הדרך מסכנין לי-ם עוברת בחיפה
אגד אינה מפעילה קווים ישירים בין הערים הערביות הגדולות לירושלים. אז מה עושים? נוסעים 40 דקות, מגיעים לעיר יהודית ובתום מסע ארוך נוחתים בבירה
בדיקת NRG מעריב מגלה כי בפועל אף לא אחד מהיישובים הערביים הגדולים בישראל מחובר בתחבורה ציבורית לירושלים. עובדה זו מפריעה לסטודנטים רבים המבקשים להגיע למוסדות הלימוד בירושלים, לאנשים שעובדים בעיר הקודש ולמתפללים שמבקשים להגיע למקומות הקדושים בה.
פנייה למוקד שירות הלקוחות של אגד העלתה כי המבקש להגיע מנצרת, עיר שבה מתגוררים יותר מ-63 אלף איש, ייאלץ לבחור באחת משלוש אפשרויות רעות: לקחת קו אוטובוס ישיר מעפולה (מרחק 25 דקות נסיעה מנצרת), מצומת גולני (מרחק של כ-20 דקות נסיעה מנצרת), או מצומת מגידו.
גם תושבי אום אל-פאחם, שבה מתגוררים יותר מ-40 אלף איש, לא יוכלו להגיע ישירות לירושלים. תושבי סכנין, שבה מתגוררים כ-23 אלף איש, מתבקשים לנסוע מעירם לחיפה או לקריית-אתא, מרחק של כ-40 דקות נסיעה כדי להגיע לירושלים. גם בערים טייבה וטירה ושפרעם לא פועל קו ישיר לירושלים.

המסלול מסכנין לחיפה ומחיפה לירושלים. הגדילו כדי לצפות בתמונה המלאה
"גם יישובים היהודים לא מחוברים"
הנושא הטריד את ח"כ עזמי בשארה (בל"ד), שלקראת פתיחת שנת הלימודים באוניברסיטאות, פנה השבוע ליו"ר מזכירות אגד, אריק פלדמן, ולשר התחבורה, מאיר שטרית.
"מבדיקה שערכתי מול אגד התברר כי אין קווים המחברים בין ירושלים לערים או יישובים ערביים כלל, והנוסעים המבקשים להגיע לירושלים וממנה נאלצים להחליף אוטובוסים בערים אחרות, שבמקרים רבות הן לא קרובות, כדוגמת תושב סכנין, שהיא עיר המהווה מרכז לכפרים הערביים סביבה, המבקש לחזור מביתו לירושלים נאלץ להחליף אוטובוס בחיפה", כתב בשארה.
בסוף מכתבו כתב בשארה: "אי לכך וביודעי כי אגד הינה החברה הציבורית לתחבורה הגדולה בארץ והיחידה המספקת שירות זה, הנני פונה אליך בבקשה לספק פתרונות
לתושבים הערבים, המבקשים לנסוע ישירות ירושלים ולשקול להפעיל אוטובוסים שיגיעו לריכוזי האוכלוסייה הערבית כמו נצרת, סכנין ואום אל-פאחם. אם החברה לא תיענה, ניאלץ כמובן לבקש מהרשויות לתת אפשרות לחברות אחרות לספק שירות זה".
מחברת אגד נמסר בתגובה: "ההחלטה אילו קווים יופעלו והיכן נתונה בידי המפקח על התעבורה במשרד התחבורה".
ממשרד התחבורה נמסר: "כיוון שמערך התחבורה הציבורית מתבסס על היצע וביקוש, קיימים אוטובוסים ישירים לירושלים בערים שבהן יש ביקוש שוטף לתחבורה ציבורית".
במשרד הדגישו: "לא מדובר באפליה שכן גם ביישובים יהודיים, כמו פרדס חנה-כרכור, אין תחבורה ציבורית ישירה לירושלים אלא רק בערים הגדולות הסמוכות".
עדכון אחרון : 2/9/2005 0:04