ומינהלת ההתנתקות, שלדבריהם משקיעה מיליוני שקלים בפרסומות ולא מטפלת במצב בשטח. ראשי היישובים התלוננו על סוגיית המכולות, אשר פי התכנון יועברו במהלך תקופת הדיור הזמני למתחם בשדה תימן שבנגב. ראשי המתנחלים טוענים כי תושב שיהיה מעוניין לקחת ציוד אישי יאלץ לבלות שעות רבות בנסיעה למתחם המכולות.
התושבים גם התלוננו על סוגיית התעסוקה. לטענתם, כרגע אין פתרונות לתושבים שעובדים במועצה או במערכת החינוך בגוש. בנוסף טענו המתנחלים כי גם התחום הפיתרונות החקלאיים נרשמה סחבת בהתנהלותה של המינהלת.
במהלך הישיבה הפתיע יו"ר מזכירות היישוב בדולח, יורם מוסווי - יישוב שכבר החליט לפני כמה שבועות על פינוי מרצון לפני ה15 באוגוסט - כאשר הודיע כי אמש בישיבה שנערכה ביישוב הוחלט פה אחד להפוך את ההחלטה ולהיאבק עד הסוף. "כולם שיקרו ועבדו עלינו בעיניים", אמר מוסווי. "על השולחן יש הבטחות מפה ועד הודעה חדשה, אבל כשיוצאים מהמשרד הכל משתנה. אנחנו לא עשינו כלום, לא הצתנו את המדינה. אנחנו לא פורעי חוק", התלונן מוסווי.
לדברי מוסווי, ברגע שהתושבים הבינו שהם הולכים "לפשוט את הרגל", הוחלט שב-15 באוגוסט התושבים ינעלו את היישוב ולא יתפנו.