משלחת פקיסטנית בישראל?
כלי תקשורת בפקיסטן משוכנעים כי 174 פקיסטנים הגיעו לכאן ואף נפגשו עם שרון. פקיסטן מכחישה
העיתון "פקיסטן אובזרבר" פרסם השבוע כי המשלחת הפקיסטנית הראשונה שהגיעה לישראל מנתה 174 פקיסטנים, בראשותו של מאולנה אג'מאל קדארי.
המשלחת הגיעה מפקיסטן דרך אבו דאבי וירדן. בין חברי המשלחת היו אנשי דת בכירים, אנשי עסקים ובכירים מהשלטון הפקיסטני. על-פי הדיווח, חברי המשלחת נפגשו עם ראש הממשלה שרון ועם שר החוץ סילבן שלום.
במשרד החוץ הפקיסטני סרבו תחילה להגיב לידיעה, אך גורם בממשלת פקיסטן אמר כי מדיניות פקיסטן כלפי ישראל לא השתנתה. אמש הכחישה ממשלת פקיסטן כי היא שלחה או מימנה משלחת לישראל.
עם זאת, דוברת משרד החוץ הפקיסטני אמרה כי אם אכן יצאה משלחת מפקיסטן לישראל, מדובר ביוזמה עצמאית. עוד הוסיפה הדוברת כי בחודשים האחרונים התקבלה במשרד בקשה לשלוח משלחת מפקיסטן לעזה, אך בקשה זו נדחתה.
מערכת היחסים בין ישראל לפקיסטן הולכת ומתחממת בחודשים האחרונים. לפני כחודשיים נערך מפגש היסטורי בין שר החוץ סילבן שלום לבין שר החוץ הפקיסטני קורשיד קסורי באיסטנבול שבטורקיה.
לאחר הפגישה אמר שלום כי התחממות היחסים עם פקיסטן היא "מקור תקווה גדול לעם בישראל, שרואה שנפתחים ערוצי תקשורת חדשים עם המדינות האיסלאמיות".
שר החוץ קשורי חשף מאוחר יותר כי מגעים חשאיים בין פקיסטן לישראל מתקיימים
נשיא פקיסטן פרבז מושראף שיבח את ראש הממשלה אריאל שרון לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות. "אני חושב שצעד כזה צריך אומץ ונועזות", אמר מושארף בראיון מיוחד לסוכנות הידיעות אי-פי. "אנחנו מקווים ששרון יראה את אותה מידה של אומץ כדי להביא להקמתה של מדינה פלשתינית עצמאית".
בתחילת השבוע אמר מושראף כי הוא משוכנע שהיחסים המתפתחים בין מדינתו לבין ישראל מקובלים על רוב הציבור בפקיסטן. "רוב הפקיסטנים, כלי התקשורת, אנשי ההשכלה, ההמונים, כולם מקבלים זאת", אמר מושראף בראיון שהעניק לרשת הטלוויזיה סי-אן-אן.
הנשיא הפקיסטני רמז כי הקשרים עם ישראל צפויים להתמסד בעתיד. "כשאנחנו מדברים עם הישראלים ועם שר החוץ הישראלי, או כשאני פונה לפרלמנט הישראלי, אני מבהיר היטב שזהו הכיוון שעל פקיסטן ללכת בו", אמר מושראף.
למרות היחסים המתפתחים, מקפידים הפקיסטנים להבהיר בכל הזדמנות כי לא ימסדו את היחסים עם ישראל עד שלא תיפתר הבעיה הפלשתינית.