החגיגה של שגב
(וגם, היכן באמת נקודת הג'י של האישה, ועוד דברים טובים)
טוב, הנה, סוף סוף זה קרה: השף המדליק שגב פתח באזור התעשייה של הרצליה פיתוח (רח' החושלים 16, פינת שנקר טל': 09-9580410) מקום מד-הים. "שגב" קוראים לו, ולא, אין לי מי-לים כדי לתאר את פינת החמד הזו. אין לי מילים.
זו מסעדה אחרת, מיוחדת, מקורית, שלוקחת את הסועד לחוויה חושית טוטאלית. אבל ממש טוטאלית. במובן הריחות (וניל עדין ומשכר שמרפרף בחלל, והוא מגיע מעשרות נרות וניל יקרים שנותנים למקום גם ריח וגם אווירה), במובן התפאורה (פינת רחוב קטנה ויפהפה של נוה צדק של שנות החמישים, כולל מרפסת, כולל "כביסה" תלויה, יושבים בפנים ומרגישים "בחוץ"), במובן הטעמים (מנות טעימות לאללה כמו שרק שגב יודע להכין, מוקפדות ברמת פרטי הפרטים, מחומרי גלם טריים ומצוינים). המוזיקה הנוסטלגית שנבחרה בקפידה (פזמונים ולהיטים של פעם, שאיך ששומעים אותם הבנאדם נשפך לשלולית ורק בא לו ליילל ולייבב), הכיסאות המרופדים הנוחים בצורה שלא תיאמן, ששגב חיפש אותם כמו את הנעל של סינדרלה במשך חודשים, המטבח הפתוח, השירות הקשוב והלא מעיק, השירותים שהם פשוט חוויה עיצובית עם בשמים אמיתיים ויקרים לשימושם של האורחים, חלום, פשוט חלום.
שנים אני מנתחת לעצמי דברים מוצלחים בכל תחום ומקצה. והמסקנה שלי היא שכל חומר, ממשי או וירטואלי, בנוי ממולקולות, ואלוהים בפרטים הקטנים. אם כל מולקולה מושקעת בטירוף, אין שום אפשרות לפספס את המסה הגדולה המורכבת מהן. וזה כנראה כל הסוד, כש"אנרגיות גבוהות" של הבנאדם היוצר זו אחת המולקולות הכי עקרוניות.
איך שנכנסים בדלת - נכנסים לתוך סרט נוסטלגי קסום. וכל כל זה, הפלא ופלא, מאוד ידידותי למשתמש, לא יומרני, ומעניק הרגשה סופר חמימה. אפילו המחירים שם ידידותיים. מנות ראשונות ואחרונות כ-40 שקל , מנות עיקריות כ-80 שקל .
וממבחר המטעמים הנפלאים בחרתי להביא את סלט הנבטים האסיאתי ששגב המציא ופיתח, שהוא פשוט שירה. תעשו אותו ברמת הקפדה על קוצו של יו"ד, וייצא גם לכם. וזה (לארבעה סועדים) הולך ככה:
חומרים לסלט
340 גרם נבטים סיניים פריכים וטריים (מהסוג העבה, הפריך, לא האלפלפא!)
100 גרם צנון (לא מקולף) חתוך לגפרורים דקים (הוראות להלן)
100 גרם (נטו) קולרבי (כן מקולף) חתוך לגפרורים דקים (כנ"ל)
15 גרם (1 כף בינונית) ג' ינג' ר ורוד, כבוש, מאיכות מעולה, מסונן מנוזלים, קצוץ גס
10 גרם
5 גרם (1 כף) כוסברה טרייה קצוצה דק
5 גרם (1 כף) שומשום שחור (להשיג בחנויות האסיאתיות)
5 גרם (1 כף) אפונת ווסאבי קצוצה גס (אפונים ירוקים מצופים ומיובשים עם אבקת ווסאבי. להשיג בחנויות האסיאתיות)
חומרים לרוטב
200 גרם רוטב צ'ילי מתוק מאיכות טובה (להשיג בחנויות האסיאתיות)
40 גרם מיונז
40 גרם מים של הג'ינג'ר הכבוש
10 גרם (1 כף שטוחה) ג'ינג' ר כבוש מאיכות מעולה, מסונן מנוזלים, קצוץ גס
1 כפית מחוקה כוסברה קצוצה דק
1 שן שום קטנה (בגודל אגוז קשיו, ולא יותר, אחרת זה שתלטני), כתושה
1/4 כפית מחוקה מלח
1/8 כפית (ובכל מקרה, חצי מכמות המלח) פלפל לבן טחון
אופן הכנת הסלט
1. חותכים את הצנון הרחוץ (כולל קליפה) לפרוסות של שלושה מילימטרים עובי. ואז, מכל כמה פרוסות, בערימה של פרוסה על גבי פרוסה, חותכים "גפרורים" ברוחב שלושה מילימטרים.
2. חותכים את הקולרבי הרחוץ (ללא קליפה) לפרוסות של שלושה מילימטרים עובי, וחותכים אותו לגפרורים דקים כמו את הצנון.
3. הג'ינג'ר הכבוש חייב להיות מאיכות מעולה. כדאי להיזהר מהצנצנות הזולות במרכולים, כי טעם תכולתן מזעזע.
4. את השומשום השחור לא קולים. אבל אם אין שומשום שחור קולים את אותה כמות שומשום רגיל עד צבע ג' ינג'י.
5 אפונת הווסאבי הקצוצה גס היא שוס. אבל אם אין להשיג, חותכים גס כף אחת של אגוזי קשיו, מפזרים עליהם כמו מלח אבקת ווסאבי, וקולים ביחד על מחבת טפלון יבשה עד צבע ג' ינג'י.
6. מערבבים היטב את כל המרכיבים, גם של הסלט וגם של הרוטב ובזהירות, כדי שהנבטים לא יישברו. כך הפריכות שלהם נשמרת והסלט לא משחיר.
אוי אוי כמה זה טעים!

תעשו לעצמכם טובה, וקנו לכם את הספר "החברים של אלוהים" של ליעד שהם (בהוצאת כנרת).
ליעד , עורך דין בהשכלתו ובעיסוקו, לקח את סיפורי התנ"ך ובעיניים של עורך דין בן ימינו,שמתייחס לנתונים ולנתונים בלבד,הוא שם מונולוגים שנונים וחכמים בפי דמויות שונות מהתנ"ך. הן מספרות את הפרשיות המפורסמות מתוך זווית הראייה שלהן, וזה מ-ר-תק. קוראים את זה ומתמוגגים מעונג ומחיוך. הוא לקח את הטקסטים באופן מדויק, ובמהלך הקריאה הקורא מוצא את עצמו שואל בפליאה: טוב לאן הוא לוקח את קו המחשבה הזה?
וזה תמיד מפתיע, ותמיד מהנה. מה לומר לכם, תענוג צרוף.
מאיר שלו היה הראשון שעשה זאת עם "תנ"ך עכשיו" המופלא שלו (מישהו עוד לא קרא את הספר הזה? מהר מהר לסתום את הבורות האלה בהשכלה...), והנה , ליעד עושה את זה שוב, אבל אחרת. אני מקנאה במי שעוד לא קרא את שני הספרים האלה...
בשבוע שעבר נפלה טעות כתיב בשם של תכשיר נהדר. אז לתמיסת הפלא הזו ששומרת על עור גוף וכפות רגליים נקי מפטריות (חלאס עם ה"אתלט-פוט"), שמונעת ריח רע בנעליים סגורות ומאפשרת גם לחיילים לחלוץ אותן בפומבי, קוראים "מיקרוסקין", וזה סופי.
התזה אחת של החומר (וגם מתחת לשדיים, בין הירכיים ובמקומות מועדים לשפשוף וחיכוך), ייבוש מוחלט לפני הכנסת הרגל לנעל, וזהו.
להשיג אצל היבואן ברח' בן יהודה 1, תל אביב, חצי קומה למטה. למשלוח בדואר-טל': 03-5169988.
תראו לי בית שאין בו מטלה בצנרת "לסדר את כל הבלגן של התמונות" - ואני מיד מראה לכם דירה של סטודנטים פוחחים, שכל מה שהם צריכים לסדר לעצמם בחיים זה את הדייט הבא שלהם...
אז קרן איתן, בעלת חברת "בלגן" נותנת טיפים מהירים בנושא (החברה מעניקה שירותי מיון, אריזה, פריקה וסידור הבית והמשרד טל': www.balagan1.co.il )0507-270203 1
1. להיפטר מיד משקיות הנייר שמקבלים עם פיתוח התמונות.
2. כשמקבלים תמונות מהפיתוח - להדביק מדבקה לבנה על הקרטון של סרט הצילום המפותח ולכתוב תאריך התחלה וסיום של הפילם.
3. שיהיה ארגז אחד דקורטיבי שבו נשים תמונות עודפות או כאלו שלא נרצה לסדר עכשיו. בכלל רעיון הכי פרקטי הוא פשוט לאפסן תמונות בארגז הדקורטיבי כמו כרטיסיות, תמונה אחת אחרי השנייה. וכשרוצים להתבונן בהן, פשוט "מדפדפים" ביניהן עם האצבעות.
4. תמונות שלא רוצים מיד זורקים.
5. בעידן הדיגיטלי אין צורך לפתח את כל התמונות שבמחשב, רק את אלו שממש רוצים.
6. לסדר את התמונות באלבום איך שהן, לא לחשוב יותר מדי, אחרת לא נסדר אותן כלל.
היכן נמצאת נקודת ה-G של האישה?
מחקרים חדשים גילו שהיא נמצאת בסוף המילה shoppinG.
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: 03-5632065 ( אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם)