"החלטה גזענית"
בג"ץ דחה היום את עתירתם של "תנו לחיות לחיות" והתאחדות הכלבנים הישראלית נגד רשימת הכלבים המסוכנים שהוצאו מחוץ לחוק. דוברת תנו לחיות לחיות: "אין כלבים מסוכנים, יש רק אנשים מסוכנים"
בישראל הוכרזו שמונה גזעים שונים של כלבים כמסוכנים, ביניהם גזעי אמסטף ואמריקן פיטבול טרייר. מותה של אביבית גנון, בת הארבע מתל אביב שננשכה על ידי כלב האמסטף המשפחתי לפני כשנה, היה מקרה המוות הראשון בישראל מנשיכת כלב, אבל במשרד החקלאות מיהרו לפעול בעניין. לאחר ארבעה חודשים בלבד נכנס לתוקפו חוק הפיקוח על כלבים, ובו רשימת הגזעים המסוכנים.
עמותת תנו לחיות לחיות והתאחדות הכלבנים הישראלית התנגדו לרשימה ועתרו לבג"ץ. בעתירה נטען כי החלטת השירותים הווטרינריים היא החלטה קפריזית ולא מבוססת על שום עובדות. הבוקר קבע בג"ץ כי אין הוא רשאי לבטל את הרשימה בטענה כי מדובר במקרה בו הוא לא יכול להתערב בהחלטות משרד החקלאות והכנסת, ולשנות את התקנות כלאחר יד. השופטים קבעו כי ההחלטה של משרד החקלאות שקבעה כי גזעי כלבים מסוימים היא החלטה מבוססת ומנומקת, מה גם כי התקנות הללו קיימות במדינות שונות כמו אנגליה וגרמניה.
מנהל השירותים הווטרינריים בישראל, דר' משה חיימוביץ', מאד מרוצה מההחלטה. "ציפינו להחלטה שכזו. בג"ץ נכנסו לעומק הקורה בעניין וקיבל את טענותינו. מדובר בגזעים שמסוכנים לשלומנו ולשלום ילדינו" אמר. חיימוביץ' מציין כי בני האדם פיתחו את הגזעים הללו למטרת קרבות ותקיפה.
לדבריו, בני אנוש יצרו את תוקפנותם של הגזעים הללו ויש לעצור זאת: "כלבים מסוגים אלו לא ייובאו לארץ ומי שכבר מחזיק בהם יצטרך להקפיד על נהלי החזקתם".

מנגד, דוברת תנו לחיות לחיות, אתי אלטמן, מאוכזבת מאד מההחלטה של בג"ץ שלא להתערב בתקנות של משרד החקלאות: "מטריד אותי שבית המשפט העליון לא מתערב במקרים בהם הוא צריך. אולי אין חוק במדינה הזו, אולי הגיע הזמן להחליף את האנשים פה שלא מתפקדים כמו שצריך ובגללם בעלי החיים נפגעים. אין דבר כזה גזעים מסוכנים, יש אנשים מסוכנים ואותם צריך להעניש".
אלטמן מציינת כי הם עוד לא אמרו את המילה האחרונה בנושא: "כנראה שבישראל בעל המאה הוא בעל הדעה. לנו עכשיו אין מספיק כוח אבל אני מבטיחה שזה ישתנה, בקרוב אנחנו נהיה למעלה".
גם ראש החוג לאמריקן פיטבול טרייר בישראל, עדי רצהבי, לא מרוצה מהפסיקה, "הצטערתי לראות כי מערכת המשפט אישרה חקיקה רשלנית, פזיזה וגזענית בכל הקשור לבעלי חיים. הליך אישור התקנות שהיה בזמנו ומהות החוק נראים כאילו נעשו מהר על מנת לרצות את ציבור הבוחרים ואת דעת הקהל בעקבות הרג אביבית גנון בידי האמסטף".
רצהבי טוען כי בהחלטה זו המיט משרד החקלאות אסון על שמונה גזעים ומאות כלבים, שעד עכשיו חיכו לבתים במכלאות השונות ברחבי הארץ. "החוק אוסר למסור אותם ומחייב לעקר אותם ולסרסם", הוא אומר, "החוק בעצם יוביל להכחדת הגזעים הללו".
רצהבי מספר כי בעתירתם ניסו להסביר לשופטים כי אי אפשר להכליל גזע שלם ולקבוע כי הוא מסוכן. "גם אם המטרה של שר החקלאות תצליח והגזעים הללו יכחדו, זה לא ייגמר בזה. כל
לטענתו רצהבי, בגרמניה למשל, 46 גזעים מוגדרים בחוק כגזעים מסוכנים. "כל פעם שכלב בודד מסוג מסוים נושך או תוקף אדם, זה מכתים את כל הגזע, שמוגדר מיידית כמסוכן, מבלי להתייחס לבעליו של הכלב התוקף". רצהבי בעצמו מגדל בביתו שבנתניה כלב פיטבול ושני חתולים. את אחת מחתוליו מצא כשהייתה בת כשבוע וחצי, על סף גסיסה. כלבו עזר לו לטפל בה ועד היום הם חיים בהרמוניה מושלמת ובאהבה גדולה. לדבריו, אחייניו הקטנים משוגעים על הכלב, "הוא האטרקציה שלהם. הם מתרפקים עליו ומשחקים איתו כל הזמן". הוא משוכנע כי הכל מתחיל ונגמר בחינוך ואילוף, "גידלתי אותו עם המון חום ואהבה והוא יצא עדין נפש".