עסקת טיעון עם פחימה: תשוחרר תוך כשנה
פעילת השמאל הגיעה לעסקת טיעון, לפיה סעיף האישום של סיוע לאויב במלחמה יימחק וייגזרו עליה 3 שנות מאסר. אחרי ניכוי שליש היא תשוחרר בעוד כשנה. חברה, ראש גדודי חללי אל-אקצה בג'נין, זכריה זביידי: "אין צדק בישראל"
סנגוריתה של פחימה, עו"ד סמדר בן-נתן, אמרה היום בתגובה כי "היו דברים שטלי לא הכחישה מלכתחילה, כמו פגישתה עם זכריה זביידי. היא אפילו פרסמה את העובדה הזו". עורכת הדין הוסיפה כי "פחימה חשבה שמדובר בפעילות פוליטית לגיטימית, והתברר לה שבית המשפט מסתכל על זה אחרת. לכן החלטנו להודות, תוך שהצטמצמנו לדברים שבמילא היא פרסמה".
עו"ד בן-נתן הוסיפה כי בכתב האישום נשארה הפרשייה של הקראת מסמכי צה"ל לפעילי גדודי חללי אל-אקצה , והשינוי הוא שהיא הורשעה רק בהקראת המסמכים ולא בהסברתם לפעילים. הסנגורית הוסיפה כי משמעות עסקת הטיעון היא כי פחימה עשויה להשתחרר מהכלא בעוד 11 חודשים. מצב רוחה של פחימה עצמה נראה מרומם, וניכר עליה כי היא שמחה על עסקת הטיעון.
העיתונאי ופעיל השמאל גדעון לוי ("הארץ"), שמלווה את פחימה תקופה ארוכה, אמר היום כי "מול כל המערכת שהתגייסה נגד פחימה, לא היתה ברירה אלא להגיע לפשרה. הסעיפים החמורים נמחקו מכתב האישום והלוואי שכל המשפט הזה לא היה מתקיים מלכתחילה". לוי הוסיף: "העיסקה היא הרע במיעוטו והעיקר שטלי תשתחרר כבר. אין לי ספק שהיא תמשיך בפעילותה ואני מקווה שזה יהיה במסגרת החוק, כי אש המאבק כבר נדלקה אצלה ולא תכבה".
יעל לרר, פעילת השמאל שליוותה את פחימה לאורך כל הדרך, אמרה היום כי יחסית לעבירות שיוחסו לה מלכתחילה, גזר הדין הוא קל יחסית. "נחמד לדעת שטלי יכולה לראות את הסוף. למרות זאת אנחנו בטוחים שהיא לא אשמה במה שיוחס לה". לרר הוסיפה: "אני חושבת שטלי תמשיך לפעול נגד הכיבוש ללא הפרת החוק, במיוחד לאור העובדה שבעסקת הטיעון יש חרב של מאסר על תנאי בעניין זה. אני עדיין חושבת שמדובר ברדיפה פוליטית".
ראש גדודי חללי אל-אקצה, זכרייה זביידי, אמר בתגובה לעסקת הטיעון כי "אין צדק ואין שוויון בישראל. טלי חפה מפשע. היא בסך הכול באה לעזור לילדים ולעם הפלשתיני. אפילו יום אחד בכלא לא מגיע לה. צריך לשחרר אותה ולבקש ממנה סליחה על כל הימים בהם היתה בכלא".
זביידי גם מתח ביקורת על מחנה השלום בישראל. "אנשי השלום בישראל לא עזרו לטלי ולא עמדו לצידה מספיק. בקצב הזה אני חושב שעמיר פרץ לא יהיה בממשלה הבאה".
יו"ר חד"ש, מוחמד ברכה, ראה בעסקת הטיעון
פחימה נעצרה לפני כשנה, בעקבות חקירה של השב"כ שהעלתה כי היא היתה מעורבת בהעברת המטען שהתפוצץ במחסום קלנדיה וגרם לפציעתם של שלושה לוחמי מג"ב. שר הביטחון, שאול מופז, הורה להחזיק את פחימה במעצר מינהלי, מחשש שהיא מהווה סיכון לביטחון המדינה.
בדצמבר הוגש נגד פחימה כתב האישום, שבו יוחסו לה סיוע לאויב במלחמה, מסירת ידיעה לאויב, קיום מגע עם סוכן זר, אחזקת נשק ללא רשיון ותמיכה בארגון טרור.
כתב האישום נגד פעילת השמאל כלל שני חלקים. בחלק הראשון נטען, שבמאי אשתקד תרגמה עבור זביידי חומר צבאי שסווג סודי ביותר ואבד במהלך מבצע של צה"ל בעיר, והצהירה כי תשמש לו "מגן אנושי". בחלק השני בכתב האישום נטען כי גם כאשר שוחררה בערבות לאחר שנעצרה בפעם הראשונה הפרה פחימה את תנאי שחרורה וניסתה להיכנס לג'נין.
בינואר החליט בית המשפט המחוזי בתל-אביב לשחרר את פחימה למעצר בית עד תום ההליכים המשפטיים נגדה, והורה שפחימה תשהה במעצר בבית אמה בקריית-גת, תחת פיקוח של אמה ואחותה לסרוגין. הפרקליטות ערערה על ההחלטה, ושבוע לאחר מכן הורה בית המשפט העליון להשאיר את פחימה במעצר.
לפני כחמישה חודשים אישר בית המשפט לפרקליטות מחוז המרכז להוסיף לכתב האישום סעיף המתייחס לכך שפחימה הזהירה, כביכול, מבוקש מפני מעצר בזמן מבצע של צה"ל. לטענת הפרקליטות, במהלך מבצע צבאי ללכידת מבוקשים בגזרת ג'נין במאי 2004 התקשרה פחימה למכשיר הטלפון הנייד של בלאל חסני חסן יאסין, פעיל בגדודי חללי אל-אקצה של הפת"ח בג'נין, והמליצה לו לשמור על ערנות.