המדינה: לא נספק דיור למפונים
בבג"ץ התברר כי לא יוסדר דיור עבור המפונים שעברו לכרמיה. ברק: הסימפטיה עם העותרים
במהלך הדיון הציגו נציגי התושבים לשופטים חתיכות מקירות המבנים בהם הם מתגוררים, שהתפרקו כתוצאה מנפילת הקאסמים. התושבים דרשו מהמדינה להעניק להם שכר דירה, על מנת שיוכלו לשכור
דירה במקום אחר. לחלופין, הציעו התושבים לאפשר להם לעבור להתגורר ב-17 הקראווילות שעומדות ריקות ביישוב ניצן.
נציגת הפרקליטות בדיון, עו"ד אורית קורן, ציינה כי המדינה אינה יכולה ואינה מוכנה לשלם לתושבים שכר דירה, לאחר שהתקשרה בחוזה שכירות לשנתיים עם קיבוץ כרמיה והעבירה לו את מלוא הסכום. קורן הוסיפה כי המפונים אינם היחידים שסובלים מאימת הקסאמים, וכי העברת כספים למפונים
תיצור תקדים ותעביר מסר שלילי ליתר התושבים.
נשיא בית המשפט העליון, אהרן ברק, לחץ על המדינה לספק פיתרון חלופי לתושבים עד השלמת בניית הממ"דים, למרות שהתושבים הודיעו כי אין בכוונתם לחזור לקיבוץ גם לאחר השלמת המיגון. "הסימפטיה של כולנו עם העותרים", אמר ברק. "הם עברו טראומה קודמת של הפינוי ואסור לשכוח את זה". לאחר התייעצות הודיעה קורן כי המדינה מסרבת להצעה, והנשיא ברק מסר כי בשל כך תימסר ההכרעה בימים הקרובים.
"חוסר הרגישות פשוט מדהים"
התושבים שנכחו בדיון יצאו מאוכזבים וכועסים מהאולם. אחת התושבות אמרה כי אינה מופתעת מתשובת הפרקליטות. "בשלושת השבועות האחרונים הלכתי למינהלת כל יום וביקשתי פיתרון והם לא נענו. בכל יום אני ישנה עם הילדה שלי במקום אחר, פעם אצל ההורים ופעם אצל חברים. חוסר הרגישות הזה פשוט מדהים", אמרה.
גם שרית, אם חד-הורית, הצטרפה לדברי חברתה וסיפרה כי גם לה אין מקום קבוע לישון עם בנה. "אני לא מוכנה לחזור למקום הזה. במספר הפעמים שמערכת שחר אדום התריעה על נפילת קסאמים הודיתי לאל שיש לי רק בן אחד.
רכנתי מעליו וחיכיתי בשניות הבאות שייפול הקסאם. הדבר היחיד שחשבתי עליו זה שלפחות הבן שלי יישאר בחיים", היא סיפרה.
התושבים סיפרו כי הילדים שלהם נמצאים בטראומה ולא מוכנים לחזור לכרמיה. הם סיפרו על ילדים שלא מצליחים לשלוט בצרכים שלהם מתוך פחד, שמטופלים באופן קבוע על ידי פסיכולוגים ומקבלים תרופות. "בשבילם כרמיה מסמלת פחד", הם אמרו. לדברי התושבים, כאשר הם עזבו את אלי סיני, הדירות בכרמיה עדיין לא היו מוכנות, וכל מה שנותר להם היה להתבונן בתרשימים של המבנים המיועדים להיבנות.