"מושיט את ידי לפלשתינים בקריאה לפיוס"
רה"מ קטף אמש את "פירות ההתנתקות", כשנאם בפני העצרת הכללית של האו"ם. "הוכחנו שישראל מוכנה לויתורים", הוא אמר ופנה לפלשתינים בדרישה "לחסל את משטר האנרכיה וההסתה"
התגובות: שרון מכר את הביטחון תמורת מחיאות כפיים
NRG מציג: הרגעים המשמעותיים ביחסים עם האו"ם
"משימתי היא להביא לשלום ביננו לבין הפלשתינים", אמר שרון בעברית מעל הבמה. "באתי הנה מירושלים, בירת העם היהודי מזה למעלה מ-3,000 שנה ובירתה המאוחדת של מדינת ישראל לנצח נצחים". בתחילת נאומו בחר שרון לפנות דווקא לעם האמריקני והביע את הזדהותו עם האומה האמריקנית על רקע אסון ההוריקן קתרינה. שרון אף הציע את עזרתה של ישראל בטיפול באסון.
בהמשך נאומו תיאר שרון את עצמו כמי שחונך להיות איכר, אך הפך בעל כורחו ללוחם ולמצביא. במקביל קרא לפלשתינים לחדש את תהליך השלום והפיוס. "היום, אני שנתיב חיי הובילני להיות לוחם, מפקד ומצביא בכל המלחמות, מושיט את ידי אל שכנינו הפלשתינים בקריאה לפיוס, פשרה וקץ לדמים, ולעלות יחדיו על המסלול לשלום ולהבנה", אמר. "אני רואה בזאת את שליחותי ומשימתי העיקרית בשנים הקרובות".
שרון הדגיש כי ישראל גילתה נכונות לפשרה עם הפלשתינים והטיל על הרשות את האחריות באשר למילוי חלקה בתוכנית "מפת הדרכים". "ההתנתקות הוכיחה שישראל מוכנה לוויתורים, אך על הפלשתינים לחסל את משטר האנרכיה", אמר שרון.
ראש הממשלה הדגיש אמנם כי העם היהודי מחובר למדינתו ובראש ובראשונה לעיר הנצח ירושלים, אך אין פירוש הדבר שאינו מוכן לבצע ויתורים כואבים כדי להשיג שלום. "אני משמיע באוזניכם דברים אלה כי הם תמצית הכרתי היהודית ואמונתי בזכותו הנצחית והבלתי מעוררת של עם ישראל בארץ ישראל" אמר שרון. "אני כאן כדי להדגיש את עוצמת הכאב שאני חש בעומק ליבי בהכרה שאנחנו חייבים לעשות ויתורים למען שלום.
"כוחו של עם ישראל על ארץ ישראל אין פירושו התעלמות מזכותם של אחרים בארץ. הם לעולם יהיו שכנינו, אנו מכבדים אותם ואין לנו שאיפה לשלוט בהם".
ראש הממשלה הזכיר גם את תוכנית ההתנתקות, שהושלמה עם נסיגת אחרון החיילים מרצועת עזה, והדגיש את חשיבותה. "השבוע יצא אחרון החיילים הישראלים מרצועת עזה והסתיים הממשל הצבאי באזור", הוא אמר. "מדינת ישראל הוכיחה כי היא מוכנה לעשות ויתורים כואבים למען פיתרון הסכסוך בינינו לבין הפלשתינים".
בהמשך בחר שרון להתייחס
למרות העובדה שהנאום התקיים בפורום בינלאומי, לא שכח שרון להתמקד גם בנעשה בישראל ובפרט בכעס של אנשי הימין על פינוי היישובים מהרצועה ומצפון השומרון. "החברה הישראלית עוברת משבר קשה והיא זקוקה כעת לאיחוי הקרעים", אמר.
במקביל למסרים המפויסים שהעביר לפלשתינים, הבהיר שרון כי הוא מצפה מהרשות להילחם בטרור ובאנרכיה. "עתה, תורם של הפלשתינים להוכיח את רצונם בשלום. סיום השליטה ברצועת עזה מאפשר לפלשתינים, אם ירצו בכך, לפתח את כלכלתם ולבנות חברה שואפת שלום, מפותחת וחופשית, המושתתת על חוק וסדר", אמר.
שרון הוסיף כי "המבחן החשוב ביותר להנהגה הפלשתינית יהיה במילוי התחייבותה לשים קץ לטרור, לחסל את משטר האנרכיה של הכנופיות ולהפסיק את ההסתה כלפי ישראל והיהודים".
שרון לא התעלם גם מסוגית גדר ההפרדה, שעשתה היום כותרות על רקע קביעתו של בג"ץ, לפיה פסיקת בית הדין בהאג אינה מחייבת את ישראל. ישראל תדע להגן על עצמה מטרור. לכן הקמנו את גדר הביטחון ונמשיך לבנותה כפי שעושה כל מדינה שמגנה על אזרחיה", אמר שרון. "גדר הביטחון מונעת כל יום ממחבלים להגיע למרכזי הערים ולפגוע באזרחים בדרכם לעבודה ובילדים בדרכם לבית הספר. היא חיונית מאין כמוה, היא מצילה חיים".
לקראת סיום נאומו התייחס ראש הממשלה לסכנה שמציבה איראן, אולם בחר שלא לקרוא לה בשמה. "בבית הזה יושבים היום נציגים של מדינה שנציגיה קוראים למחוק את ישראל מעל פני האדמה ואיש אינו פוצה את פיו". שרון גם קרא לעולם לפעול כדי לעצור את התחמשותה של איראן. "נסיונות ההתחמשות של מדינה זו בנשק מדיני חייבות להדיר שינה מכל שוחר שלום בעולם כולו. צירוף של פונדמנטליזם חשוך ותמיכה בארגוני טרור יוצר איום חמור שכל המדינות חברות האו"ם חייבות להתייצב מולו", אמר.
נאומו של שרון זכה לתשואות ולמחיאות כפיים סוערות. שר החוץ הפלשתיני, נאסר אל-קידווה, לעומת זאתף שמר על ארשת פנים קפואה ולא הצטרף לתשואות.
קצת לפני נאומו של שרון נרשמו שתי תקריות שאיימו "לגנוב את ההצגה" מראש הממשלה. שר החוץ, סילבן שלום, נפגש עם מקבילו הקטארי, השייח' חמד בן-ג'אסם אל-ת'אני, שאמר לו כי ארצו שוקלת לכונן יחסים דיפלומטיים עם ישראל עוד לפני שתוקם מדינה פלשתינית. במקביל התקבצו כמה עיתונאים ישראלים סביב נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, כשזה עמד בכניסה למליאה.

מאז נחת שלשום לפנות בוקר בניו-יורק, הספיק שרון לקצור את "פירות ההתנתקות". לדבריו, מנהיגי עולם שיחרו לפיתחו, ניגשו ובירכו אותו. הוא אף סיפר כי הוזמן לתוניס בנובמבר, אך הביקור לא יוכל לצאת אל הפועלף בגלל בעיות ביטחון. בהמשך סיפר שרון על ברכה חמה שקיבל ממלך מרוקו ועל מגעים רבים נוספים, ביניהם עם מדינות המפרץ.
שרון זכה גם לחיבוק חם מצידו של נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש. במהלך הפגישה ביניהם אמר בוש לשרון: "הוכחת שאתה מנהיג אמיץ, אני מעריץ את האומץ ואת הנחישות שהפגנת במהלך ביצוע ההתנתקות, עכשיו תורם של הפלשתינים לפעול"
בוש הוסיף: "אנחנו תומכים בך וניתן לך גב. לא ניתן לאף אחד להסיט אותנו מהציפייה למלחמה בטרור מצד הפלשתינים, ולא ניתן ליוזמות חדשות או לרעיונות חדשים להפריע לכך".
צילום וידיאו באדיבות ערוץ 1