קלמארי, אקסטרה לארג'
לראשונה: מדענים יפנים הצליחו לצלם דיונון ענק. גופו של הייצור שחי במעמקים, יכול להגיע ל-20 מטרים ועיניו בגודל ראש של בן אדם
מדענים שלחו בעבר מצלמות משוכללות למעמקים, הציבו מלכודות בעזרת בלוטות מין של דיונונים, ואפילו הצמידו מצלמות ללווייתנים הצוללים למעמקים בתקווה שייתקלו בחיה הנדירה. אבל לשווא. עתה, לראשונה, הצליח צוות מדענים יפני לתעד דיונון ענק בסביבתו הטבעית לא הרחק מחופי יפן, ועשו זאת באמצעות סירה קטנה, מצלמה פשוטה וסטרובוסקופ (מכשיר העוקב אחרי גופים בתנועה מחזורית).
צונאמי קובודרה מהמוזיאון למדע לאומי בטוקיו וקיוצ'י מורי מאיגוד שמירת הלווייתנים בטוקיו צילמו במשך ארבע שעות יותר מ-550 תמונות של דיונון ענק המנסה לאכול פיתיון שרימפס שהוצמד מתחת למצלמה בעומק 900 מטרים. במהלך הניסיונות של הדיונון לחטוף את הפיתיון, חלק מזרוע הציד שלו – באורך חמישה מטרים וחצי – אף נתפס בחכה ונתלש. הצילומים הנדירים מלמדים על כך שדיונון הענק צד את הטרף שלו באופן אקטיבי ולא מחכה בצורה פסיבית כדי ללכוד מזון בזרועותיו כפי שחשבו מדענים.
צמד המדענים בחר את המיקום המסוים הזה משום שחי בו לווייתן ראשתן – הטורף העיקרי של דיונון הענק, ומשום שבעבר נמצאו באזור שרידי גופות דיונונים. הם ארבו לדיונון במשך שלוש שנים ועתה זה השתלם. ז'ול ורן סיפר ב"20 אלף מיל מתחת לים" על הדיונון הענק שמנסה להטביע את הצוללת נאוטילוס. עכשיו אפשר להבין סוף סוף איך הוא עשה זאת.

העדויות היחידות לקיומו היו גוויות שנשטפו אל החוף. צילומי הדיונון הענק. צילום: איי פי איי.פי
עדכון אחרון : 28/9/2005 15:00