פסילה סלקטיבית
מיכל אהרוני חושבת שלפני שפוסלים מפלגות ערביות, כדאי לשים לב למנהיגים הרוחניים
הרב עובדיה יוסף, מנהיגה הרוחני של ש"ס, הוא בוודאי לא סמל להכרה ולאמונה בדמוקרטיה ובזכויות למיעוטים. ישנם מספר חברי כנסת מש"ס שאימצו את הטרמינולוגיה שלו, ומשתמשים בה נגד קבוצות שונות באוכלוסייה. אבל ליאב אורגד, במאמרו "התאבדות דמוקרטית" מאתמול, בוחר להתייחס רק אל מסיבת העיתונאים שערכו השייח' איברהים סרסור וח"כ אחמד טיבי כאל סכנה לדמוקרטיה הישראלית. אורגד מאמין שרק מי שרוצה בשלטון פונדמנטליסטי איסלאמי הוא סכנה לדמוקרטיה, בלי להתייחס ולו לרגע למנהיגים רוחניים המרשים לעצמם, בשם הדת היהודית, לתקוף את הדמוקרטיה הישראלית.
אורגד טוען כי "שלטון איסלאמי סותר את עצם קיומה של כל מדינה דמוקרטית." זה נכון. זה אפילו מפחיד. אבל גם מדינת הלכה סותרת את עצם קיומה של כל מדינה דמוקרטית. אורגד גם טוען כי מדינה כזאת אינה מכירה בזכויות נשים, הומוסקסואלים וזכויות אדם בכלל. ההתבטאויות של הרב יוסף ושל חברי כנסת חרדים אינן מעידות כלל על הכרה בזכויות של אותן קבוצות בדיוק.
אבל כדרכם של כותבים יהודים, החרדים תמיד לשלטון החוק והדמוקרטיה, בוחר אורגד להיטפל רק אל המפלגות הערביות. הוא מכיר את העובדות ואת ההתבטאויות, ובכל זאת הוא מציע לפסול רק את רשימתם של סרסור וטיבי. הרי עכשיו החמאס ניצח ובישראל מנסים ליצור תחושה שהנה, החמאס משתלט גם על ערביי ישראל. כשמדובר ביהודים גזענים זה סוג של בדיחה, קוריוז. כשמדובר בערבים זאת ישר מהפכה פונדמנטליסטית.
הדבר המוזר הוא שעל-פי הסקרים, המפלגות הערביות דווקא מאבדות מכוחן. חברי הכנסת הערבים התייצבו לצדם של הפלשתינים באינתיפאדה, הם ניסו ללבות את היצרים בכל דרך אפשרית, הם הציגו עצמם כיותר פלשתינים מהפלשתינים עצמם.